Nenormálny blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Jún 2011

Ono v podstate ide všetko stále po starom. Akurát bol konečne zvolený Jožo Čentéš za generálneho prokurátora, aj keď Gašpi ešte furt špekuluje, či ho vôbec vymenuje. No a do koalície nám začínajú kecať chlapci z OKS. To sú tí, ktorých si Bugy šupol na kandidátku podobne, ako Matovičovcov ujo Sulík. A keďže Matovič už nie je taký zaujímavý, konzervatívci využili príležitosť a začali sa vehementne trepať do koaličnej rady. Taktiež kvôli nim musia Sulíkovci predhodiť už štvrtého kandidáta na posť šéfa NBÚ. Aby sa písalo aj o takom Kalíňákovi, tak ten vytiahol na Galka nahrávku z mobilu, na ktorom si to náš minister údajne fičí po dialnici 180-tkou. No a nakoniec ujovi Harabínoví šáhli na 70 percent jeho platu, kvôli tým zmareným Miklošovým auditom. A tak trochu sa pretriasali aj Vladkove amnestie.
Je ale jasné, že takéto hovadiny bežnú slovač až tak netrápia. Bežného smrteľníka trápi skôr to hovadské zdraženie hovadsky zoškrtaných železničných spojov, alebo rušenie nemocničných lôžok v dôsledku šetrenia. Zdravotníctvo je inak pekne v prdeli. Lekári hrozia hromadnými výpoveďami a aj v takom RTVS sa plánuje hromadné prepúšťanie, aj keď lekári by nám asi chýbali viacej. A v prísľube ďalšieho zdražovania potravín a iných komodít, voči ktorému je Ficova daň len takým malým poskočením cien, sa začala chudobným rozdávať sľubovaná múka. Veď predsa nechceme ísť onou gréckou cestou, ktorá sa pomaly ale iste prepadáva k bankrotu.

Bratom čechom sa tiež nejak nepáčia tie Nečasove reformy. Jedného dňa preto zostra štrajkovali dopraváci, vďaka čomu napríklad historicky po prvý raz od spustenia nešlo v Prahe metro. Detektívka okolo páchateľa smrteľne zmutovanej baktérie e-coli pokračuje. Aj zeleninové výhonky sú v tom zrejme nevinne a nová stopa smeruje do Egypta. Inak v Afrike všetko po starom. Kaddáfí sa furt nechce vzdať a NATO naďalej bombarduje Lýbiu. Izraelský vojaci strieľajú do sýrskych demonštrantov, zatiaľčo izraelský demonštranti vykrikujú na izraelských vojakov, aby nestrieľali do sýrskych demonštrantov. V Rusku zas horel muničák a tiež im tam drblo nejaké lietadlo, pričom Izrael mal také blbé reči o atentáte. Ono sa totiž ukázalo, že v onom lietadle si posledné chvíľky užívali i jadroví experti, ktorý pomáhali pri výstavbe iránskej atomky. A Hugovi Chávezovi sa nám akosi priťažilo. Musel si dať na Kube vyoperovať nejaký hnisavý vred a špekuluje sa o rakovine prostaty. Toho teda tie výbuchy v obchoďákoch Ikea asi momentálne moc netrápia. Európu možno aj hej, ale tej sa už prestáva lúbiť aj Orbánovo Maďarsko. Predsalen, tlačový zákon, nacionálna ústava, či zákon o občianstve... pekne sa to kopí, ale kritici sú zatiaľ zdržanlivý, bo maďari zrovna predsedajú EÚ, tak treba počkať až dopredsedajú.
No ale späť na Slovensko. Ešte treba spomenúť zopár udalostí, ako napríklad povodne na západe, homosexuálny dúhový pochod, alebo vraždu vplyvného právnika Ožvolda, ktorý býval aj členom dozornej rady Tiposu. V Blave tiež život 63-ročnej starenky ukončil ošetrovateľ, ktorý jej v nemocnici vpichol smrtiacu injekciu. Bolo z toho veľké haló, aj keď nebolo isté, či dotyčná o to nepožiadala sama. No a nakoniec hlavnú cenu za blbosť mesiaca vyhráva naša ochranárska organizácia SOZA, ktorá si zmyslela vyberať poplatky za na webstránky vkladané videá z Youtubu. Gratulujeme a prajeme ďalšie kreatívne a zábavné nápady.


Čo sa stalo | stály odkaz

Komentáre

  1. fajn,
    diky za zhrnutie,opat super:-)
    publikované: 05.07.2011 21:34:32 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Re: Bonnie
    Neni zač :-)
    publikované: 06.07.2011 07:59:21 | autor: nenormalny (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014