Nenormálny blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

August 2011

Začiatkom mesiaca sa ešte stále v médiách pretriasal ten nórsky hajzel, čo si zastrieľal do ľudí na jednom ostrove. Ale čo bolo, to bolo, terazky tu máme euroval, ktorý je treba navýšiť, aby vraj euro prežilo. A údajne to tiež vyseká grékov z prúseru, aj keď mnohý tomu moc neveria. Tak napríklad slovenskú politickú scénu to tak rozpoltilo, že Slota našiel spoločnú reč so Sulíkovcami, ktorým sa tiež do eurovalu nechce a teta Radičová špekuluje o podpore Smeru. Súdruh Fico sa potešil, že sa zrazu stal taký dôležitý a aj by ten Euroval podporil, akurát mu nešmakuje, že by mal kvôli tomu hlasovať so svojim úhlavným nepriateľom. Tak začal trúsiť volajaké reči o nemastnej neslanej Radičovej, s ktorou sa vraj ani pokecať nedá a teda by bolo lepšie, keby rokoval o eurovale s koaličníkmi a bez nej. Lenže koaličníci si povedali, že to bez premiérky nepôjde, lebo by to vypadalo, že jej nedôverujú, čím by nepriamo vyjadrili nedôveru v samotnú koalíciu a v podobnom duchu to prebiehalo celý mesiac. Sulíkovcom preto ešte pre istotu odklepli superhrubú mzdu dúfajúc, že ešte chvíľku budú robiť akože drahoty, ale nakoniec sa euroval stane predsalen koaličnou záležitosťou.
Inak celý svet padá jaksi na hubu. USA prišla o najvyšší rating a je nepravdepodobné, že by ho nejak rýchlo získala späť. Obamova popularita klesá a aby toho nebolo málo, ešte ich tam valcujú nejaké hurikány. V Lýbii povstalci úspešne napredujú, po napínavých prestrelkách obsadili Tripolis a napokon aj Kaddáfího rezidenciu, akurát Kaddáfího tam už nenašli. Ten pankhart proste niekam zdrhol, nikto nevie kam, ale nejaké krajiny, vrátane bratov čechov už začínajú uznávať novú povstaleckú vládu.
Lýbia sa so svetovou pozornosťou tentoraz podelila s Anglickom, kde vypukli niekoľkodňové hovadské nepokoje a davové rabovačky po tom, čo sa policajtom podarilo niekoho zastreliť. Podľa zmýšľania rabujúcich a podpaľujúcich dožadovačov spravodlivosti si to zrejme museli odsrať ľudia, ktorý s tým nemali nič spoločné, ba vyskytli sa i nejaké úmrtia. Treba len veriť, že Británia týchto spravodlivosti chtivých rabovačov, dostane a spravodlivo exemplárne potrestá. Taktiež medzi Ruskom a Ukrajinou to začína opäť škrípať. Kým Tymošenková je vo väzbe a bojí sa tam o život, Európe ide skôr o ten ruský plyn. V Keni pre zmenu drbol do rieky autobus, čím pripravil o živoz 23 ľudí a na belgickom festivale zabila búrka piatich nešťastníkov.
U nás po upršanom počasí neprišla príjemná letná pohoda, ale rovno horúčavy jak sviňa, v čoho dôsledku mali štátny úradníci skrátenú pracovnú dobu a tí menej šťastný zástupcovia stenčujúcej sa a chudobnejúcej strednej vrstvy makali na fungovaní spoločnosti ďalej, či už pri klimatizácii, alebo aj bez nej. Naši temnejší spoluobčania fungovanie spoločnosti zas tak moc neriešia a rovno prostredníctvom svojich hovorcov vyjadrujú obavu z prípadných nepokojov, ak by zdražovanie naďalej naberalo na obrátkach. Naša ctená vláda sa musela zaoberať aj areálom v Osrblí, kde síce chceme usporiadať ME v biatlone, akurát to u nás bez tej korupcie tak nejak nejde. Aspoňže pán Figeľ konečne odovzdal ten svoj slávny byt nejakej charitatívnej organizácii, aj keď neprezradil ktorej, aby jej náhodou tie ostatné nezávideli. A ešte treba spomenúť, že sa tu vykrádajú banky, či lekári hrozia výpoveďami, lebo všeobecná zdravotná dlží nemocniciam milióny napriek tomu, že sama je v zisku. No a nakoniec sme tu mali srbom zastreleného albánca a na Dunaji niekoľko dní uviaznutú ukrajinskú loď.

Čo sa stalo | stály odkaz

Komentáre

  1. eN blog
    dobre a vtipne to robíš..vždy čítam
    publikované: 04.09.2011 20:09:57 | autor: radosť (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. keby to nebola
    pravda,bola by to skvela parodia.pekne zhrnute,opat,nenormalny:-)
    publikované: 07.09.2011 12:26:15 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014