Nenormálny blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Marec 2017

Začala nám jar, všetci sa tvária, že majú kopec energie a tak sa udialo kopec vecí. U nás sa napríklad celý mesiac riešili Mečiarove amnestie, v ktorých šlo o ľudí zamotaných do únosu Kováčovho syna spred temer 20-tich rokoch. Koalícia sa tvrári, že ich chce naozaj zrušiť, hoci opozícii sa nelúbi, ako sa okolo toho robia také caviky ako urýchlená zmena ústavy a že to má ísť aj cez sudcov, ktorý sú tu ešte z čias samotného Mečiara, keď to vraj ide i bez toho. No napokon sa zmena ústavy schválila, všetci sa pochválili na akej dobrej ceste to je a teraz to visí na sudcoch, ktorý majú dva mesiace na to, aby v tom našli nejakú blbosť, vďaka ktorej to bude zasa raz v riti. Možno je to náhoda, ale akurát v tomto období bývalého poslanca a kritika únosu Kováča mladšieho Gailiedera prešiel vlak a nikto nevie, či šlo o samovraždu, alebo mu niekto pod vlak pomohol. Fico sa zas zahral na ochrancu národa, keď verejne zdžubal a zosmiešnil riaditeľa hovadsky zadĺženej Všeobecnej Zdravotnej, ktorý sa snažil šetriť na plienkach, keď sa ho spýtal, kde na tie hovadiny chodí a či mu v tom neradí volajaký Zajac. Inak Robo má toho asi hodne, lebo uja Bašternáka predsalen z niečoho obvinili a keďže sľúbil že sa potom odsťahuje, si chudák musí hľadať nové ubytko. Dosť sa toho popísalo aj o zriadení Čistý Deň, kde sa vraj zneužívali mladoleté, ale už je to spolitizované jak sviňa, takže ide skôr o vzájomné obviňovanie politikov. Prišlo sa i na to, že náš alfasamec Kollár si dopisoval s jednou klientkou cez Facebook a dával jej nemravné návrhy, hoci on tvrdí, že nemal ani šajnu, koľko mala dievčina skutočne rokov. Taký Kaliňák furt trvá na Procházkovej kandidatúre na sudcu, kapitán Danko chce presadiť trináste platy a ujo Kotleba sa chcel blisnúť v lepšom svetle, keď na výročie Slovenského Štátu daroval nejakej rodinke 1488 eur, čo je iste len zhodou okolností číslo s nacistickou symbolikou. Tiež sa opäť začalo džubať do Kisku kvôli tomu, že sa vládnym špeciálom vozí domov a chudák Matovič pre tú nepozastavenú živnosť môže prísť o mandát. Mnoho ľudí nasralo zmiznutie televízie Novy z ponuky kábloviek, bo na ňu sa pre výrazne kratšie reklamné bloky dalo aj sem tam pozerať. Okrem toho boli v Blave zakázané hazardné hry, poslanci nám zakázali chodiť cez sviatky do obchodov a v Tatrách nám bohužiaľ zarvali dvaja ľudia, z čoho jeden bol dobrovoľný záchranár, ktorému sa stal osudným zľadovatelý terén, keď sa vydal na pomoc tomu druhému.
Európska únia má plné ruky práce s bojom proti extrémizmu. Taká Le Pennová má byť zbavená imunity, bo zverejnila násilné video islamského štátu, ale na druhej strane to v holandských voľbách vyhral voľajaký Rutte, ktorý je dôkazom toho, že ľudia ešte nie sú natoľko zblbnutí a nevolia len nacionalistov. Ďalej tu máme také Turecko. Chudáci nemci i samotní holanďania napriek zvoleniu nenacionalistu Rutteho boli Erdoganom označení za fašistov, lebo sa mu nelúbilo, ako tieto krajiny zakázali zhromaždenia miestnych turkov pred pripravovaným tureckým referendum, ktorého účelom je urobiť z Erdogana oficiálneho diktátora. Erdogan si evidentne myslí, že je košér robiť si politickú kampaň i v iných krajinách. A tak Turecko prestalo prijímať utečencov a deportovalo holandské kravy. Ani Macedónsko na tom nie je bohvieako, spoločnosť je tam rozpoltená a ani bohovi sa nevedia dohodnúť, kto by tam mal vládnuť. Krajiny V4 sú zas naštvané na západ, lebo sa tam predávajú pod jednou značkou výrobky nižšej kvality, nemci si spoplatňujú diaľnice a škóti zas špekulujú nad referendom o odtrhnutí kvôli Brexitu. Britská premiérka Mayová ale tvrdí, že to neni dobrý nápad a bolo by dobré aspoň počkať, kým onen Brexit neskončí, čo bude evidentne trvať ešte zopár rokov. Tak napríklad už dorazil do Bruselu z Londýna dopis, ktorý vraj odtrhnutie od únie oficiálne začal. Merkelovú bol pozrieť samotný Donald Trump, ktorý jej ani ruku nepodal, bo si myslel, že nemusí. Inak Trumpovi sa nejak nedarí, po dekrétoch proti utečencom dostala stopku aj jeho reforma zdravotníctva a tak si začal liečiť komplexy rušením ekologických opatrení, ktoré vraj škodia americkému biznisu. Tradične sa udiali aj nejaké tie teroristické útoky. Mediálne najpretriasanejší bol Londýn, v ktorom magor na moste zrazil autom niekoľko ľudí, zabil síce len dvoch, ale asi 40 ich zranil a potom ešte dobodal jednu policajtku, kým ho ďalší policajti nezastrelili. Veľký rešpekt patrí pracovníkom blízkej nemocnice (a primotal sa tam aj jeden poslanec), ktorí bez ohľadu na stále trvajúce nebezpečenstvo utekali pomáhať zraneným. Na Haiti zrážka busu s ľuďmi dopadla oveľa blbšie. Vzniklo 39 nebožtíkov a vodič z miesta ušiel, čo je však na Haiti docela bežné, bo tamojší ľudia majú tendenciu brať spravodlivosť do vlastných rúk a i teraz chceli bus podpáliť bez ohľadu na to, či v ňom neboli aj inak nevinný cestujúci.

Čo sa stalo | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014