Nenormálny blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Bordel dokáže robiť každý debil

Ako tak kráčam do práce a z práce, všímam si to, čo je naokolo. Bordel a špina. Papieriky po trávnikoch, igelitové sáčky oblepené na konároch stromov, nejaké čarbanice po stavbách, ktoré má niekto odvahu nazvať "umením". Naozaj sa nám to takto páči?

Ako je možné, že ľudia sú lenivý prejsť pár krokov k smetnému košu? Akým právom si nejaký pankhart myslí, že nastriekať na múr nejakú hovadinu z neho urobí ťažkého frajera? Myslí si snáď, že keď žije v slobodnej krajine, tak môže slobodne ničiť niečo, čo mu nepatrí?

Do prírody si ľudia nosia pitie v plastových fľašiach, čokoládové tyčinky v pestrofarebných obaloch. Akonáhle však fľaše ostanú prázdne a obsahy pestrofarebných obalov vyjedené, sú zrazu tieto veci strašnou príťažou, ktorej sa treba okamžite zbaviť. Je zvláštne, že pokiaľ sú ešte nositeľmi nejakého obsahu, tak nám zas tak neprekážajú...

Bordel, smeti a špina sú všade vôkol nás a my sa tvárime, že ich nevidíme. Stále sa niekam ponáhľame. Máme svoj vlastný čistý virtuálny svet, do ktorého stále unikáme len preto, že reálny svet sme už asi odpísali a pripadá nám zničený.

Ešte si spomínam, že v časoch, keď sme budovali tie lepšie červené zajtrajšky, ako žiaci základky sme každú jar "čistili" svoje sídlisko. Teda zbierali sa papieriky a iný sajrajt, samozrejme sme na to frflali, ale keď sa tak na to pozerám dnešnými očami, bolo to správne a malo by sa to zaviesť i dnes. Nech sú len detičky vedené aspoň ako tak k poriadku. Nech vidia ten rozdiel medzi zasvineným trávnikom a jeho vyčistenou verziou.

Veď je možné, aby nejaké dieťa za prítomnosti rodiča len tak beztrestne niečo odhodilo? Kam sa podela výchova? Nemáme na ňu čas? Decká si potom nič nevážia, majú kopec voľného času, žiadne povinnosti a keďže nie sú vedené k nejakej zmysluplnej činnosti, zgrupujú sa do partií a čarbajú po barákoch tie svoje hovadiny. Snáď si myslia, že sú vtedy IN, že je to hrozne kúúl a že dokázali niečo úžasné, čo z nich robí hovadských frajerov?

Preto som za prísne tresty za vandalizmus. Avšak rozhodne nie finančné. Zaplatiť dokáže každý hňup, kto na to má. Ale kto tiež dokáže robiť vedome bordel, ten dokáže i pracovať na verejnoprospešných prácach a to bez ohľadu na vek.

Ďalšia vec je bordel v prírode. Koľko by bolo nádherných miest, kam by sa dalo chodiť na prechádzky. Ale stačí, aby prišiel nejaký debil na aute a vyložil všetok sajrajt von. Tak potom vyzerá okolie našich riek tak ako vyzerá. Plastové a sklenené fľaše, hrdzavejúce plechovky... také pekné ticho až to zabolí.

Škoda slov. Niektorý ľudia sú svine, ktoré vidia len seba a asi by ich to zabilo, keby mali svoj bordel odniesť tam, kam patrí. Proste ma to vždy len naserie, keď to všetko vidím a viem si predstaviť o čo by to bolo krajšie, keby bolo tých "svíň"  čo najmenej.

Bordel dokáže robiť každý debil! Dokáž, že ním nie si!


Svet vôkol nás | stály odkaz

Komentáre

  1. no vies co ti poviem?
    to je tak, ides do parku, tam si vypijes obsah plastovej flase a potom..? Co s tym? Smetny kos neni na obzore 10 mil, nakolko su vsetky znicene a kto vie kde.. Tak sa plastova flaska prazdna polozi na zem, ved ludi, ktori upratuju park si v podstate platime aj my- z nasich dani. Ked nema zaujem mesto prispiet ku krajsiemu a prijemnejsiemu prostrediu a radsej robi uzemne plany na vystavbu Lidla, tak sorry, ale ja v tom pripade nemam zaujem sa o mesto starat uz vobec......
    publikované: 17.04.2007 17:11:27 | autor: certica (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Čo s tým?
    No... väčšinou sa mi nestalo, že by som v parku nenašiel kôš. A aj keď niekde koše nie sú, to nie je dôvod, prečo by som tam niečo odhodil. Osobne som schopný si tú fľašu vziať až domov, pokiaľ to inak nejde. To, že niekoho platíme z našich daní nie je argument. Nevidím dôvod, prečo niekomu pridávať robotu, keď nemusím. A ako sa tak pozerám okolo, tak títo zamestnanci buď vôbec nie sú, alebo ľudia robia taký bordel, že nestíhajú. Neviem, či ti ten svinčík nevadí, alebo či sa pohybuješ po tých čistejších miestach, ale zvaľovať to na nejakých upratovačov a počítať s tým, že "peniaze" to vyriešia asi nie je to pravé. A keďže som súčasťou mesta, bol by som rád, keby bolo predsalen čistejšie.
    publikované: 17.04.2007 19:24:39 | autor: nenormalny (e-mail, web, autorizovaný)
  3. kto z koho?!?
    prepáč čertica..,ale ak sa bude každý spoliehať s upratovaním na niekoho iného..kto bude vlastne na konci toho reťazca???? Ja som len vždy zvedavá, keď vidím takýto bordel okolo...či aj doma majú ľudia takéto zvyky...ak áno...pánboh s Vami...aj mladými...pretože svet ostáva Vám a Vašim deťom...no čo oko nevidí, srdce nebolí, však?!? poriadok a bordel nie je o košoch a o upratovacích čatách..ale o ľuďoch...alebo chcem , alebo nie!
    publikované: 17.04.2007 21:42:00 | autor: vikina (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. mne
    tiez vadia porozhadzovane smeti... a som z tych, ktori ich nesu so sebou dovtedy, kym nenarazia na kos
    publikované: 18.04.2007 11:39:56 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Bordel
    ja taky nie som debil
    publikované: 30.07.2007 23:52:07 | autor: Jozef (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. DEBIL!!!!!!!!!!!!!!!!
    ja vie te co robim?vytrtkam hocijaku zenu
    publikované: 30.07.2007 23:55:20 | autor: Jano (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. o trtkanie
    Ja chcem strasne vela trtkatttttttttttttt
    publikované: 30.07.2007 23:58:08 | autor: Jano (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. spoločnosť sa sklada z ludi takových i makových..
    čo na tom,že ja..a dúfam,že i moje deti,..hádžeme smeti do košov a kontajnerov,ked v noci sa preženie mestom hejno teenage a koše su kompletne porozsypovane?..čo na tom,že cez den pozberame kolo kontajnera a na druhy den rano príde skupina počernejšich na "nakup"..Kaby to nakupovalo..Oni len porozvliekajú a nechajú tak..Fakt..niekedy by som tie kontajnery dala pod elektriku..Taku,čo ježi vlasy..kua..
    publikované: 31.07.2007 06:08:34 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014