Nenormálny blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Január 2015

Tak sa zdá, že rok tolerancie a mieru to opäť nebude. Svetovou udalosťou číslo jeden bolo vystrieľanie 12-tich ľudí redakcie týždenníka Charlie Hebdo v Paríži, kvôli opätovnému uverejňovaniu karikatúr s chudákom Mohamedom, čo zopár islamských fanatikov neznieslo. Utiecť sa im podarilo okrem iného aj preto, lebo policajné posily dorazili na bicykloch a bez zbraní, z čoho vyplýva, že byť za každú cenu ekologický a držať sa zásad humanizmu je v niektorých prípadoch blbosť. Útočníci zdrhli a po napínavej naháňačke a následnej rukojemníckej dráme, pri ktorej zarvali ďalší štyria civilisti, boli konečne zastrelení. Ak však títo fanatici bojovali proti zobrazovaniu Mohameda, tak im to moc nevyšlo. Počet výtlačkov Charlieho stúpol zo 60-tisíc na 5 miliónov a opäť nechýbali karikatúry. Hneď po tragédii vyšlo mnoho ľudí do ulíc, vrátane politikov, aby vyjadrili podporu týždenníku a slobode slova. Keď však emócie trochu ochladli, poniektorý si kládli otázku, či bolo skutočne nutné tie karikatúry uverejňovať, dokonca i populárny pápež František povedal, že pri tej slobode slova by sa patrilo neurážať vieru iných. Na druhej strane, ak by sme mali zakázať robiť si srandu z každého, koho by to mohlo uraziť, tak by sme si vlastne nemohli robiť srandu z nikoho. Inak pápež si to ešte pokašlal u chovateľov králikov, keď jednej tete povedal, že katolíci sa nemusia množiť ako králiky, hoci mnoho ľudí, dokonca aj ateistov, mu v tomto dalo za pravdu.
Fanatický islamisti sa však ukazujú ako dosť vážny problém. ISIL furt reže nešťastníkom hlavy, Boko Haram vyhladzuje mestá v Nigérii, hromadne unáša ľudí v Kamerune a v Lagose poslali vyhodiť sa do luftu len 10-ročnú samovražednú atentátničku, ktorá so sebou vzala 20 ďalších. Netreba sa preto čudovať, že v takom Nemecku sa viackrát protestovalo proti islamizácii Európy, protiislamskej Pegide pribúda stúpencov a Merkelka upokojuje vášne tvrdením, že islam do Európy aj tak patrí. Karty na blízkom východe môže zamiešať aj skon saudskoarabského kráľa, ktorý bol vraj veľkým stúpencom západu. Ďalším problémom je Ukrajina. Furt sa im to tam na východe melie, furt je to hlavne o tom Doneckom letisku a zasa to schytal granátom ďalší bus s civilistami. Obe strany už automaticky zodpovednosť popierajú, takže členovia fanklubov (či už ukrajinský alebo proruský) si môžu vybrať, ktorej verzii chcú veriť. Inak Putinovi sa podarilo dať dokopy Euroázijskú hospodársku úniu, v ktorej chcel mať pôvodne aj Ukrajinu, ale s tou je to momentálne asi pasé. Na druhej strane gréci špekulujú z tej európskej únie odísť. Vo voľbách to tam vyhrala ľavičiarska Syriza, ktorá žiada odpustenie časti dlhov, ktoré im vznikli pomocou Eurovalu a je možné, že nebudú zdieľať európske nadšenie pre sankcie proti Rusku. Aby toho nebolo málo, ešte sa im aj zdrbala v Španielsku na cvičení NATO jedna stíhačka, čo neprežilo 11 ľudí. Ďalších 36 to neprežilo na Nový Rok v Šanghaji, boli totiž ušlapaný davom, keď tam nejaký magor začal rozhadzovať falošné doláre.
Na Slovensku sme si tiež užili srandy kopec. Prvý druhopilierový dôchodci dostali svoje výnosy, ktoré sa zďaleka nepodobali tým švajčiarskym, vďaka čomu mohol Fico víťazoslávne tvrdiť, že to dávno vedel a okamžite tento pilier opäť otvoril. Je síce pravda, že tí hajzlíci z poisťovní, si ukrajujú viac, ako je zdravé, ale ani Robo nie je tak celkom bez viny. Keď sa niečomu hádžu polená pod nohy tak to skôr, či neskôr proste padne. A celkovo aj tak nemáme istotu, či o pár rôčkov bude mať na dôchodky aj ten náš sociálny štát. Ale treba myslieť na pozitívnejšie veci. Napríklad na to, že Babišovo Duslo Šaľa dostane od vlády rekordný stimul v podobe 60-tich melónov, ceny benzínu stále utešene klesajú a RegioJet si napokon vybojoval autobusovú linku Blava - Banská Bystrica. Sranda je, že nakoniec uspeli vďaka náckovi Kotlebovi, v Bratislave a Nitre im povolenie dať nechceli. Mali tam proste nejaké blbé výhovorky, ktoré sa ako zázrakom stratili, keď sa našiel ten správnejší dopravca. Na to sa ujo Jančura nasral a v daných krajoch si zaplatil billboardy s nápisom: "Vitajte v kraji korupcie a klientelizmu".
Ďalšia veľká vec je referendum, ktoré sa koná vo februári a ide v ňom o to, či manželstvo bude to, čo bývalo, či si naši teplí bratia a sestry budú môcť adoptovať deti a či sa naše deťúrence budú povinne učiť o sexe. Farári bijú na poplach a vyzývajú na účasť, ľudia naladený na LGBT účasť odmietajú a dúfajú, že nebude platné. Svojich 5 minút slávy si užil prešovský farár, ktorý to na kázni o homosexuáloch akosi prehnal. Písalo sa aj o dobití istého mladíka v prešovskej MHD tromi ďalšími mladíkmi, pričom nik z cestujúcich nemal odvahu zasiahnuť a tiež o istej žene z Martina, ktorú dobodal jej exmanžel. Našťastie to prežila, akurát bolo blbé, že sa jej predtým vyhrážal a polícia to nejak extra neriešila. Aby sme to ukončili menej dramaticky, tak poslanec Hlina ešte vysypal pred NDS-ku tonu soli, bo vraj kúpili predraženú posypovú soľ a keď koncom mesiaca predsalen nasnežilo, všetci sa čudovali, kam sa tá soľ podela.

Čo sa stalo | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014