Nenormálny blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Jún 2015

Európa sa musela zapodievať dvoma veľkými prúsermi. Utečencami a Gréckom. Kým Grécko s veľkou pompou ukončolo svoj dlhý a pre nás ostatných i drahý pád do platobnej neschopnosti, prílev utečencov z Afriky a blízkeho východu ešte len naberá na obrátkach. S Gréckom to bolo ťažké. Tsipras sa s veriteľmi nechcel ani bohovi dohodnúť, proti akémukoľvek šetreniu, zvyšovaniu daní, či čomukoľvek sa tam demonštruje, takže koncom mesiaca nemali gréci na splátku MMF a museli zavrieť banky i burzu. No možno viac ako Grécko, EÚ znepokojuje rekordný počet utečencov. Talianom už prerastajú cez hlavu, takže dúfajú, že EÚ to nejak vymyslí a EÚ aj vymyslela voľajaké kvóty pre členské štáty. Kvóty však neprešli, bo krajiny višegradskej štvorky nevideli dôvod, prečo by mali riešiť dôsledky bordelu, z ktorého im v minulosti aj tak nekáplo. Je podivuhodné, ako naši politici Fico, Kiska, Sulík, či Žitňanská zhodne tvrdia, že síce chudákom utečencom treba pomôcť, ale kvóty nie sú to pravé orechové. Pochopiteľne ľudia majú obavy, že mnohý utečenci sem prišli priniesť ten istý bordel, pred ktorým akože utekajú, podaktorý už len konštatujú, že mier v Európe týmto definitívne končí. Po nete totiž kolujú hrôzostrašné videá, ako imigranti naskakujú kamionistom do áut v snahe dostať sa do Británie. Ale je tu aj inak orientovaná skupina ľudí, ktorá pri každej príležitosti označuje všetkých, ktorý majú nechuť prijať utečencov, za extrémistov a rasistov. Pochopiteľne si na vzniknutej situácii prihrievajú polievočku všelijaký vyholený týpkovia, ukážkou bola aj demonštrácia v Bratislave, kde sa to dosť pomlelo a musela zasahovať polícia. Fico následne špekuluje zakazovať podobné zhromaždenia.
Nejaké obavy však budú asi na mieste. Islamský štát otvorene vyhlasuje vojnu západu a opiera sa o vyčíňanie magorov v Tunisku, Francii, či Kuvajte. V Kuvajte šlo o útok na šiitsku mešitu, vo Francii nejaký fanatik zabil nejakého podnikateľa, vyfotil sa s jeho urezanou hlavou a potom sa pokúsil zaútočiť na plynárne, no najviac pozornosti sa ušlo streľbe do turistov v Tunisku. Zarvalo tam 38 ľudí, pre našich turistov tam letel vládny špeciál a tunisania si od návalu turistov zrejme nejaký čas oddýchnu. Na východnej Ukrajine sa furt bojuje, rusi aj amíci sa hádajú, kto za to môže a bežní ukrajinci toho majú plné zuby. EÚ sankcie voči Rusku neruší, ale predlžuje, rusi sú naštvaní a sankcionujú tiež. Putin si okrem toho pokecal na Expe s pápežom a v Bavorsku sa konal summit gé sedmičky, ktorá bola predtým gé osmičkou, ale s rusmi sa už akosi nepočíta. Ešte pred ním si spolu pohrkútal Obama s Merkelovou, že ako sa ich krajiny k sebe majú a na samotnom summite sa žrali praclíky a zapíjalo pivom. Merkelka sa asi zmierila s tým americkým odpočuvaním, no pre zmenu sa na amíkov nasrali francúzi, bo sa ukázalo, že ich prezidentov odpočúvali už od čias Chiraca. Samotný Hollande, spolu s britským Cameronom sa dotrepali aj do Blavy na pokec s Kiskom o Grécku a o migrantoch.
Kiska nám ešte prečítal výročnú správu o stave republiky, čím mesačnú porciu zábavy vyčerpal. Náš exprezident Gašpi si to po operácii hrubého čreva užíval na onkológii zatiaľčo obyčajný smrteľníci kolabovali od tepla jedna radosť. Európu tiež vystrašil MERS. Ide o vírusové ochorenie, na ktoré sa umiera, ale ani v Čechách, ani na Slovensku sa výskyt napokon nepotvrdil. Zato v Českom Raji pri požiari chatky zahynula na školskom výlete učiteľka a nejaký mladík, v gruzínskom Tbilisi povodne zahlušili 12 ľudí, v Číne sa na volajakej rieke potopila loď so skoro 400 nebožtíkmi a v taiwanskom akvaparku na koncerte niečo rachlo a počet zranených sa vyšplhal na 500-ku. Ale aj tak všetkých najviac dojal skon Vinetoua, teda herca, ktorý ho stvárnil. U nás sa v bratislavskej predajni Baťa zrúbal strop a ľahko zranil pár ľudí, no mestom otriasla i vražda rozštvrtením. Ďalej pri Kyjeve horia veľké ropné zásobníky a nikto nevie prečo, v Palestíne odstúpila vláda kvôli Hamasu a napokon len 4 dni po rozpačitom znovuzvolení predsalen odstupuje šéf FIFA a taktiež nikto nevie prečo. V Taliansku bijú katolícke organizácie na poplach, bo tam chcú uzákoniť homosexuálne manželstvá a asi bijú na poplach dosť presvedčivo, keďže sa im podarilo postaviť na nohy 300 tisích demonštrantov.

Čo sa stalo | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014