Nenormálny blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Február 2017

Bordel ohľadom zdražovania energií naberá na obrátkach. Celé to vraj spískal riaditeľ regulačného úradu Holjenčík, ktorý odstúpil potom, ako sa mu nechcelo visvetlovať ono zdraženie. Holjenčík sa už predtým nelúbil kapitánovi Dankovi, ktorý sa za to pár dní nevyprával s Ficom v čom mnohý videli vládnu krízu, potom sa znepáčil aj Bugárovi a najviac opozícii, ktorá sa opäť chopila príležitosti Roba odvolať. No ale na prvý krát k odvolávaniu nedošlo, lebo Igi si do parlamentu dotrepal obrázky chudobnej babičky, čo kapitán Danko vyhodnotil ako porušenie rokovacieho poriadku a celú schôdzu zrušil. Neskôr sa ukázalo, že šlo o ilustračné fotky českej babičky, ktorá bola už nejaký ten rok nebohá a podaktorí boli názoru, že najskôr treba riešiť zneužitie mŕtvej českej babičky, ako zdražovanie energií živým babičkám slovenským. Matovič nezabudol pripomenúť, že kauza s babičkou mala iste odpútať pozornosť od policajnej razie u Bašternáka, ktorá prišla po tak dlhej dobe, že ju snáď ani nebrali vážne, no Fico aspoň začal špekulovať o odsťahovaní z Bonaparte. No ale späť k energiám. Matovič si na kauze zohrieva polievočku jak sa dá, bo na ďaľšom odvolávaní rečnil tri hodiny, Robo ako jeden z mála si to celé vypočul, i keď samozrejme odvolaný nebol. Jeho vyhlásenie o trhaní faktúr však zblblo mnoho ľudí, ktorý prestali platiť za elektrinu a potom im hrozilo odpojenie.
Aby kapitán Danko príliš nevyskakoval, vyfasoval pokutu za to, že v minulosti poskytol strane pôžičku 300 litrov a zabudol sa o tom zmieniť v majetkovom priznaní. Kiska pre zmenu robí fóry s nepodpísaním zákonu o cirkvách, ktorý vraj ohrozuje malé cirkvy a ujo Mihál odchádza zo strany SaS, čo Riško Sulík nesie dosť ťažko. Nakoniec sa protestovalo v Prešove, bo najvyšší papaláši začali na poslednú chvíľu špekulovať, ako ušetriť na obchvate, ktorý mestu docela chýba.
Na mediálne výslnie sveta sa vracajú otrepané témy. Konflikt na Ukrajine sa zas vyostruje, tentoraz ide o priemyselné mesto Avdijivka, z čoho Putin samozrejme obviňuje Kyjev a takzvaný islamský štát ničí v Palmýre všetko, čo mu príde pod ruku. Taktiež sa písalo o grékoch, ako sú zadĺžený jak hovado, životná úroveň klesá a ako poniektorí špekulujú odpustiť im časť dlhov. OSN pre zmenu špekuluje o sankciách voči Asadovej Sýrii, čo budú rusi rozhodne vetovať. A na malajzijskom letisku bol zavraždený nevlastný brat veľkého Kim Čong-una, vražda je pripisovaná Severnej Kórei a tá to pochopiteľne odmieta. V Amerike istý federálny sudca zrušil Donaldovi protimigračný dekrét a hoci sa Trumpova vláda voči tomu odvolala, jej odvolanie bolo okamžite zmietnuté zo stola. Trump sa však nevzdáva a popri imigračných hrozbách spomenul aj incident vo Švédsku, z čoho boli samotní švédi docela vybúraní, bo sa tam nič nestalo. Sranda bola, že dva dni na to tam došlo k nepokojom v nejakej štvrti plnej imigrantov. Vo Francúzsku si taktiež užili svoje. Jednak sa tam zapaľovali autá, bo polícia sa vraj zle zachovalala voči nejakému černochovi, jednak sa tam schyľuje k prezidentským voľbám, ktoré budú zaujímavé účasťou nacionalistky Le Penovej, ktorá dala libanonskému muftimu košom, keď po nej chcel, aby prišla na stretko so šatkou na hlave. Okrem toho im niečo rachlo v nejakej atomke, i keď reaktor to nebol a vo Francúzskych Alpách pochovala lavína štyroch lyžiarov. Rusom zas drbol vrtuľník s piatimi ľuďmi do nejakého jazera v Altaji a v gréckom Solúne našli pri nejakej benzínke počas stavebných prác nevybuchnutú bombu z druhej svetovej, takže pri jej zneškodňovaní pre istotu evakuovali asi 70 tisíc ľudí. Na veľkú evakuáciu sa chystali aj amíci, bo im tam hrozilo pretrhnutie najvyššej priehrady, ale napokon pršať prestalo, takže priehrada to predsalen ustála. Rumuni masívne protestovali proti vláde kvôli zákonu oslabujúceho boj proti korupcii, ktorý síce neprešiel, ale rumuni žiadali odchod vlády aj tak. Korupčný prúser otriasa aj spoločnosťou Samsung. Dedič spoločnosti je už vo väzbe a zamotaná do toho je aj kamoška juhokórejskej prezidentky. Ale diali sa aj iné veci, napríklad len toť za rohom, blbých 40 sveteľných rokov ďaleko bola objavená sústava planét, na ktorých by azda aj mohol byť život a odovzdávali sa oskary, ktoré boli zaujímavé svojou neskrývanou agitkou voči Trumpovi, vysokou mierou politickej korektnosti a prúserom, keď pri naj filme namiesto Moonlightu vyhlásili La La Land.

Čo sa stalo | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014