Nenormálny blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

November 2012

V novembri zasiahla slovákov vlna štrajkov. Najviac tlačou prefláknutý bol štrajk učiteľov, ktorý sa dožadovali desaťpercentého navýšenia platov a poukázali na neutešenú situáciu v školstve. Fico ale furt omieľa, že viac ako 5 percent dostať nemôžu, čo omieľal už nejaký ten mesiac dozadu, takže detičky ostali akurát tak pár dní doma a to bolo všetko. Do ulíc vyšli aj súdny úradníci, ktorým sa nelúbia vysoké zárobky sudcov a ich samotných by sa plánované zmrazovanie dosť nepríjemne dotklo. Slávneho 17. novembra obsadili ulice ľudia, ktorý vykrikovali čosi o tom, že vépéenkári v 89-tom im sľubovali predsalen čosi iné, no a nakoniec stále pokračujú pochody slušných ľudí vedených pánom Dobrovodským, ktoré zasiahla taká nepríjemnosť, ako pálenie vlajky slávnej EÚ, z čoho mal dotyčný týpek vcelku prúser.
Okrem slovákov furt štrajkovali aj gréci, ale tam je to v poslednej dobe normálka, takže ani nemá zmysel o tom písať. To isté platí aj o bordeli zvanom Síria, kde sa to stále melie. Podobne je to aj s Izraelom a Palestínou, kde sa sem tam objavia nejaké tie kecy o prímerí, ale keďže sa palestínčanom konečne podarilo vystreliť na Izrael volajakú raketu, tak je to zas v riti. V Amerike sa volil prezident. Bolo to trochu napínavé, ale zas to vyhral Obama, čo podaktoré štáty tak vzalo, že mali také silné reči o odtrhnutí od zvyšku USA. Obama potom navštívil Barmu, kde už dlho amerického prezidenta nemali a pozval svojho soka Romneyho na obed. Za zmienku stojí ešte zemetrasenie v Guatemale, požiar textilky kdesi v Bangladéši, pri ktorom zarvalo asi 120 ľudí a povodne v Taliansku, čo využili otužilejší turisti na kúpanie v uliciach zatopených Benátok. U bratov čechov je tiež dosť sranda, na prezidenta tam kandiduje japonec Okamura, ktorý velebí komunizmus, ale potom sa prevalila taká podpisová aférka, takže ten japončík to ešte nemá isté.
No ale vráťme sa na Slovensko, ktoré sa rozhodlo kráčať vpred a ni krok spiatky smerom k matičke Rusi, čo je vidno hlavne na tom, že amíci košický US Steel už moc nechcú, začínajú to tam okukovať chlapci z východu a do kurzu sa opäť dostáva širokorozchodná železnica. Ináč sa furt špekuluje, čo s neprispôsobivými rómami, tiež sa toľko džubalo do SOZY, až ujo Repčík odišiel a opozícia sa snažila odvolať istého Boreca, ktorý šéfuje nie zrovna dôveryhodnej slovenskej justícii. Ale smeráci si Borca nedali a v čase odvolávania blokovali parlament. Inak smeráci by si veľmi neradi dali aj uja Trnku, ale visvitlo, že bývalý prokurátor je nejak spájaný so slávnym podnikateľom Kočnerom ohľadom volajakej bytovky v Bernolákove. Človek už začína mať pocit, že kto sa nepozná s Kočnerom, ten akoby v slovenskej politike ani nebol. A tak aj bolo dobre, že Gašpi trochu odviedol pozornosť, keď sa v Bosne a Hercegovine prekecol o krásnom spolunažívaní so Srbmi, čím ich tam všetkých pekne nasral. Ale možno ho vzala smrť Milana Čiča, ktorého meno mladším ročníkom aj tak veľa nehovorí, takže bežná slovač skôr hltala mediálny rozruch okolo ďalších slovenských strelcov. Jeden chlapík v Šali zabil syna bývalého čínskeho zamestnávateľa a druhý zastrelil vo Zvolene troch bývalých kolegov - spolumajiteľov nejakej firmy. Najväčší rozruch ale spôsobil pád rozostavaného diaľničného mosta, ktorý vzal život štyrom robotníkom. Ako to už býva, nik sa vinným necíti. Zvyšok mosta potom chceli odstreliť, ale ten odolal a dali ho dole až na druhý raz.

Čo sa stalo | stály odkaz

Komentáre

  1. nenormalny,
    dik za dalsie zhrnutie
    publikované: 05.12.2012 11:53:33 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014