Nenormálny blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

December 2017

Kiska konečne vymenoval ústavných sudcov, bo koalícia mu to furt otrieskavala o hlavu a vraj to podľa ústavy už musí. Aj keď mohol zavážiť fakt, že Fico sa mu začal vyhrážať miliónovou faktúrou pre tie súkromné lety za rodinkou, ktoré mu onehdá odporučil dobrý ujo Kaliňák. Samotný Kaliňák bol zas neúspešne odvolávaný opozíciou a samotná opozícia potom kritizovala koalíciu za prenájom rušňov schopných fachčiť 160 km/h, bo výhodnejšie ich bolo asi rovno kúpiť. Parlament nám ešte schválil doplnkové ordinačné hodiny s 30 eurovým objednávacím poplatkom, lebo šak doktorov je málo, no keď sa začali zbierať negatívne ohlasy, Robo začal špekulovať či to zas nezruší. Prezident na štedrí deň navštívil záchranárov a poobedoval so sociálne slabšími rodinkami na Spiši.
Ináč to s vianočnou atmoškou bolo dosť nahnuté. Vianočné trhy európskych veľkomiest sú strážené políciou a betonovými zátarasami, amíkom zo sexuálneho harašmentu natoľko hrabe, že pre istotu rušia firemné vianočné večierky a tá zima je taktiež o ničom. Týždeň bolo akože trochu chladno, no potom sme si užívali i 10-stupňové horúčavy. Akurát severovýchod USA má zimu jak sa patrí a Trumpovi sa podarilo zaperliť, že by sa šiklo trochu toho globálneho otepľovania. Celkovo mal Donald dobrú náladu, Putin mu totiž telefonicky poďakoval za zmarenie teroristického útoku na petrohradskú katedrálu, k čomu došlo na základe informácií od CIA. Inak Vladko sa chystá tretí raz za sebou a tuším piaty raz celkovo kandidovať na ruského prezidenta popričom oznámil, že islamský štát je v Sýrii defakto porazený a teda vojaci sa môžu stiahnuť. V podobnom duchu sa vyjadril i iracký premiér pre územie Iraku. To ale netankovalo vyznaváča islamistov z New Yorku, ktorý sa neúspešne odpálil v metre, akorát výbuch nezabil ani len jeho, iba čo zranil troch ďalších. V takom Kábule boli samovražedné bombové útoky úspešnejšie, zarvalo pri nich cez 40 ľudí, takže oslabený islamský štát sa mohol prihlásiť aspoň k tomuto. Ďalšie nehody boli spôsobené prírodou, ľudským zlyhaním, alebo proste ľudskou blbosťou. V Moskve to narval bus emhádečky do podchodu k metru, kde sprešoval štyroch nešťastníkov, v americkom Seatly to neprežili traja ľudia, keď sa vlak zrúbal z mosta na diaľnicu bo šiel moc rýchlo, vlak sa stretol s nákladiakom aj u nás pri Senci, čo neprežil rušňovodič a ďalší vlak, tentoraz vo Francii nabral školský autobus, ktorý roztrhol na dve časti a odnieslo si to 5 detí. Ďalej si štyroch nebožtíkov vyžiadalo potopenie trajektu pri Filipínach, čo ale nebolo nič v porovnaní s tropickou búrkou, v ktorej ich potom zarvalo cez 200. I u nás si Tatry na sviatky vyžiadali niekoľko obetí, prevažne českých a to ešte v Rakúsku pri slovenských hraniciach buchol plynový terminál, pri ktorom to jeden neprežil a 18 ďalších bolo zranených. Čiernu kroniku ukončíme policajtom, ktorý sa v Prešove zastrelil na záchode a členom bankomatovej mafie, ktorého policajti zastrelili pri pokuse ich zraziť, keď ho s kamošom načapali pri krádeži auta v Opoji.
Inak v Katalánsku to majú furt blbé, španielsky premiér Rajoy im tam vyhlásil voľby, ktoré síce vyhrala strana za jednotné Španielsko, ale separatisti mali dohromady o čosi viac, Saakašvilli vyzýval ukrajincov na nový majdan proti Porošenkovi, vďaka čomu bol obvinený zo sprisahania, pred raziou zdrhol na strechu a vyhrážal sa, že skočí a ujo Babiš sa oficiálne stal českým premiérom menšinovej vlády, lebo Zeman ho proste žerie, takže sa musel pochváliť aj nášmu Kiskovi, ako ďaleko to v Čechách toten slovák dotiahol. Ináč Zeman znovu kandiduje v nadchádzajúcich prezidentských voľbách, takže bratia češi budú mať o zábavu asi i naďalej postarané. V slovákoch ochladla hrdosť na naše spišské párky, keď kontrola zistila, že do nich dávajú málo mäsa, EU rozhodla, že pre Uber musia platiť rovnaké pravidlá, ako pre taxíky a vírus WannaCry, ktorý v máji šifroval dáta v počítačoch dôležitých inštitúcií má vraj na svedomí Kimova Kórea. Do Slnečnej sústavy tiež zavítal medzihviezdny šuter Oumuamua, ktorý bol tak divne pretiahnutý, že sa chvíľu špekulovalo, či nejde o mimozemšťanov.

Čo sa stalo | stály odkaz

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014