Nenormálny blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

September 2013

Na slovenskej politickej scéne bolo opäť veselo. Celý mesiac sa riešil predaj Slovenských Plynární štátu, v čom figurovala aj stará známa J&T, ktorá sa tým podľa jej neprajníkov zbaví stratovej záťaže. On si totiž Fico zaumienil, že plyn pre domácnosti sa zdražovať nebude nech to stojí čo to stojí a aj keď to v konečnom dôsledku daňový poplatníci predsalen zaplatia, dôležité je ukazovať svojim ovečkám pekný graf, v ktorom ceny plynu nerastú. Vzápätí ujo Lipšic prihrievajúc si predvolebnú polievočku za stranu NOVA vyťahuje na Fica úver 750-tich melónov, ktoré dostala zisková časť SPP Eustream. Dlhopisy im vystavila holandská firma napojená na koho iného, ako našu J&T, takže niet divu, že pravicová opozícia sa snažila Fica opäť raz odvolať. Ba dokonca kvôli tomu zbili i uja Viskupiča. Ujo Matovič totiž dotrepal do parlamentu maketu Fica so sloganom "Daroval Slovensko zbohatlíkom" a keď ju ujo Viskupič bránil, podali si ho traja už trošičku pripitý smeráci. Predseda parlamentu Paška odmietol alkohol v parlamente riešiť, bo sa to stalo už neskoro večer a chudák poslanec je tiež iba človek, takže má právo mať v onú nekresťanskú hodinu už trochu hrknuté. Inak cez hubu dostal aj poslanec Martvoň, ktorý sa nelichotivo vyjadril o podnikaní poslanca Hlinu keď tvrdil, že v jeho krčmách dostávajú chlast aj mladistvý. No a nakoniec si svoje vypočul aj Sulík, ktorý si dovolil kritizovať použitie vládneho špeciálu štyrmi poslankyňami na ceste do Ruska a ani divá sviňa nevie, čo tam vlastne robili. Dosť ho to štvalo, lebo jeho zdžubávali za večeru v Österreichu, kam šiel aj tak za svoje.
To nebolo zďaleka všetko. Bola spustená slávna bločková lotéria, o ktorej sa vláda a provládne média - teda tie, ktoré ovláda J&T - rozplývajú nad jej úspešnosťou, kým ostatný sú skôr skeptický. Zvolenská zas musela visvetlovať, prečo boli nejakým nemocniciam odobraté záchranky a pár dní dokonca nefungovala letecká záchranná služba. Vraj kvôli tomu, že sa o tento džob prihlásilo viacero záujemcov a prúser bol v tom, že počas výpadku zomrela jedna účastníčka dopravnej nehody. Začala platiť i ďalšia sprostosť a tou je povinné čipovanie všekých domácich zvierat. Osobne by som tím magorom, čo to schválili navrhol, aby šli príkladom a začipovali najskôr seba. No a keď dodáme, že narkobarón Sadiki prevezený na Slovensko, môže byť v obnovenom procese Harabínovým súdnictvom ešte aj oslobodený, tak sa nečudujme, že mnohým je z tejto krajiny na zvracanie a majú sto chutí vypadnúť.
Vo svete to funguje ako tak po starom. Akurát amíci si to s tým vpádom do Sýrie ešte rozmysleli, lebo zdá sa, že budú musieť riešiť iné problémy. A nemyslím tým tú prestrelku v budove vojnového námorníctva vo Washingtone, kde útočník zastrelil 12 ľudí a potom sa i sám odporučil na onen svet. Najviac pozornosti sa ušlo nejakým moslimským magorom, ktorý v Nairobi vtrhli do luxusnejšieho obchoďáku a pozabíjali tam cez 60 ľudí. Medzi obeťami boli aj príbuzný keňského prezidenta. Strieľalo sa aj v Rakúsku, kde pytliak, na ktorého už čakala polícia zastrelil troch policajtov a saniťáka, v Egypte moslimskému bratstvu zatvorili noviny a u nás v Martine istý expolicajt zabil dcery a tetu a spáchal samovraždu. Ďalej nám v Lešti zahynul jeden vojak pri cvičení s vrtuľníkom, v Blave do seba džugli dve električky a Noru Mojsejovú zatkli kvôli daňovým podvodom. Český expremiér Nečas sa nečakane oženil s Nagyovou, kvôli ktorej vlastne jeho vláda padla, takže je otázkou, či to nebolo účelové. No Merkelová naďalej povedie nemcov, akurát si musí ešte nájsť koaličného parťáka a aby sme to zakončili aspoň trochu optimisticky, začal sa tiež predávať nový iPhone, čo aspoň poniektorým zdvihlo náladu.

Čo sa stalo | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014