Nenormálny blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Október 2013

Hneď na začiatku si zmysleli zdravotné sestry stanovať a to priamo pred úradom vlády a opäťim išlo o platy. Sice si ich už raz vydupali, ale ako sa ukázalo, bol to len odžub, lebo ústavný súd im to nakoniec zatrhol. Ministerka Zvolenská aj špekulovala, že sa k nim pridá a keďže ona má plat viac ako uspokojivý, bude im aspoň robiť kávu. Ale nakoniec si to rozmyslela, lebo bola hrozná kosa. Taký Kažimír je inak štedrý pánko. Špekuluje pridať po 16 evri hasičom, policajtom a úradníkom, ba učitelia to vytiahli na 42, hoci to ešte nemajú isté. No i tak sa nechytá na istého švajčiara, ktorý chce zrušiť sociálne úrady a ľuďom rovno dávať po dva litre bez ohľadu na to, či pracujú, alebo nie. Dokonca sa mu podarilo rozbehnúť referendum, ale neprešlo mu to. U nás sa na to ide inak. Smeráci prišli s nápadom, že kto odmietne prácu, nebude mať na dávky nárok, okrem toho chcú zaviesť minimálnu daň pre firmy, ktorú by mali platiť aj tie stratové a napokon Smečko vytiahlo na Fica súkromnú večeru v reštike Afrodita, ktorej majiteľ sa teší vládnym zakázkam. Ficovi sa totiž nechcelo visvetľovať z čoho si tú večeru platil a namiesto toho sa vyhováral právom na súkromie. Len je zaujímavé, že ono právo na súkromie ho nezaujímalo, keď sa zaujímal o Radičovej návštevu uja Haščáka. Ináč populárny Bezák nám odchádza do Talianska, zas až tak nie populárny Čarnogurský odchádza z KDH, aby mohol kandidovať na prezidenta a povinné čipovanie zvierat sa od januára pre zmenu ruší, lebo vraj ani v EÚ to neni povinné. Tak o čom to celé potom bolo? Kaliňákovi sa zas nechcelo visvetlovať ako si vedie tá jeho slávna reforma ESO a Džejenťáci sa nabalia na gréckej privatizácii, čo bol možno dôvod, prečo sa Fico snažil grékom tak vehementne pomáhať. A to sa ešte blížia voľby do VÚC.
Vo svete sa asi najviac písalo o Snowdenovi, teda vlastne ani nie tak o ňom, ako o informačnej lavíne, ktorú spustil. Chudák Obama musel Merkelovej visvetlovať, prečo ju amíci už 10 rokov odpočúvajú a ubezpečoval ju, že on o tom nemal ani poňatia. Nemecký denník Bild však zistil, že Obama nebol tak celkom úprimný a okrem nemcov je nasratých na odpočúvanie viacero európskych národov. Takže Snowdenovi neostáva iné, len sa čo najlepšie zašiť v matičke Rusi, kde si už splašil aj volajakú robotu. Dobrá robota by sa zišla aj českému expremiérovi Nečasovi. V rozvodovom konaní sa asi zabudlo, že chlapec naveky premiérom nebude a tak musí svojej ex platiť viac, ako dostáva. Ale celkovo je to v Čechách sranda. Konali sa tam voľby, v ktorých vyhrala ľavicová ČSSD, ale ako druhá skončila strana ANO založená slovenským miliardárom Babišom, bez ktorého sa koalícia vraj zbúchať nedá. Inak sa tradične rozdávali nobelovky, v Belgii sa zrýpalo lietadlo s parašutistami, v Bagdadskej kaviarni rachla bomba, severokórejci sú nasratý na juhokórejcov kvôli námorným cvičeniam a amíci boli zas na pokraji krachu. Ale však o nič nešlo, úradníci mali pár dní voľno, nedalo sa dostať na sochu slobody, potom si zas zdvihli dlhový strop a ide sa ďalej. Gréci pre zmenu riešili záhadu blonďavého dievčatka, ktoré sa objavilo v mnohopočetnej rómskej rodine. Nakoniec sa ukázalo, že skutočnými rodičmi sú akýsi tiež pochybný bulhari, takže vrátiť im ho by pre to dievčatko tiež nebolo ktovieaké terno. Ešte sme tu mali cyklón Phailin, ktorý si vyžiadal najväčšiu evakuáciu v histórii Indie a dve prekotené lode, pričom jedna pochovala desiatky utečencov, kdesi pri Sicílii a tá druhá na rieke Niger v Mali.
Na Slovensku ešte colníci prekazili nejaké kšefty s nelegálnymi cigaretami, zas sme tu mali útoky voľajakých veľkých psov a pri Voderadoch sa robila veľká reklama volajakému slovenskému Parndorfu, čo je v podstate len nejaký ďalší krám na handry.

Čo sa stalo | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014