Nenormálny blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

November 2017

Do módy sa dostal sexuálny harašment. Čo znamená, že viaceré celebrity si po rokoch zmysleli napráskať niektorých hercov či politikov so zvrhlých návrhov, páč údajne majú z ich nevhodného flirtovania celoživotnú traumu. Akurát je blbé, že často malicherné obťažovania tým pádom dehonestovali i závažnejšie delikty, ktoré potom nebral nikto vážne. Amíci okrem toho riešili minulomesačný masaker v Manhattane, kde chlapík hlásiaci sa k islamskému štátu dodávkou zabil 8 ľudí a 11 zranil a v texaskom kostole nejaký násilnický magor postrieľal 26 ľudí. Keď ho však ktosi postrelil a dvaja miestny ho začali naháňať, zdrhol autom a potom ho našli mŕtveho. Najbrutálnejší útok sa však konal na egyptskom Sinaji. K akejsi mešite dorazili 4 tereňáky a spustili paľbu na účastníkov modlitieb. K všemocnému ich poslali vyše 300 a nik sa k útoku neprihlásil. I rusom sa podarilo vo východnej Sýrii zabiť 50-tku civilistov, keď robili nálet na pozície islamského štátu. Strieľalo sa aj na hraniciach medzi Kóreami. Jeden severokórejec si totiž zmyslel opustiť Kimov na zemi raj a vydal sa k južným susedom, čo sa mu napriek pár zásahom podarilo. Samotný Kim furt testuje rakety a tvrdí, že už dokáže zasiahnuť akékoľvek miesto v USA. Do toho sa ešte argentínčanom stratila ponorka, ktorá zrejme výbuchom poslala na onen svet 44 nešťastníkov, na Bali kvôli sopke stopli lietadlá a započali s evakuáciou a na hranici Iraku s Iránom sa zem trasením zbavila zhruba 500 ľudských bytostí. Turecko sa hneď vrhlo do poskytovania pomoci, čo bolo obzvlášť vtipné, ak uvážime, že v ten istý deň pred zemetrasením túto kurdskú oblasť bombardovalo.
No ale v takom Zimbabwe armáda zvrhla prezidenta Mugabeho, čo tamojší ľud vcelku potešilo, katalánsky premiér Puigdemont sa nechal zatknúť v Bruseli, aby sa v očiach poniektorých kataláncov zahral na politického väzňa a nemeckým politikom sa po septembrových voľbách akosi nedarí zbúchať vládu, takže pani Merkelová sa môže chystať na predčasné voľby. Investigatívny novinári sa opäť činili a zverejnili ďalšiu databázu v súvislosti s daňovými rajmi, v ktorej je okrem mnohých iných zainteresovaná i samotná anglická kráľovna, či slovenská gastráčová firma Doxx. Taký Twitter, Google či Facebook zablokoval reklamy údajnej ruskej propagandy, na čo Rusko odpovedalo zákonom, podľa ktorého sa zahraničné médiá stávajú agentami. Slovenskej firme v Belgicku zadržali 112 kamionov, bo rumunský vodiči sa sťažovali na vykorisťovanie a kvôli bexitu sa Slovensko chvíľu tešilo z možnosti, žeby sa k nám presťahovalo sídlo európskej liekovej agentúry. No keď sa zamestnanci dozvedeli, že by mali vymeniť Londýn za nejakú Bratislavu, radšej vraj dajú výpoveď, čo nášho Roba moc nepotešilo. Ešte treba spomenúť, že europarlament furt omieľa povinné kvóty na utečencov, vizionár Elon Musk na elektromobiloch prerába a blbé je to aj s vajcami, ktoré po vzore masla dražejú kvôli kauze s fipronilom. Taktiež v Haagu odsúdili za genocídu Ratka Mladiča a keď prišiel na rad istý generál bosnianskych chorvátov, ten pred celým tribunálom povedal niečo ako, že celý súd má na háku, vypil volajaký jed a pár hodín na to umrel.
Ale aj u nás to bolo zaujímavé. Tak predovšetkým sa konali župné voľby, ktoré mali kvôli kotlebovým náckom celkom slušnú účasť. Samotný kotlebovci teda nedopadli dobre, Marian v Banskej Bystrici končí a bude nahradený Luntnerom, na ktorého podpore sa zhodli jak smeráci, tak opozícia. Samotný kotlebovci hovorili o konšpirácii a moc sa im nelúbila iniciatíva, podľa ktorej nosili ľudia Marianovi pred župný úrad krabice na balenie. I smeráci docela pohoreli. Potom nás pobavil kapitán Danko, ktorý dostal tú česť rečniť ako prvý slovák v ruskej dume, výsledkom čoho bol až trápny chválospev na ruských bratov, zatiaľčo Kiska razil v Štrassburgu prozápadnú politiku varovaním pred ruskou propagandou. Okrem toho chudák Andrej havaroval kdesi pri Žiline, čo by sa mu nestalo, keby mu nezatrhli lietať k rodinke špeciálom a Fico si vyskúšal v rámci kampane za vyššie nočné a sviatočné príplatky nočnú šichtu v Lozorne. Pochválil sa, že nič nedodrbal a vyrobil viac zvarkov ako kdejaký začiatočník. Potom ale musel riešiť vládnu krízu, ktorá vznikla, keď mu neprešiel návrh zmrazovania platov ústavných činiteľov, čo ho naštvalo a chce spojiť hlasovanie návrhu s hlasovaním o dôvere. Inak zo SaS-ky odchádza Poliačik, bo už má po krk Sulíka, v Žiline zadržali dva kamiony so 78-mi utečencami, Ruska pustili z väzby aj so sledovacím náramkom, aby nezdrhol zo Slovenska, mnoho slovákov sa zapojilo do kampane "my sme les" kvôli neúmernej ťažbe dreva a do Blavy prišiel po dlhej dobe nákladný vlak z Číny, ktorý sa k nám trepal 17 dní. Okrem toho sa diaľničná spoločnosť pochválila, že križovatku pri Blatnom dokončila o mesiac skôr, no keďže sa s tým džubali skoro rok, bežného slováka tým zas tak moc neohúrili a skôr si všetci kládli otázku, prečo im to toľko trvalo. No a koncom mesiaca nám pekne nasnežilo, takže doprava už tradične kolabovala.

Čo sa stalo | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014