Nenormálny blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

November 2013

Voľby do VÚC-é má už tradične väčšina slovákov na háku, aj keď tentoraz to bolo docela vzrúšo. Najväčšiu zásluhu na tom mal ujo Kotleba, ktorý sa  Banskobystrickom kraji prepracoval do druhého kola, ktoré napokon aj vyhral. Vzápätí sa politici a poniektoré médiá snažili všetkým nahovoriť, ako sa tomu strašne čudujú, aký je to pre Slovensko šok, ktorý nikto nečakal a ako zas demokracia (ktorá tu tak či tak nie je) dostala po hube. Len akosi zabudli spomenúť, že toten extrémista Kotleba je len špičkou ľadovca a svoj podiel viny na jeho zvolení majú aj oni sami, nehovoriac o tom, že čudovať sa tomu môžu len naivní magori úplne odtrhnutí od problémov obyčajnej slovače, ktorú by mali vlastne zastupovať. S účasťou to bolo fakt biedne. K prvému kolu sa pobrala asi pätina oprávnených voličov, druhé neoslovilo ani 15%, teda s výnimkou Banskobystrického kraja, ale tam to bolo kvôli zaujímavým kandidátom. Keď to takto pôjde ďalej, nabudúce prídu k voľbám len zaplatený voliči, respektíve by sa vplyvný podnikatelia a finančné skupiny mohli rovno dohodnúť, akú politickú bábku si tam dosadia a bol by pokoj.
Ono vplyvný lobisti sú už nasraní všade. V Čechách polícia zadržala šéfa Vecí Verejných, lebo vraj vynášal utajované skutočnosti o vplyve lobistov na Pražský magistrát, Ukrajina sa ocitla medzi mlynskými kameňmi, lebo potrebuje prachy na reformy a na jednej strane ich chce od EÚ, na strane druhej zas nechce nasrať Rusko. Premiér teda stopol integráciu do EÚ, aby si to nejak lepšie rozmyslel a vyfasoval za to nepokoje proeurópskych demonštrantov. Nejaký idealisti demonštrovali proti vláde aj v Bratislave, dokonca sa to nezaobišlo bez menšieho bordelu, ale ako to už chodí, na Slovensku v poslednej dobe nemajú demonštrácie nejak valný význam. Aj našej justícii už každý normálny smrteľník neverí. Ako by aj mohol, keď neuveriteľne čestný a zákony dodržiavajúci Harabín vysúdil ďalších 150 litrov za to, že generálna prokuratúra zverejnila jeho rozhovor zo Sadikim. Ono je to vlastne ľahké, ak si predtým skompromitujete sudcov, ktorý vás nemajú radi a ostanú vám len tí loajálny. Ďalší sudca, volajaký Mihál pre zmenu niekam neposlal včas nejaké dokumenty, čo znamenalo slobodu pre gang bankomatových lupičov a čerešničku na torte tvorí slávna Rezešová, ktorá v Maďarsku spôsobila nehodu so štyrmi mŕtvymi a na Slovensku to uhrala na domáce väzenie. Keďže jej domček nepatrí k najmenším, podaktorí smrteľníci by to brali aj dobrovoľne.
Ale hlavne že sa nám Fico stretol v tom Bielom Baráku  Obamom. Nadhodil pritom, že by naši chemici mohli byť užitočný v Sýrii. Okrem Sýrie sa to však melie aj v Lýbii, kde sa tá sľubovaná demokracia akosi neujíma. Pri ruskom Kazani zas drblo pri pristávaní lietadlo a keďže pri tom explodovalo, zarvalo tam všetkých 50 ľudí. Na Sardínii si užili povodne, v Somálsku zanechala zopár mŕtvych silná búrka, no najhoršie dopadli Filipíny, ktorými sa prehnal supertajfún, ktorý si vyžiadal evakuáciu miliónov ľudí a tisíce ich zabil. A politické špičky medzitým diskutovali o klimatických zmenách  Waršave, ale ono sa to začne aj tak reálne riešiť, až keď budú reálne ohrození tí, čo majú skutočnú moc a nie nejaký bezvýznamný politici. Trošku veselšou správou je nález 1500 obrazov od slávnych maliarov u nejakého dedka v Mníchove, ktoré ešte zhabali nacisti a všetci ich považovali za stratené. V Poľsku zas odstúpil minister kvôli drahým hodinkám, ktorých kúpu nepriznal, čo je u slovenských politikoch nemyslitelné a trochu sa písalo aj o Babišovi, ktorý by si rád vyskúšal ministra financií a v tých jeho denníkoch sa akosi náhle pomenilo vrchné osadenstvo. Íry prekvapili EÚ tým, že ako prvý opúšťajú euroval, pomoc im tak končí v polke decembra a splácať to budú nasledujúce generácie. Ale aj tak to tam majú blbé, bo je tam furt vysoká nezamestnanosť, hoci oproti Slovensku sú vlastne celkom v pohode.
Nakoniec zo slovenských udalostí treba spomenúť fakt, že chránené oblasti sa budú zasa osekávať, lekári pred vianocami hrozia opäť výpoveďami a na goriliackeho novinára Nicholsona sa vytiahli nejaké vzťahy s podsvetím, ktoré on odmieta. Uja Trnku kvôli kauze Glance House vykopli z postu prokurátora, čo sa mu moc nepáčilo a chce sa odvolať. Toť vsjo.

Čo sa stalo | stály odkaz

Komentáre

  1. DTP-media
    Kotlebovo víťazstvo hovorí samo za seba
    publikované: 03.12.2013 20:22:37 | autor: Petr (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. diky
    za dalsi mesiac...a nevadia ani i/y...ale ak budes mat cas,nabuduce ich trosku skontroluj
    publikované: 03.12.2013 20:47:41 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  3. veru
    to bolo prekvapko pre uja Maňku. len či ujo Kotleba bude mať aj rozhodujúce slovo, alebo len vykonávacie

    Ináč fajn zhrnutie
    publikované: 04.12.2013 20:54:54 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014