Nenormálny blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Jún 2013

Začalo to veľkou vodou. Celkovo nemáme zrovna suchý rok, ale kdesy v Alpách napršalo viac, ako je zdravé a v dôsledku toho Vltava zatopila časť Prahy a Blaváci sa pre zmenu mohli kochať, ako ten Dunaj utešene rastie. Dokonca tak utešene, že museli evakuovať ľudí spod Devína, ktorý bol na chvíľu odrezaný od sveta. Protipovodňové bariéry pod hradným vŕškom to len taktak zvládli, ale i tam šlo o centimetre. V médiách sa objavili tváre politikov, ktorí to všetko s vráskami na tvárach sledovali z helikoptér, hoc náš premiér možno len dumal nad tým, komu prihrá zakázku na obnovu, ak to tie bariéry predsalen neustoja. Asi ho napadol kamarát Široký a jeho Váhostav, ale keďže to s tými povodňami nevyšlo, dobré bude aj zasypávanie štrkových jám po stavbe diaľnic. Síce to vraj pôvodne v zmluve nebolo, ale za drobný príplatok šiestich melónov sa to nejak spraví. Teda ako to už chodí, viac ako polovica skončí ako provízia a za zvyšok to urobí dajaká iná firma.
S dažďom mal problém aj minister Richter, ktorý si myslel, že nemusí byť pripútaný, keď sa jeho šofér za prudkého lejaku niekam ponáhľal, vyletel z cesty a chlapec môže byť rád, že skončil len v nemocnici. Ďalej si smeráci zvolili za generálneho prokurátora Ficovho spolužiaka z práv, volajakého Čižnára, ktorý všetkých hlasno presviedčal, že on je ten najspravodlivejší a v Blave sme mali summit viacerých nie až tak dôležitých prezidentov, ktorý si na začiatok hrkli trošku slivovice. To bratia češi si užili vačšiu srandu. Hneď po povodniach im nabehli do vlády kukláči a pozatýkali vysoko postavených papalášov, na čo slováci čumeli ako teľa na nové vráta, bo u nás panuje presvedčenie, že také niečo sa proste nedá. Do éteru sa dostali i také fakty, že premiérova poradkyňa Nagyová dala sledovať aj jeho manželku a hoc sa Nečas zastrájal, že ani bohovi neodstúpi, nakoniec si to veľmi friško rozmyslel, rezignoval dokonca aj na post predsedu ODS a v českých zemiach opäť zavládlo bezvládie. Prezident Zeman potom prekvapil jak doposiaľ vládnu ODS, tak opozíciu, keď sa na obe strany vysral a poveril zostavením vlády kamaráta Rusnoka. Okrem toho zaperlil v Nemecku, kde ho volajaká reportérka spovedala ohľadom unesených češiek v Pakistane a on ju zrušil pozdravom Allahu akbar. A akoby to nestačilo, podnikateľ Babiš, ktorý je prepojený na politiku, kúpil českú mediálnu skupinu Mafru obsahujúcu aj taký iDnes či Lidovky a hoci sa zastrája, že novinárom do remesla kecať nebude, tento záväzok mu zas tak dlho nevydržal.
V ostatnom svete to bolo menej radostné. Povodne si užili aj kanaďania a magori opäť zabíjali. V Amerike sú už osamelý strelci bežnou vecou, avšak tento prípad bol zaujímavý aj tým, že v Santa Monice bol akurát na návšteve veľký Obama. Okrem toho im vo Filadelfii trochu predčasne drbol barák určený na demoláciu a zabil 6 ludí a na západ sa prihnalo rekordné teplo s teplotami okolo 50 stupňov. V Číne zas uhorelo v autobuse 47 nešťastlivcov a nepokoje v Lýbijskej Beghazi si vyžiadali 30 mŕtvych, čo spôsobilo odstúpenie tamojšieho šéfa armády. Komu sa však odstúpiť nechcelo je Turecký premiér Erdogan. Celé to začalo demonštráciou za zachovanie posledného parku v centre Istanbula a keďže zásah políciou bol nečakane tvrdý, zvrtlo sa to na protest proti samotnému premiérovi. Terorizmus sa tentoraz dotkol i samotných slovákov. Nejde ani tak o chalanov, ktorých zabásol Irán za to, že si fotili volajaké objekty, ale skôr o nečakanú popravu viacerých horolezcov, z čoho dvaja boli slováci - Peter Šperka a Anton Dobeš. Náš premiér tieto vraždy označil ako zbabelý čin a s tým sa dá jedine súhlasiť.
Ale ako sa hovorí, život ide ďalej, a aby som tento mesiac nezakončil takto smutne, ešte spomeniem bývalého chlapíka zo CIA, ktorý sa zrazu stal vlastizradcom, lebo prezradil svetu, čo mnohý dávno vedia a totiž, že americké tajné služby monitorujú súkromnú komunikáciu ľudí cez populárne internetové služby. Samozrejme Facebook, Google, či Microsoft hovoria, že je to kravina, ale aj tak im ľudia tak celkom neveria a rusom sa Snowdena až tak do Ameriky vydať nechce. V Nórsku dosiahli ženy ďalšiu laťku rovnoprávnosti, keď aj ich už čaká povinná vojenčina, poliaci majú ďalší prúser s potravinami, bo do nich cpú antibiotiká a tie potom nezaberajú u ľudí a maďari si schválili povinné výlety do Osvienčimu.

Čo sa stalo | stály odkaz

Komentáre

  1. dik
    za dalsi mesiac
    publikované: 04.07.2013 12:11:54 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  2. fajn
    prierez mesiačkovými udalosťami
    publikované: 04.07.2013 18:31:04 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014