Nenormálny blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Jún 2012

Rozmýšľam, čo tak dať na prvé miesto júnových udalostí a hneď ma napadá naša slávna SOZA, ktorá so zmyslom pre humor sebe vlastným vystavila faktúrku nejakým obciam za to, že detičky svojim mamičkám verejne zaspievali zopár ľudoviek. Inak celkovo keď si človek všíma udalosti na Slovensku či vo svete, musí dôjsť k presvedčeniu, že rod homo sapiens sa už definitívne zbláznil. Tak napríklad Európa je v riti, lebo na záchranu bohatších krajín sa skladajú tie s chudobnejším obyvateľstvom, amíkom sa prišlo na to, že si spustili "Olympijské hry", ktoré so športom nemajú vôbec nič spoločné a Putin sa snaží obmedziť demonštrácie, bo tí opoziční hajzlíci sú čoraz početnejší a hlasnejší. Inak to s tými "Olympijskými hrami" bola iná sranda. Išlo vlastne o počítačový vírus, ktorý sa mal len veľkou náhodou dostať k iránskym jadrovým zariadeniam a spomaliť tak ich výskum. Na veľké počudavanie jeho tvorcov sa to však podarilo a na ešte väčšie počudovanie sa to aj prevalilo.
Život však ide ďalej a slovákov žiadne počítačové víry nemôžu rozhodiť viac, ako takzvané zlaté padáky, ktoré sa tradične rozdávali po výmene vlády. Nový rekord vytvorila odchádzajúca riaditeľka pošty, ktorá si údajne zaslúžila odstupné temer 180 litrov. Po tom, čo to médiá začali nejak rozmazávať, sa podaktorí vzchopili a peniažky akože vrátili, no našli sa i taký, čo mali tú drzosť požiadať úrad práce o štedrú podporu. A to sa parašutista Figeľ, pod ktorým sa tých padákov rozdalo hádam najviac, pokúša vžiť do role nového lídra pravice. No a hoci Fico bľakotal čosi o tom, že takéto maniére raz a navždy zatrhne, akosi prehliadol, že do Malatinského rezortu nastúpil človek, ktorý odtiaľ spred dvoch rokov nejaký ten stotisícový padáčik takisto dostal.
Inak naši poslanci schválili trvalý euroval, hoci Sulík sa tak strašne snažil, Smeru sa nepáčila Zemková ako šéfka RTVS, Fico tiež odkázal učiteľom žiadajúcich o vyššie platy, že nie je čarodejník a naviac sa stále nevzdal nápadu zrušiť dva sviatky. A taktiež vypukli vášne okolo našich neprispôsobivých spoluobčanov. Spôsobil to inak príjemný policajt z Hurbanova, ktorý mimo služby vytiahol zbraň, zastrelil troch rómov a ťažko zranil štvrtého. Ono tí zastrelení tiež neboli čistý jak slovo božie, ale okamžité reakcie mnohých slovákov boli často označované ako rasistické. Trpezlivosť s neprispôsobivou komunitou stratili aj učiteľky z Dobšinej a hoci tie nešli strieľať, poslali kompetentným otvorený emotívny list, v ktorom sa sťažovali, že takto to ďalej už naozaj nejde. A tak si ujo Matovič s ujom Hlinom vybrali za dovolenkovú destináciu rómske osady, aby sa na vlastné oči presvedčili, ako to tam funguje. Akurát im na to nikto nechcel požičať karavany, čo bol už doneba volajúci rasizmus.
Číňania takéto problémy riešiť nemusia a tak nečudo, že sa im podarilo vyslať prvú tajkonautku do Nebeského Paláca. Čínsky súdruhovia si proste pomaličky napredujú, zatiaľčo ostatný svet sa zmieta v problémoch. V Nigérii sa napríklad každú chvíľu niečo zomelie. Tentoraz im tam drblo lietadlo na volajaké domy, čo si vyžiadalo viac ako 150 mŕtvych. Aj taká blbá cesta do Chorvátska sa môže zmeniť v nočnú moru, najmä ak vás vezie šofér prepadnutý mikrospánkom. U nás sa len do Dunaja vyliala nejaká nafta, čo vraj nemalo fatálne následky a svätá stolica nám chce odvolať volajakého Bezáka, pričom sa ani neunúva vysvetliť prečo. Ale asi je to tým teplom.

Čo sa stalo | stály odkaz

Komentáre

  1. veru hej
    asi to bude tým teplom, ale súhlasím, že nám na budúce roky bude slabé svetlo svietiť, aby sme mohli plesať.
    publikované: 05.07.2012 17:16:32 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014