Nenormálny blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Február 2016

S blížiacimi sa voľbami nás politici obšťastňujú vzájomnými obvineniami a tak sa dozvedáme kopec nových vecí. Napríklad spoznávame maséra Kostku, ktorého kliniku štedro financuje Všeobecná Zdravotná a bakšiš v hodnote 250-tich ročných platov radových sestier mu odklepol už odprataný riaditeľ Forai. Do prípadu sa zamotala aj sexy asistentka nášho premiéra, ktorá nejakou záhadou figurovala v dokumente, ktorý Kostka poslal na visvetlenie médiám, ako jeho tvorkiňa. Robo bol z toho tak zblbnutý, že namiesto uja Beblavého zo strany Sieť, ktorý to naňho vytiahol, sa pustil do Matoviča, ktorého obviňuje za daňové podvody. Matovič so šarmom sebe vlastným vzal novinárov na povalu k svojej babičke, aby ukázal, že účtovníctvo navzdori tvrdeniam údajného bieleho koňa Vandáka nezničil. Kvôli výpovediam sestier na ne minister Čislák podáva trestné oznámenie, bo vraj šíria poplašnú správu o tom ako je to naše zdravotníctvo v prdeli. Taký Robo vie, že strašiť zdavotníctvom sa nemá a tak furt straší imigrantami a Števko Harabín si uzmyslel, že sa o ňom dlhšie nepísalo a tak podáva trestné oznámenie na Švecovú, ktorú obviňuje zo zasahovania do nezávislosti najvyššieho súdu, ktorému sama predsedá. Takého Kisku sa súčasné voľby moc netýkajú a tak si koncom mesiaca užil lyžovačku so svojim poľským náprotivkom v Tatrách.
Voľby so vcelku vysokou účasťou si užili aj v takom Iráne, kde ľudí vyhecovalo nedávne zrušenie sankcii zo strany západu a prezidentské voľby započali aj v USA, kde to nejak začal valcovať kontroverzný miliardár Trump. Inak tohtomesačná streľba na americkej pôde sa odohrala v Kansase, keď nejakého magora tak rozhodilo obdržanie súdneho príkazu, že začal páliť po ostatných. Troch zabil, ďalších 15 zranil a nakoniec ho skolila polícia. No ale čo je to proti bombovým útokom na blízkom východe. V Ankare si to odnieslo 28 ľudí, v Somálskom Mogadišu bol terčom hotel a neprežilo to 20 nešťastníkov, no a v Bagdade to rachlo aj viackrát, pričom každý útok vyrobil desiatky mŕtvych. Islamský štát sa prihlásil aj k bombovým útokom v Sýrii, kde pri Damašku zarvalo 140 ľudí, ale nikto nevie na sto pro, či to naozaj boli oni. Do boja proti IS sa pripojila aj Saudská Arábia a turci furt ostreľujú kurdov, zatiaľčo 17 krajín sa v Mníchove pokúšalo dohodnúť, ako ten bordel v Sýrii zvládnuť. Nakoniec sa dohodli na akomsi rozpačitom prímerí, ktoré by mala využiť humanitárna pomoc. V Bavorsku sa ešte zrazili vlaky, čo stálo 10 ľudských životov a u nás sa v Galante zrýpal z desiateho poschodia robotník aj s výťahom, ktorý tam zrovna demontoval. Smutné, keďže to bola jeho prvá a tým pádom aj posledná fuška. Poliaci sú znepokojení krokmi svojej vlády, ktorá si upevňuje moc v médiách a súdnictve, čo mnohý považujú za vážne ohrozenie demokracie a tak poriadajú vo Varšave demonštrácie. Európu strašia aj briti, Cameron im totiž sľúbil referendum o zotrvaní Británie v tomto spolku a keďže si briti napokon vydupali možnosť okresať dávky pre cudzincov, Cameron odporúča hlasovať za zotrvanie. Hoci nikto nevie, ako to napokon dopadne.
Ale diali sa aj veselšie veci. Vedci sa pochválili pozorovaním gravitačných vĺn, ktoré tým dokázali svoju existenciu, do Petržalky sa cez novostarý most dotrepala prvá električka po viac ako 50-tich rokoch a pompézne sa predstavovalo logo vytvorené pre naše predsedníctvo v EÚ. Samotné logo bolo lacné, akurát jeho predstavovanie v SND nás stálo 200 litrov. Ale šak sranda musí byť.

Čo sa stalo | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014