Nenormálny blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

September 2011

Hneď v úvode sa Matovič pochválil svojim 11-stránkovým zoznamom politicky nominovaných jedincov, ktorý sú zvláštny tým, že zastávajú významné a z našich daní i dobre platené miesta. Zoznam však veľmi rýchlo upadal do zabudnutia, prišla totiž na pretras téma, pri ktorej sa sama koalícia poriadne otriasala v základoch. Ujo Sulík si totiž povedal, že ani bohovi ten euroval nepodporí a zvyšok koalície celý mesiac v Papierničke špekuloval, ako toho Sulíka ukecať, zatiaľčo on rozposielal brožúrky o tom, prečo je euroval zlý a nadával naň i v rakúskej telke. Súdruh Fico síce so Smerom euroval akože podporuje, ale načo by sa unúval, pokiaľ mu z toho nekvapnú aspoň predčasné voľby, z ktorých by zrejme vyšiel ako jednoznačný víťaz. Zatiaľ sa mu podarilo zariadiť len hlasovanie o dôvere, ktoré však teta Radičová ustála.
Ináč sa koalícia handrkovala aj o dvojitom občianstve, Radičova si vybehla pozrieť Obamu a mali sme tu aj protivládny protest učiteľov. Tie dve percentá, ktoré im pridali považujú skôr za posmech a možnosť začínať o siedmej ráno alebo o deviatej sa aj tak nejak neujalo. Akurát majú naší žiaci povinnú angličtinu a minister školstva, akýsi Jurzyca špekuluje spopularizovať upadajúcu úroveň telocviku zumbou. Nasratí bolí aj lekári. Dokonca až tak, že ku koncu mesiaca ich dalo cca 2500 výpovede. Takže od decembra sa okrem účinnej látky na receptoch možno budeme stretávať s ukrajinskými lekármi, ktorý naše zdravotníctvo možno zachránia. No a do tretice si šli do Blavy zaprotestovať aj rómovia, lebo ich tam doviezol známy aktivista Hlina a ktorý chceli po vláde prácu a rýchlo rastúce dreviny, bo na zimu nemajú čím kúriť.
Ono tí rómovia nemajú na ružiach ustlané ani u susedov. Tak napríklad v českom Varnsdorfe dvojaký meter presadzovania zákona voči tejto menšine už tak liezol ľuďom na nervy, že vyšli do ulíc a Bulharsko povstalo takmer celé po tom, čo príslušníci tmavšieho etnika zramovali nejakého mladíka, čo bolo len špičkou ľadovca problémov s istou nedotknuteľnou rómskou rodinou.
Ale európsky politici rómsky problém ako obvykle neriešili, namiesto toho sa venovali onému eurovalu. Grécky premiér Papandreu ukecával ostatných nech do toho idú, zatiaľ čo Klaus na rovinu hovorí o gréckej lenivosti, čo vzápätí popiera a vyhovára sa na zlý preklad. Cena zlata stúpa jak blbá, v Slovinsku dokonca padla vláda a mnoho ľudí si začína myslieť, že systém, v ktorom žijeme musí proste padnúť. To, že sa svet mení evidentne postrehol aj taký saudskoarabský kráľ a aby prispel svojou troškou do mlyna, dal ženám volebné právo. Akurát amíci ostávajú tak trochu v minulosti. Spomínali totiž na desiate výročie drbnutia lietadiel do wétécé, čo malo za následok bujaré internetové diskusie, plné hádok veriacich v konšpiračné teórie s veriacimi oficiálnej verzie onej udalosti.
A zatiaľ v Nairobi rachol ropovod, ktorý zabil stovku ľudí, v Čečensku si užili dvojitý samovražedný útok, Kaddáfího stále nenašli a v Nevade to počas leteckej šou narvalo lietadlo priamo do divákov a napočítali tam deväť mŕtvych. U nás najviac zarezonovala havária lietadla s hokejistami v Rusku, v ktorej bohužiaľ prišiel o život i slovenský hokejista Palko Demitra. Všetci z toho boli smutný, ale život ide ďalej, čo by mohli pochopiť hlavne médiá, ktoré asi nemali o čom inom písať a niekoľko týždňov nás tým obšťastňovali.

Čo sa stalo | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014