Nenormálny blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Apríl 2015

Začalo to tým, že si francúzi urobili prvoaprílovú prdel z rusov, keď vyhlásili, že im tie ich bojové lode Mistrali predali Únii. Bola to samozrejme blbosť, ale rusi im na to aj tak skočili. Čo však blbosť nebola, rusi rušia embargo na rakety voči Iránu a možno zrušia aj potravinové sankcie voči Grécku, keď už sú s nimi taký kamaráti. Otázkou však je, ako sú na tom samotní gréci. Furt sa potácajú na pokraji bankrotu, či odchodu z Eurozóny a tak je možné, že za kamarátstvom s Ruskom sú len zadné vrátka pre prípad, že ďalšia pomoc z Únie už nepríde. Ale ako sa ukázalo, Únia sa na nich zatiaľ nevysrala, takže si gréci vydobili ďalší odklad na potrebné reformy, ktoré sa im furt nedarí realizovať. Takému Porošenkovi bude do reforiem na Ukrajine kecať náš starý Miky Dzurinda, ktorý u nás už čo to reformoval. No a z Ruska sa do Berlína na sviatok ukončenia druhej svetovej trepú Noční Vlci, čo sú volajaký motorkári ctiaci si Putina, takže im zakázali prejazd Poľskom a v Nemecku ich tiež dvakrát nechcú. Ale možno ich len poliaci chceli ušanovať od samonelových rezňov, ktoré sa z Poľska dostali i na Slovensko, a to aj do školských jedální. Koncom mesiaca sa rusom pošahala nákladná raketa vezúca na ISS nejaké zásoby. Bol to nepilotovaný let, ktorý sa vymkol kontrole, teraz sa vrtí kdesy na orbitálnej dráhe a nikto nevie, či a kam to spadne.
Z tých tragickejších udalostí treba predovšetkým spomenúť silné zemetrasenie v Nepále, pričom si to dosť odnieslo hlavné mesto Káthmándú, ale aj v základnom tábore pod Everestom zasypala vzniknutá lavína dosť ľudí. Koncom mesiaca sa hovorilo o vyše 6-tich tisíckach obetí, pričom to číslo zrejme porastie. Tisíce ľudí museli evakuovať aj v blízkosti čilskej sopky Calbuco, ktorá viac krát prdla do vzduchu znepokojivé množstvá popola a vrásky na čele robí ukrajincom veľký požiar pri Černobyle. Pri Kamčatke sa pre zmenu potopila loď a vzala so sebou 54 nebožtíkov, čo je ale slabota oproti tomu, koľko afrických utečencov sa topí v Stredozemnom Mori. Po zvlážť veľkom prúsere, keď šlo ku dnu 700 duší, si EÚ povedala, že by sa s tým fakt malo dačo robiť. I keď niet sa čo utečencom čudovať, napríklade len útok islamistov v Keni si vyžiadal temer 150 mŕtvych. V Americkom Baltimore sa to tiež pekne melie. Vypukla tam vojna černošských gangov s nevyhnutnými rabovačkami, pričom rozbuškou bola smrť nejakého černocha pri zatýkaní. 33 ľudí tiež zarvalo v Afganistane, keď sa tam nejaký magor odpálil pred bankou. Dokonca aj srbský prezident prežil krušné chvíle, keď jeho lietadlu vypadli motory a po dvoch iste dosť napínavých minútach pádu ich piloti nahodili.
Na druhej strane sa Obama poprvý krát stretol s Raulom Castrom, Kim Čong-un vyliezol na najvyššiu horu v Kórei a aby to bolo štýlové, tak šiel pekne v sáčku a kožených topánkach a Čína chce, aby tibeťania boli viac čínsky vlastenecký, takže musia mať vyvesené čínske vlajky a predávať čínske noviny. V Pražskom Lidli sa našli banány s kokaínom, Zeman sa nasral na amerického veľvyslanca, bo mu odporúčal neísť na oslavu konca vojny do Ruska a náš Kiska si pokecal s pápežom Františkom mimo iné aj o Bezákovi. Po niekoľko ročnej oprave bol spustený do prevádzky aj urýchľovač častíc známy ako LHC.
Na Slovensku bola najväčšia sranda s Váhostavom, ktorého čaká reštrukturalizácia a dlží ťažké prachy ostatným firmám a živnostníkom. Fico za to odvoláva chudáka Figeľa, lebo vraj dotlačil Váhostav k podpisu zmluvy s nereálne nízkou cenou, ktorá zrejme stačila len na provízie a nie na samotnú robotu. No akosi opomína fakt, že onú zmluvu predsalen podpísala aj druhá strana, teda zástupci samotného Váhostavu, ktorý s touto cenou evidentne súhlasili. Robo si na ukľudnenie davu vymyslel rozprávku o tom, že firmy dostanú od Váhostavu 15 %, od bánk ďalších 40 a ostatok pôjde akože od štátu, ktorý si to bude ďalej vymáhať a určite to nezaplatia daňový poplatníci. Keď sa daňový poplatníci začali pýtať, že prečo by to nazaplatil samotný Široký, ten veľkodušne ponúkol poškodeným akcie Váhostavu. Otázkou je, akú budú mať tie akcie po tomto prúseri hodnotu. Korunu tomu všetkému nasadila aliancia Fair-play, ktorá zistila, že najvplyvnejších veriteľov si umelo vytvorili sami veľké zvieratá Váhostavu a ide cyperské schránkové firmy, ktoré by si tým pádom odkusli podstatnú časť peňazí, určených práve pre poškodených a zaplatených daňami obyčajných slovákov. Asi si Robo uvedomil, že ľudia to začínajú vnímať ako najväčší odrb za posledné roky a tak Figeľa napokon neodvolal a hovoril len dačo o jeho svedomý. V tieni Váhostavu sa tu objavil ešte jeden prúser. Minister hospodárstva, akýsi Pavlis si štedro zaplatené upratovacie služby objednal u firmy svojho švagra, ktorá vznikla krátko po voľbách. Keďže o rok sú voľby zas a prúser je už vonku, Pavlis odchádza z vlády a ešte sa nevie, na aké teplé miestečko bude následne prilepený.

Čo sa stalo | stály odkaz

Komentáre

  1. dik
    za dalsi nenormalny mesiac
    publikované: 05.05.2015 15:50:42 | autor: bonnie (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014