Nenormálny blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Február 2014

Na Ukrajine to furt neni ončo. Začalo sa strieľať naostro jak na jednej, tak na druhej strane a po pár desiatkach mŕtvych už médiá hovoria o občianskej vojne. Ono často stačí, keď to takto vyhecuje zopár magorov a tí ostatní sa proste pridajú. Ujo Janukovič to nejak nezvládol, zdrhol z Ukrajiny a svoju krásnu vilu s pirátskou loďou a zvieratkami zanechal demonštrantom. V krajine naňho vydali zatykač a celkovo EÚ spolu s amíkmi uvalili na vládnych papalášov nejaké tie sankcie. Timošenková bola prepustená a síce spočiatku trepala voľačo o kandidatúre na prezidentku, ale rýchlo jej došlo, že zas tak populárna nie je a tak vyhlásila, že o vrcholné posty vlastne ani nestojí. Tým to ale neskončilo. Situácia v Kyjeve sa ako tak upokojila, ale na Kryme to začína vrieť. Jednak tam majú rusi vojenskú základňu, na ktorej sa dohodli s Janukovičom ešte v apríli 2010-tom a tiež tam žije dosť prorusky naladených obyvateľov, ktorým sa nová nacionálnejšie orientovaná vláda v Kyjeve moc nepáči. A tak Putin hneď po olympiáde posiela na pomoc tamojšieho ľudu armádu.
A práve olympiáda hrala druhé husle v svetových udalostiach. Tak v prvom rade sa ju snažili nejaký aktivisti bojkotovať kvôli dúhovej problematike, či porušovaniu ľudských práv, ale to by rovno mohli bojkotovať všetky olympiády nech by sa konali kdekoľvek, bo každý kraj na ľudské práva pozerá po svojom. A vďaka hovadsky teplej zime to tam so snehom bolo dosť o držku. Naša Nasťa Kuzminová, ktorá vlastne nie je tak celkom naša, nám však odtiaľ vylyžovala nejaké zlato, čo sa o našich drahých hokejistoch povedať nedalo. Vlastne sa im nepodarilo vyhrať ani jeden zápas, takže žiaden hokejový ošiaľ sa nekonal.

 

Ináč sa dosť demonštrovalo aj v Bosne, na Sumatre rachla sopka, čo si odnieslo 11 ľudí, Čínu zas nasrala Dalajlámova návšteva u Obamu a v Moskve ešte pred olympiádou zastrelil inak vzorný žiak učiteľa zemepisu a nejakého policajta, ktorý mu chcel dohovoriť, aby nerobil ďalšie blbosti. Nakoniec mu to musel visvetliť jeho tatko. O Afganistane sa síce až tak nepíše, ale ani tam to neni ružové. Talibanci zabili asi 20 vojakov a vraj to súvisí s blížiacimi sa prezidentskými voľbami. Aspoňže u nás sa v rámci prezidentských predvolebných kampaní zatiaľ nestrieľa. Taliani majú novú vládu, čo môže mať slovač na háku, ale vo Švajčiarskom referende obmedzili imigráciu, čo prešlo tesnou väčšinou a v Belgicku si schválili možnosť eutanázie pre deti, čo boli oveľa zaujímavejšie témy. Teda okrem detí o tom musia rozhodovať aj ich rodičia, či ďalší odborníci, ale aj tak sú z toho všetci hotový a pýtajú sa, kam až táto kultúra smrti zájde. V Poľsku pre zmenu prepustili pedofila a vraha štyroch detí po 25 ročnom pobyte za mrežami. Ono je to vlastne sranda, lebo keď ho odsúdili, tak sa zrovna rušil trest smrti a poliaci ešte nepoznali doživotie.
Ale i u nás sa robia pekné kraviny. Tak predovšetkým sa na nás valia prezidentské voľby a vyzerá to, že v druhom kole bude Ficovi sekundovať volajaký Kiska, ktorého majú mnohý za úžerníka. Na Fica sa zas vyťahuje kauza Interblue, čo bol ten slávny prípad s predajom emisií pod taktovkou ešte Slotovej SNS. Fico to preto bral ako osobný útok, opozícia ho chcela zasa odvolať a pochopiteľne jej to zasa nevyšlo. Pretriasal sa tiež nejaký prúser v Nitre, kde holohlavci robili pri jednom podniku bordel a všetci sa potom hádali, koho je to vina a kto mal čo konať, zatiaľčo si naši nedotknuteľný sudcovia vybavili doplatenie platov, ktoré im skresala ešte Radičovej vláda. Napokon si Robo na fotbale natrhol achillovku čím bola porcia politickej srandy na Slovensku vyčerpaná. Akurát mnohých mohol pobaviť pohreb Vasila Biľaka, s ktorým sa prišli rozlúčiť taký komunistický papaláši ako Miloš Jakeš, či Lojza Lorenc. Poniektorých iste potešili aj pokuty za rýchlosť, ktoré už dostali poštou, či priklepnutie značky Tokaj aj slovákom. Čo nás však rozhodne nepotešilo, bolo otrávenie riečky Poprad kyanidom, či havárka v Blave, kde to na jednej križovatke narvali hasiči do autobusu emhádé, keď sa ponáhľali zachraňovať psa a zranilo sa pri tom 17 ľudí.


Čo sa stalo | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014