Nenormálny blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Január 2013

Január sa niesol v znamení československých prezidentov. A nebolo to len kvôli tomu, že sa vo veľkom spomínalo 20-te výročie rozdelenia republiky, ale aj kvôli tomu, že Vaška Klausovie má čoskoro nahradiť nový prezident, ktorý v Čechách poprvý krát vzíde z priamej voľby prezidenta. Ale ako sa ukázalo, aj naši západní bratia posúvajú do druhého kola indivíduá, medzi ktorými sa už rozhoduje voľbou menšieho zla. A tak to tam vyhral rodák z Vysočiny - Miloš Zeman, ktorý sa moc nekamaráti s modernými technológiami, čo by sa dalo sčasti ospravedlniť vysokým vekom. Ono druhým kandidátom bolo volajaké knieža Schwarzenberg, ktorý skoro ani čech neni a podarilo sa mu prehlásením o zrušení Benešových dekrétov naštvať aj nášho Fica.
Zas taký Gašpi je tiež staršieho dáta, no napriek tomu plní svoju funkciu prezidenta prekvapivo dobre. Veď mnohí už vedia, že úlohou prezidenta nie je moc vykonávať, ale odvracať od nej pozornosť. Takže v tento mesiac nás prezident pobavil neexistujúcim denníkom RSS, prostredníctvom ktorého prispel do telenovely s názvom "Aj tak nevymenujem toho Čentéša" a potom on a jeho ansábel sa akosi nemohli zhodnúť, kde vlastne bol istého augustového dňa roku pána 2009, v ktorom bol zrejme nešťastnou náhodou na poľovačke zastrelený jeho kamarát Bobák. A aby sa o ňom fakt nepísalo málo, po vzore Klausa taktiež štedro amnestoval volajakých recidivistov a podal námietku voči zaujatosti sudcov kvôli Čentéšovi. Niet divu, že opozícia stráca nervy a špekuluje starého uja odvolať.
Premiér Fico sa svojim obľúbeným prezidentom moc nezaoberá a namiesto toho zasa raz vyháňa ľudí z druhého piliera. Teda je fakt, že ľudia sú už zblbnutý, bo či im dôchodky požerie štedrá sociálna politika za účelom ekonomickej stabilizácie krajiny - ako sa vyjadril ujo Kažimír, alebo ziskuchtivá kapitalistická déeseska, je vlastne jedno a žiarivá dôchodkovská budúcnosť poctivo pracujúcich aj tak nečaká. A tak majú ľudia v konečnom dôsledku na háku, že volajaký Harabín skolaboval na viedenskom letisku, keď sa chystal na stretko sudcov v Čile, Procházka odchádza z KDH, bo mu neprešla volajaká Alfa a J&T sa spolu s nejakými čechmi narvali do SPP.
Inak sa Košice vytešovali z pozície hlavného európskeho mesta kultúry, v Blave sa objavil akurát magor, čo polial dve ženy kyselinou, špekuluje sa, čo s potratovou tabletkou, ktorá sa pomaly derie na trh a pri Liptovskom Mikuláši sa zrazil rýchlik s posypovým vozidlom, pričom to rušňovodič neprežil. Ale aspoň na pár týždňov sme tu mali zimu ako sa patrí, aj keď s dopravou v okolí hlavnéhom mesta to bolo občas o držku.
Čo majú hovoriť taký chudáci austrálčania, ktorí si museli pretrpieť hovadské požiare a potom i veľkú vodu. V Kazachstane zas drblo lietadlo, ktoré pochovalo 20 ľudí a v Egypte to furt není ončo. Pri nejakých násilnostiach si to odnieslo 26 ľudí, pričom samotné násilnosti vypukli po rozhodnutí súdu poslať na smrť ďalších násilníkov, ktorí sa pri násilnostiach vypuknutých na vlaňajšom futbale pričinili o smrť asi 70-tich ľudí. Islamským radikálom taktiež nie je nič sväté, lebo vypálili v Timbuktu nejaké domy vrátane knižnice obsahujúcej neuveriteľne vzácne zvitky patriace do svetového kultúrneho dedičstva. A to ešte nespomínam britského premiéra Camerona, ktorý vydesil EÚ vyhlásením, že ak sa ekonomická situácia nezlepší, tak vyhlási referendum o zotrvaní krajiny v tomto zoskupení. Po tom všetkom správa o založení služby Mega na zdieľanie čohokoľvek digitálneho vypaseným pirátom Dotcomom pôsobí vlastne celkom nevinne. Úplne na záver ešte spomeniem slovenského mladíka, ktorého zabásli v Iráne za spoluprácu s americkou CIA, okolo čoho je však viac nejasností, ako v Gašpiho kauze nešťastnej poľovačky. Hovorí sa, že chudák chalan tam chcel len rozbehnúť volajaké podnikateľské aktivity, ale ani divá sviňa nevie, kde je pravda a či tá pravda bude vôbec podstatná.

Čo sa stalo | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014