Nenormálny blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

November 2009

Tak na tej Ukrajine je to fakt blbé, na novú chrípku tam zarvalo temer 200 ľudí, nejaký milión je nakazených a Slováci len čakali, kedy na to niekto neumrie aj u nás. Po pár dňoch však chrípka prestala byť zaujímavá a slovač upriamila pozornosť na pochybné diplomy. S obvineniami plagiátorstva sa roztrhlo vrece, však platí staré slovenské - keď zdochla koza mne, nech zdochne aj susedovi a tak sa mnohý promovaní začali triasť, aby sa im v diplomke zrazu nenašiel nejaký ten zabudnutý citátik, či niečo podobné.
Okrem toho sa oslavovalo aj 20-te výročie nežnej revolúcie. No... oslavovalo je asi silné slovo. Médiá sa síce rozplývali slobodou a snažili sa navodiť akú takú oslavnú atmošku, ale bežný slovenskí smrteľníci to zas tak moc ružovo nevideli, dokonca sám veľký Budaj povedal, že by sa šikla nejaká ďalšia revolúcia. Taký súdruh Fico sa na to celé vysral a namiesto osláv utekal 17-teho do Moskvy horekovať za plyn. Od kresťanskodemokratickej mládeže za to vyfasoval červeného žiguláka, ktorý samozrejme spĺňal normy novej cestnej vyhlášky, s ktorou si motoristi tiež užili kopec srandy. Veď treba bojovať proti kríze a to sa dá aj tak, že sa zvýši hĺbka dezénu na pneumatikách až po tom, čo si väčšina vodičov už pneumatiky vymení, aby si ich mohli vymeniť opäť. Celkovo bolo vo vyhláške viacero srandovných nariadení, ktoré sa po rozhorčených reakciách ešte upravovali.
No treba to pánom politikom odpustiť, veď zamestnávala ich vtedy jedna super akcia, ktorej sa zúčastnila až pätina voľbyspôsobilej populácie z celého Slovenska a tou boli dve kolá volieb do VÚC. Fico bol samozrejme spokojný, veď jedine v Blave vyhral modrák Frešo, avšak Zdenka Kramplová na tieto voľby s láskou spomínať nebude. Kandidovala totiž bez toho, aby o tom povedala Veľkému Vladovi a tak ju z HZDS vykopli. Kandidátovi Bajanovi sa zas prišlo na prúser s pozemkami v Petržalke. Ďalšia kauza s pozemkami sa nám črtá pod Tatrami, ale o tom až v decembri.
Politici sa veru činili. Fico ešte otváral trojprúdovku Blava - Trnava a na fotbale padol na hlavu, minister Medveď mal havárku, Raši by rád friško spojil Všeobecnú zdravotnú so Spoločnou zdravotnou, čo sa moc nelúbi protimonopolnému a Slota chce pozdvyhnúť vlastenectvo povinnými hymnami na vyučovaní, či prísahou oddanosti štátu pri preberaní občaňáku. Ale Janko príde i o jeden svoj plat. Vraj kvôli absenciám a neplneniu si svojich poslaneckých povinností, ale jemu je aj tak jasné, že za to môžu maďari.
Najväčšou európskou udalosťou bol nepochybne Vaškov podpis pod Lisabon, v čoho dôsledku už máme europrezidenta Hermana Van Rompuya, ktorého vlastne nikto poriadne nepozná, ale robil v Belgicku premiéra a podpredsedom Európskej Komisie sa stal náš Šefčovič, z čoho mal Fico veľkú radosť.
Ináč aj tento november bol hovadsky teplý. Briti mali povodne, ktoré si ani ich praprapradedovia nepamätajú a číňania sa rozhodli poriešiť sucho poručením dažďu, čo im v konečnom dôsledku spôsobilo hovadskú snehovú kalamitu. V Rusku nejaký terorista bombou odpálil Nevský Expres a v USA chytili trnavských teroristov, ktorí boli vlastne z Lýbie a doteraz sa poctivo živili pašovaním zbraní. V Amerike tiež nejaký zmagorený major zastrelil 13 ľudí len preto, že sa mu nepáčilo prevelenie do Afganistanu. Ako armádny psychiater by sa mal vedieť predsalen lepšie ovládať. Obama medzitým odišiel do Číny, kde si pokecal s tým ich Chu Ťin-tchaom.
Aj na Slovensku sme mali toho dosť. Jednak nám tu behá úchylák, ktorý ženám a jednému dievčatku vpichol ketamín, jednak v Bratislave sa tiež pár krát strieľalo, čo si hlavne odniesla jedna lekárka a nakoniec nemocnica v Spišskej musela vysvetľovať, prečo nevzala matku s rizikovým tehotenstvom. Lekári to vraj neodhadli, poslali ju domov a ako matka, tak i dieťa to bohužiaľ neprežili.

Čo sa stalo | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014