Nenormálny blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

December 2013

Už ani tá vianočná pohoda nie je, čo bývala. Ono je to asi najviac tým počasím. Spočiatku sa síce snažila byť akože zima, ale na Vianoce sa to posralo a bolo teplo jak sviňa. A tak sa to snažili kompenzovať aspoň politici. Napríklad ujo Fico sa konečne vymačkol, že bude kandidovať za prezidenta, aj keď stále zaryto mlčí o dôvode svojej prítomnosti v konšpiračnom byte. Kaník zas daroval k príležitosti schváleného rozpočtu Kažimírovi ruletu a volajaký slovenský podnikateľ Rattaj si kúpil nejaké vychytené lyžiarske strediská v Čechách. A kto háda, že je tam nejak zaangažovaná naša slávna J&T, háda správne. No ale najlepším Dedom Mrázom bol ujo Putin. Tento dobrák nakúpil ukrajinské dlhopisy, vybavil Janukovičovi lacný plyn a amnestoval slávnych väzňov ako je Chodorkovský, či Pussy Riot. Chodorkovský nelenil a hneď zdrhal do Nemecka. Inak Putin Janukovičovi docela pomohol, bo Ukrajina sa zmietala v demonštráciách, potrebovala nutne prachy a prezident ich predtým skúšal splašiť aj od číňanov. Aj keď sa Putin tváril, že nemá nič proti členstve Ukrajiny v EÚ, asi ukrajincov v tomto zoskupení tak skoro čakať nemusíme.
Ujovi Harabínovi však vianoce až tak dobre nevyšli. Tých 150 litrov mu zrušili a asi potom nemal na darčeky, lebo sa vyhrážal Štrassburgom a trepal dačo o právnom štáte. Okrem toho mal na právach prednášku, kde nadával na opozíciu a médiá, lebo šak on poškodzovať dobré meno ostatných môže. Nečudo, že obyčajný slovák začína mať pocit, akoby sa zo slovenského súdnictva stala nedotknuteľná mafia, ktorej ani demokraticky zvolení politici nesmú siahať na plat. Biskupi zas svoje ovečky prekvapili pastierskym listom, v ktorom varujú pred kultúrou smrti. Ono je to vlastne namierené proti rodovej rovnosti, homosexuálom a podobne. Aj keď v čomsi môžu mať recht, ono fanatizmus na oboch stranách barikády nie je dobrý. Tak napríklad Brusel si žiada viac žien do IT oblasti. Ono mužský ajťáci by sa možno potešili početnejšej prítomnosti osôb nežnejšieho pohlavia v ich brandži, ale čo z toho, keď väčšinu žien to proste do IT neťahá. Chorvátsky homosexuáli však darček v podobe sobášov nedostali, lebo ich spoluobčania to v referende odmietli. Stávajú sa však i horšie veci. Európu zasiahol orkán Xaver, ktorý za sebou zanechal zopár mŕtvych, v New Yorku sa vykoľajil vlak, pričom sa prekotili nejaké vozne, čo stálo štyroch ľudí život. Ale najväčšu ranu pod pás dostal Volgograd. Medzi sviatkami sa tam na stanici odpálila nejaká ženská a pár dní potom rachla bomba aj v trolejbuse plnom ľudí. Spolu zahynulo 34 ľudí a stovka ďalších bola zranená. Mali sme tu aj nejaké úmrtia velikánov ako Nelson Mandela, či ujo Kalašnikov a obaja sa pobrali na večnosť vo vcelku úctyhodnom veku. Na Mandelovom pohrebe sa diali podivné veci. Jednak si tam Obama potriasol rukou s Raulom Castrom, potom si zalaškoval s dánskou premiérkou a svojich päť minút slávy si užil aj schyzofrenický tlmočník znakovej reči, ktorému nepočujúci moc nerozumeli. Potom nám ešte teroristi zabili dvoch vojakov v Afganistane a z Iránu boli prepustení dvaja paraglajdisti, ktorý si vraj nabudúce dajú väčšieho bacha. Slávny Schumacher má taktiež namále, lebo pri lyžovaní mimo trasy spadol a drbol hlavou o balvan. Mal síce helmu, ale zdá sa, že bez následkov to nebude.
Ružová budúcnosť nás veru nečaká. Už aj Hedviga nám zdrhla do Maďarska, SDKÚ sa naďalej úspešne rozpadá a v Blave spoplatnili parkovanie pred nemocnicami. Síce budúci rok by sa mali železnice viac postarať o čisté sedačky a hajzle, ale ktovie, čo z toho napokon bude.

Čo sa stalo | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014