Nenormálny blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Marec 2014

Krym sa stal prakticky súčasťou Ruska. Prebehlo tam referendum s dosti vysokou účasťou, akej sa slovákom ani nesniva a 95 percent zúčastnených sa priklonilo za odtrhnutie od Ukrajiny. Ukrajine sa to samozrejme nepáči a ostatný svet má taktiež s uznaním Krymu dosti problém, poukazujúc hlavne na ruských vojakov, o ktorých rusi tvrdia, že ich nie sú a ktorý sa Krymom producírovali v čase referenda. Na druhej strane treba uznať, že sa to všetko zomlelo docela pokojne a ani sa moc nestrieľalo. Teda ak nepočítame tých kyjevských aktivistov, ktorý sa pokúšali nadžubať do ruskej základne. No západ to tak nenechal a uvalil na rusov sankcie. Putinovi boli však volajaké smiešne sankcie ukradnuté, maximálne nejakým rusom nešli kreditky a Európe s amíkmi sa zas tak moc tie sankcie pritvrdiť nechcelo, lebo šak Európa ruské suroviny potrebuje a amíci si asi uvedomujú, že Rusko nie je len nejaká blbá Lýbia, v ktorej to akosi furt neni ončo a toho mesiaca si tam užili aj nejaké tie bombové útoky. No ale späť k Ukrajine. Tam sa to začína hmýriť prezidentskými kandidátmi, medzi ktorými nechýba ani istá Timošenková, ktorá asi nevie, čo chce keďže ešte vo februári spomenula, že kandidovať nehodlá.
Prezidentské voľby boli hlavnou témou aj na Slovensku. Do druhého kola sa okrem Fica dostal nejaký Kiska a to s podstatne menším percentuálnym rozdielom, ako by si pán premiér prial. A tak birmovaný komunista vyráža do protiútoku, takže sme hneď zavalený informáciami o tom, aký je ten Kiska hajzel úžernícky a naviac sa paktuje s nebezpečnými scientológmi. No keďže Robo na určité otázky furt akosi vyhýbavo odpovedá a mnoho smerákov si praje, aby naďalej makal na sľubených istotách akošto premiér, tak to ten hajzel úžernícky napokon vyhral. Možno mal Fico predsalen vziať ponuku Igiho Matoviča, ktorý mu za isté odpovede na detektore lží núkal celý svoj ročný poslanecký plat a zrejme nepomohli ani viacdňové oslavy emdéžé. Ešte však nie je všetko stratené. Hneď po druhom kole sa objavujú správy, že sa Smer chystá obmedziť prezidentské právomoci, hoci pred voľbami sa špekulovalo o ich posiľnení a Gašpi sa taktiež musí poponáhľať s nejakými dôležitými rozhodnutiami, aby to nedajbože neostalo na Kiskovi. Inak opozičný kandidát Hrušovský pohorel jak hovado, zrejme kádehákom moc neprospela dohoda so Smerom, a síce že ústavu rozšíria o definíciu manželstva ako zväzku muža so ženou. Svojich päť minút slávy si užil aj dajaký aktivista, ktorý poukázal na fakt, že sa dá voliť aj viackrát, a keďže tak i učinil, hrozí mu basa.
Inde vo svete sa pokúšali poniektoré štáty kopírovať Ukrajinu. Nepokoje vypukli aj vo Venezuelskom Caracase, nejakí radikálni islamisti robili bordel v Nigérii so stovkami mŕtvych a protestuje sa aj v Bangkoku, lebo sa tamojšiemu ľudu nepáči premiérka. V Benátkach taktiež prebehlo referendum o odtrhnutí a aj keď to nebolo oficiálne, vraj to treba brať vážne. A separatistické chúťky majú aj taký škóti. Nikto ale nevie, kam sa odseparovalo lietadlo z Malajzie, ktoré malo pôvodne letieť do Pekingu a keďže sa do konca mesiaca nenašlo, povznikalo okolo toho kopec šialených teórií. Tak v prvom rade je čudné, ak lietadlo, ktoré malo letieť na sever, letelo na juh. V Albertovom Jazere medzi Ugandou a Kongom sa pre zmenu utopila loď s vyše 250-timi utečencami, na čínskej železničnej stanici dosekali dajaký magori s dlhými nožmi minimálne 33 ľudí a ďalšiu stovku zranili a v New Yorku rachol plyn, spadli dva baráky a siedmy ľudia to neprežili. Takže môžme byť radi, že sa aspoň Obamovi nič nestalo, bo jeho ochrankári sa v Holandsku spili pod obraz boží.
U nás v Blave akurát zastrelil nejaký maník pracovníčku ministerstva financií a potom zastrelil aj seba, pričom nikto nevie, o čo tam vlastne šlo a v Huncovciach stĺkli rómovia mladých futbalistov. No a chystá sa výstavba odstavného pruhu na dé jednotke medzi Blavou a Trnavou, takže vodiči budú iste nadšení.

Čo sa stalo | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014