Nenormálny blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Jún 2014

Naši politický papaláši si všimli novú hrozbu. Tej novej Procházkovej strane Sieť sa v prieskumoch akosi moc darí. Dokonca až tak moc, že by mohla v ďalších voľbách ohroziť Matovičovo OĽaNO, čo sa Igimu pochopiteľne nelúbi. A tak sa vytasil s obvinením, že samotný Procházka nie celkom košér financoval svoju prezidentskú kampaň, páč mu chcel platiť za inzerciu natvrdo a bez bločkov a tradične pozýva Radka na detektor. Ten sa najprv tváril, že akože v pohode, ale asi nemal Matoviča nazvať psychopatom, lebo ten sa ešte pochválil nahrávkou poriadenou v čase onoho incidentu, čo mu však moc nevyšlo, bo každý sa hneď pýtal, prečo sa s tou nahrávkou nevytasil, keď to bolo aktuálne. Igi sa snaží situáciu zachrániť tým, že sám podstúpi detektorom lži a dramaticky opíše jeho priebeh a tým to hasne. Procházka sa vzdáva poslaneckého mandátu, lebo tak sľubil ešte predtým, na detektor sa vysral a Matovič nahrávku nezverejnil. Ani Smeru sa nepáči, že Sieť im ukrajuje z preferencií viac ako je zdravé. Fico preto nasadzuje svoj vysokoúčinný generátor sľubov a sľubuje výrazne lacnejší plyn, vyššiu minimálnu mzdu, dôchodcom trináste dôchodky a vlaky pre študákov, či seniorov úplne zadara. Možno to chce pokryť z ušetrených peňazí nahlásenej korupcie a preto vyzýval pospolitý ľud, aby priamo jemo hlásili všetky podozrenia. Akurát škoda, že telefónne číslo na Roba, ktoré vyhrabal a zverejnil Sulík je už neplatné.
Ohľadom plynu sa Robo zrejme spolieha na našich ruských kamošov. Aj keď situácia na tranzitnej Ukrajine je furt o hovne, Porošenko stále vyhlasuje prímerie, na ktoré separatisti aj tak serú a Putin ho považuje skôr za neprijateľné ultimátum. Porošenko ďalej podpisuje s EÚ asociačnú dohodu, kvôli ktorej to všetko začalo a vraj sa naň chystal aj bombový atentát. Na druhej strane barikády separatisti zosadili slavianskeho starostu Ponomariova, ktorý bol síce na ich strane, ale vraj nejak divne šafáril s peniazmi. Kvôli Ukrajine sa však odohralo viacero stretávok rôznych prezidentov. Tak napríklad sa Gašpi stretol v Poľsku s Obamom, a vyjadril svoju podporu Porošenkovi, poliaci zas privítali Obamov prísľub americkej vojenskej pomoci proti prípadnej agresii Ruska, páč poliaci rusom nikdy moc neverili, akurát Fico prípadnú americkú výpomoc neskôr okomentoval prirovnaním ruskej bratskej pomoci v 68-om, čo asi trochu prehnal. Nejaký prezidenti sa stretli aj v Normandii, kde si dokonca Putin s Porošenkom podali ruky.
Poliaci však riešia iný malér. Prevalil sa tam odpočúvací škandál, ktorý spochybňuje nezávislosť centrálnej banky od politickej moci. Ľudia by sa už konečne mali naučiť, že nezávislosť je aj tak len fiktívnym pojmom a v podstate neexistuje. Stále je to však lepšie ako v takom Pakistane, kde magori z talibanu berú útokom letisko v Karáčí a zanechávajú desiatky mŕtvych, alebo takej Keni, kde somálsky islamisti povraždili desiatky ľudí. Bez ďalších bojov sa nezaobišli ani prezidentské voľby v Afganistane a v Iraku bezpečnostné sili údajne vykynožili temer 280 radikálnych islamistov. Na oplátku sa im v Bagdade odpálil zas nejaký magor. Na druhej strane si však George Bush starší trpiaci Parkinsonom neodpustil na svoje 90-te narodky zoskok s padákom. Taktiež sa v Brazílii konali MS vo futbale, kde bol najväčšou hviezdou akýsi Suarez, ktorý občas niekoho pohryzie. Pre pretekára Schumachera to musel byť tiež riadny šok, keď sa po lyžovačke preberá z kómy a zrazu drb... leto.
No ale späť na Slovensko, ktoré bohužiaľ tiež nebolo ušetrené tragédií. Tou najhoršou bola bez debaty havárka busu vezúceho gymnazistov zo školského výletu. Bus pri Piešťanoch zišiel z cesty, prevrátil sa a odniesli si to štyri dievčatá. Pri Bolerázi zas nejaký opitý maník zastrelil policajta jeho vlastnou zbraňou a strieľalo sa aj v Bratislave. Veľký prúser mal istý vodič bratislavskej MHD, lebo si dovolil brániť sa blafovaním s plynovou pištoľou proti parchantom, ktorí ohrozovali jeho a cestujúcich nožmi a písalo sa tiež o Rusnakovi, ktorý robí Gašpimu vedúceho pre styk s verejnosťou a ktorý s kamarátom dosť hnusne nadával dvom maďarkám. Spomínaný Gašpi dal ešte milosť chlapíkovi, čo kopol policajtku a zlomil jej pritom nohu a potom už nastúpil Andrej Kiska. Na svoju inauguráciu si pozval zopár vybraných bezďákov a inak nelenil, hneď aj špekuloval vymeniť troch členov súdnej rady. Ujo Čižnár stopol známu kauzu predaja emisií s tým, že predaj pod cenu vlastne neni zločin a Dzurinda s Miklošom sa konečne odporúčajú z SDKÚ.

Čo sa stalo | stály odkaz

Komentáre

  1. dik
    za dalsie zhrnutie
    publikované: 04.07.2014 17:34:59 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014