Nenormálny blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Október 2017

Situácia okolo Katalánska sa obracia. Španielsky kráľ sa postavil na stranu jednotného Španielska a hoci Madrid reagoval na referendum tvrdo, samotné referendum vraj nebolo tak celkom legálne. V Madride i samotnej Barcelone, ktorá je hlavným mestom katalánskej autonómnej oblasti potom prebehli demonštrácie za jednotu Španielska. Napriek tomu katalánsky parlament vyhlásil nezávislosť, ktorú ale španieli, Európa a vlastne i celý svet mali na háku. Madrid obvinil katalánskych politických papalášov zo vzbury a dramaticky aktivoval článok 155. V takom Francúzsku sa výnimočný stav stáva štandartom, bo bol schválený zákon umožňujúci zatýkať i bez súdneho príkazu, zatiaľčo v Amerike si nejaký senior v Las Vegas zastrieľal z 32-ho poschodia do davu ľudí užívajúcich si country koncert. Zabil asi 60-tku ľudí a vyše 500 ich zranil a keďže sa na tento čin dôkladne pripravil, nešlo o blbca, ktorému len preplo, ale o blbca, ku ktorého činu sa tradične prihlásil islamský štát. Inak sa samotným islamistom nevedie moc dobre. Kurdi im dobyli Rakku a aj v tých útokoch, ku ktorým sa prihlasujú ich tento mesiac trhlo islamské hnutie aš-Šabáb, ktorému sa podarilo pred hotelom v Mogadišu odpáliť nákladiak napechovaný výbušninami, čím vyrobili cez 350 nebožtíkov. Po tomto najkrvavejšiom útoku v dejinách Somálska nasledovali ďalšie útoky, v ďalšom hoteli zarvalo v rukojemníckej dráme zo 30 ľudí. Islamský štát sa nemohol prihlásiť ani k zabitiu piatich ľudí autom v ukrajinskom Charkove, lebo tích odpravila na onen svet pipka, ktorá proste nezvládla riadenie behom nelegálnych závodov. Nepríjemná autonehoda sa nevyhla ani Slovensku, keď vodič mikrobusu, zrejme unavený, viezol z Rakúska zo šichty 7 žien a zrazil sa pri Nitrici čelne s kamiónom. Nik v mikrobuse to neprežil a náš dobrý anjel Kiska sa rozhodol svoj tohtomesačný plat rozdeliť pozostalým.
No ale poďme k niečomu veselšiemu a to k slovenskej politike. Postupne sa chystáme na voľby do VÚC, Bašternák sa pokúsil využiť štatút účinnej ľútosti, čo mu však nepomohlo a Igy Matovič má na krku žalobu za ohováranie, keďže onehdá tvrdil, že Fico s manželkou majú tajné účty na Belize. Obhajcu mu robí starý známy Lipšic, ktorý to chce uhrať na to, že Igy len dal podnet na prešetrenie na základe anonymu. Ďalej boli odsúdení prví esenesácky exministri Janušek so Štefanovom a to za nástenkový tender a nahnuté to má i už napoli zabudnutý Palko Rusko, ktorého zatkli za to, že v 97-om si u Černáka objednal vraždu svojej obchodnej spoločníčky. Do obehu sa dostal dokumentárny film o Mečiarovi, v ktorom Vladko spomína, že vlastne obišiel ešte celkom dobre, no samotnému dokumentu mnohý vyčítajú, že nebol voči expremiérovi nejak moc kritický. Do Kisku sa pre zmenu džubalo kvôli akýmsi pozemkom pod Tatrami, ktoré vraj patrili niekomu inému a potom ich zrazu nejaká realitka predala nič netušiacemu Andrejovi.
Naši susedia volili. Rakušáci mali predčasné parlamentné voľby, v ktorých to síce vyhrali ľudovci, ale strana proti imigrantom obsadila druhé miesto a volilo sa aj v Čechách, kde to zas vyhral Babiš, s ktorým však nik do vlády nechce. Inak Babišovi sa furt nelúbi, že je v našom Ústave Pamäte Národa vedený medzi eštebákmi a tak chce zažalovať ministerstvo strapatého Kaliňáka. Kali sa síce tváril, že sa takto zastrašovať nenechá, ale napokon v ÚPN aj tak odstúpil riaditeľ Krajňák, ktorý sa vraj po novele akéhosi zákona nechce účastniť na čistkách. Novelu síce Kiska vetoval, no toto veto bolo prelomené. Prelomená bola i ochrana WPA2, ktorú využíva väčšina wifín a bezpečnostné chyby sa objavili aj v čipoch na elektronických občianskych. Zatiaľčo taký estónci okamžite a masovo zneplatnili kľúče, náš Kali sa spočiatku tváril, že o nič nejde. No potom sa vydávanie kľúčov a elektronických podpisov stoplo i u nás. V Česku sa dosť bavilo aj o obrovských zásobách lítia, ktoré sa v českých zemiach nachádzajú a v rámci predvolebných kampaní, sa všetci hádali, či má byť ťažba štátna, alebo sa priklepne tomu správnemu súkromníkovi. Zeman si zas pustil hubu na špacír, keď chcel zabiť kameramana, ktorý mu liezol na nervy, vyhlásil tiež, že anexia Krymu je uzavretá vec a na kórejského Kima stačí poslať komando.
Na Slovensku i v Čechách sa stupňuje nenávisť taxikárov voči Uberu, rusi pridali k sankciám voči západu mäso z USA, Európy, Kanady a vlastne mnohých ďalších krajín a v Kalifornii pošlo pri požiari vinohradov asi 1500 budov a zarvalo asi 10 ľudí. Írsko so severnou Britániou zasiahol hurikán Ofélia, ktorá odoprela tisíckam ľudí elektrinu a na koncom mesiaca výchrica v Európe zabila minimálne 6 ľudí. Len na Slovensku mali hasiči stovky výjazdov a bratislavské cintoríny boli kvôli padajúcim stromom uzavreté, čo bolo obzvlášť blbé, bo sa blížili dušičky. Taktiež sa môžeme tešiť na vyšší vek odchodu do dôchodku, ktorý sa v Európe zvyšuje na pekných 64 rokov. Tak hor sa do roboty.

Čo sa stalo | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014