Nenormálny blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Apríl 2016

O najväčší poprask sa vo svete postarali investigatívni novinári, keď zverejnili nejaké panamské lajstrá týkajúce sa firmy Mossac Fonseca. Táto panamská firmička si založila živobytie na spravovaní spoločností v daňových rajoch, takže kryla aj mnohých papalášov dopúšťajúcich sa daňových podvodov. Najviac si to odsral islandský premiér, ktorý proste musel odísť, vďaka čomu čakajú islanďanov na jeseň predčasné voľby. Na zozname sú nejaký kamoši uja Putina, ale nájdu sa tam aj mená zo Slovenska či Čiech. Politici, ktorých sa to týka samozrejme celú vec bagatelizujú a slovenských politikov to nerozhádzalo vôbec. Veď slovač je už aj tak zmierená s tým, že korupcia k politike patrí ako mucha k hovnu, akurát učitelia to ešte nepochopili a opäť si vyšli do ulíc, aby sa pripomenuli vláde. Samotná vláda zbastlila vládny program, podľa ktorého nám vraj bude zas o čosik lepšie. Tak napríklad sa plánujú zvýšiť koncesionárske poplatky, lebo slovenský občan po ničom inom tak netúži, ako po novom športovom kanáli, s ktorým to v minulosti už raz blbo dopadlo, špekuluje sa tiež, ako zrušiť Kotlebovu stranu a otvorila sa kauza piešťanského cétečka. Prokuratúra v nej zbavila niekoľkých ľudí obvinení, čo podľa opozície znamená, že sa smeráci snažia zamiesť kauzu pod koberec. No a potom nám vzali do špitála nášho nenahraditeľného Fica. Dostal infarkt chudák a museli mu urobiť viacnásobný bajpas. Ani esenesácky predseda parlamentu Danko nepohrdol službami slovenského zdravotníctva, keď musel podstúpiť operáciu žalúdka. No a do tretice sa náhle svojho poslaneckého mandátu vzdáva ujo Počiatek, pričom nikto nevie prečo, akurát sa potom ozval z Ameriky, že je mu tam dobre a naspäť sa nechystá.
Možno má plné zuby utečencov, ktorý sa neúnavne trepú do Európy, hoci aj teraz našlo smrť v Stredozemnom Mori asi 500 z nich. Zemetrasenia pre zmenu zabíjali v Japonsku, kde si to odniesla 40-tka nešťastníkov, no v takom Ekvádore zarvalo cez 350 ľudí. Inak strach z utečencov zafungoval aj v Rakúsku, kde to v prvom kole prezidentských volieb vyhral krajný pravičiar a vo veľkom sa tam budujú ploty na južných hraniciach. Aj ukrajinci majú novú vládu. Opozícia s ňou síce spokojná nie je, ale Porošenko sa dušuje, že táto vláda je pre Ukrajinu to najlepšie, čo ju mohlo stretnúť. V Poľsku zas demonštrujú ženy, bo kresťanský aktivisti chcú totálne zakázať už teraz ťažko dostupné interupcie a celkovo vraj liberálna vláda sa správa konzervatívnejšie, ako jej predchodcovia. No a vzťahy medzi USA a Saudskou Arábiou už nie sú to, čo predtým. Obamu tam privítali chladnejšie, ako býva zvykom a tak sa šiel utešiť ku kamarátke Merkelovej, pričom sa posťažoval, že schvaľovanie kontroverznej obchodnej dohody TIPP akosi viazne a poniektorý členovia NATO nevrážajú do armády toľko, čo by mali. Volkswagenu sa taktiež nedarí zvládať ten emisný škandál a amíkov budú zrejme odškodňovať.
Na Slovensku sa zrážali vetrone. Jeden skydol pri Nitre niekomu na strechu a potom v Tatrách sa zrútili ďalšie štyri, ale tam to už neprežil jeden poľský pilot. Mali sme tu aj pár útokov psov na deti a pri Rajeckých Tepliciach sa vykotil autobus po zrážke s autom, čo si našťastie vyžiadalo len 9 zranených. No ale koncom mesiaca po nociach dosť prituhlo, takže väčšina ovocnej úrody je zrejme v ťahu. A akoby to nestačilo, od prvého si musíme užívať viac slovenskej hudby v našich rádiach.

Čo sa stalo | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014