Nenormálny blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

November 2015

Stále sa do Európy hrnú utečenci, ale už tak vrelo vítaní nie sú. V samotnom Nemecku si v táboroch užili bitky na nože, v Bavorsku zvažujú žalobu na vládu a slovinci stavajú pri gréckych hraniciach plot, bo gréci na celý problém serú. A tiež tam boli nejaké potýčky, ktoré si vyžiadali desiatky ranených. Islamisti sa stále činia. Taký bombový útok na hotel v Mogadišu si odnieslo 15 ľudí, ale najviac pozornosti sa ušlo francúzom. V jeden deň sa v Paríži odpálilo 7 samovražedných atentátnikov a to na šiestich rôznych miestach, čo dohromady dalo cez 120 mŕtvych. To spustilo intenzívnejšie francúzke nálety na islamský štát a po celej Európe sa hromadne zatýkali teroristi. Priamo v Paríži zatkli ôsmych ďalších teroristov, dvoch zabili a jedna ženská sa pri razii odpálila aj sama. Vraj jeden z tých mŕtvych bol aj tvorcom zmienených útokov. Potvrdila sa aj bomba na palube onoho ruského lietadla, ktoré minulý mesiac spadlo na Sinaji, vďaka čomu sa začína hovoriť o väčšej spolupráci Ruska so západom ohľadom islamského štátu. Aj rusi zintenzívňujú nálety, hovorí sa o najväčšom bombardovaní za posledných 10 rokov. No ale potom to turci posrali, bo zostrelili rusom stíhačku. Putin žiada ospravedlnenie, do čoho sa Erdoganovi, ktorý to zas vyhral v parlamentných voľbách ani bohovi nechce a tak Putin uvaľuje na Turecko sankcie. Otázkou je, kde sa potom budú rusi rekreovať, keďže aj z Egypta húfne odchádzajú a na Turecko sa majú po novom vybodnúť. Mohol by pomôcť Krym, ale ten je akosi bez prúdu, bo ukrajinský nacionalisti odpálili stĺpy elektrického vedenia a žiadajú prepustenie zajatcov.
Bič na teroristov sa chystá aj na Slovensku. Fico z toho viní nezvládnutú utečeneckú krízu a koncom mesiaca sa schvaľuje protiteroristická legislatíva, podľa ktorej môžu byť porušené ústavné práva osôb podozrivých z terorizmu. Okrem toho sa tu črtá kauza Gorila II, do ktorej je opäť zamontovaný nejaký ten konšpiračný byt, v ktorom sa mali stretávať jak opozičný politici, tak aj papaláši zo Smeru. Fico preto pokračuje so seriálom sociálnych balíčkov, tentoraz ide o príspevky na školské lyžovačky a výlety do prírody. Možno potrebuje ďalšie prachy od džejenťákov na predvolebnú kampaň a tak im takto naháňa kšefty. Taktiež sa Igimu nepozdáva, že preprava cez Dunaj kompou medzi Kyselicou a Vojkou prechádza do súkromných rúk na základe nejakého divného tendra a za nejakú divnú cenu. Ale to je nič v porovnaní takmer miliardy Eur, ktorá mala ísť na informatizáciu našej byrokracie. O prúser mesiaca ešte súperí spustenie integrovanej dopravy v Blave, ktorá bola dlho a draho pripravovaná len preto, aby nasrala čo najviac ľudí drahším cestovným, či chaosom v informačných letáčkoch. Ešte aj ten RegioJet vraj končí s IC-čkami do Košíc, bo Jančura už nemá na praktiky našej sociálnej vlády nervy. Poslanec Kuffa pre zmenu podal trestné oznámenie na nejakú babku, s ktorou sa pochytili kvôli čiernej stavbe jeho syna. Keď doňho začali všetci ryť, tak poukázal na to, že je pred voľbami a Igy sa ho chce takto zbaviť.
Ináč sa prevalilo, že v Prešovskej škole nejaká riaditeľka vydierala učiteľky, pri Levoči tri dni horeli lesy, Kája Gott musel do špitálu a bicyklista Sagan sa ženil, čo bolo podľa podaktoré televízie to najdôležitejšie, čo sa na Slovensku dialo. V takom Vatikáne sa zatýkalo v súvislosti s uniknutými dokumentami o sprenevere fondu pre chudobných, v Južnom Sudáne sa zdžubal ďalší Antonov, ktorý vyrobil skoro 40 mŕtvych a Británia straší referendom o zotrvaní v EÚ, pokiaľ EÚ nezapracuje na určitých reformách, týkajúcich sa aj utečeneckej krízy. No a napokon sa trochu hovorilo aj o životnom prostredí, lebo v Paríži sa začal ďalší veľký summit, na ktorom sa politický lídri a ľudia ako Bill Gates vraj už naozaj musia na niečom dohodnúť.

Čo sa stalo | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014