Nenormálny blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

September 2015

V Sýrii a jej blízkosti je to furt o ničom, takže sa zas celý mesiac riešili utečenci. Maďarom obsadili stanicu Keleti v snahe dostať sa do vysnívaného Nemecka, pár vlakov rakušáci aj pustili, ale potom im to nejak prerástlo cez hlavu a maďarom neostávalo iné, ako šupnúť ich do táborov, čo sa utečencom nelúbilo a poniektorý sa hádzali na koľajnice. Každopádne to nemci a rakušáci pokašlali, bo pustili do sveta obrázky, ako u seba nešťastných utečencov srdečne vítajú. Taká Merkelová s Junckerom si stále naivne myslia, že všetkým tým ľuďom valiacim sa do Európy je absolutne jedno, v ktorom kúte skončia, dokonca tomu veria natoľko, že si koncom mesiaca vydupali dookola omieľané kvóty. Odmietavý postoj vé štvorky napokon pokazilo Poľsko, kde premiérovi deň pred hlasovaním volal sám Juncker a evidentne ho presvedčil. Ono Juncker volal aj nášmu Ficovi, ale ten postrehol možnosť zahrať sa na národného hrdinu a nielenže kvóty odmietol, ešte aj prehlásil, že to tak určite nenechá. Treba uznať, že Robovi sa táto utečenecká kríza pred voľbami docela šikne, aspoň ho nikto neotravuje blbými otázkami ohľadom prepojenia so schránkou v Belize, Širokým, či džejenťákmi. No nejaký prúser s utečencami sa u nás predsalen udial. V takom Medveďove musela zasahovať polícia, jej tlmočník pri tom komolil angličtinu so slovenčinou, takže zmagorení imigranti nevedeli koľká bije.
Inak maďarský Orbán načisto stratil nervy, odkázal nemcom, že celé je to hlavne ich problém a posiela k južným hraniciam armádu s tankami. Utečenci tým pádom menia trasu a obšťastňujú svojou prítomnosťou chudákov chorvátov. Už aj nemcom sa nevidí počínanie tej ich kanclérky a začínajú na Merkelovú frflať. No a to sa ešte do Sýrie nadžubali rusi. Západu sa to moc nelúbi, lebo rusi kopú za Asada, no na druhej strane samotné NATO je tak efektívne v boji proti islamskému štátu, že mnohý pochybujú, či to s tým bojom myslia vážne. Sám Putin sa dotrepal za Obamom, aby si to nejak vyjasnili, ale zhodli sa len na tom, že po sebe páliť nebudú. Celkovo si moslimovia užili aj mimo vojny. Priamo v Mekke sa im zdžubal do mešity žeriav, ktorý si vzal cez 100 mŕtvych a potom pri symbolickom kameňovaní satana bolo vyše 700 ľudí ušlapaných. Potom ešte v preplnenej reštike kdesy v Indii rachli plynové bomby, čo si odniesla 80-tka bytostí a pozornosť sa mohla presunúť na Volkswagen, ktorému amíci prišli na to, že nejaký softvér v autách odžubáva pri emisiách. Akcie firmy idú dole, šéf Volkswagenu odstupuje a zanecháva po sebe 11 miliónov áut, ktoré sa tvária ekologickejšie, než v skutočnosti sú. Vzápätí sa objavujú správy, že podobne odžubáva aj BMW, či ďalšie automobilky, ktoré to pochopiteľne odmietajú. Na druhej strane sa obviňuje slávna EÚ, ktorá vraj stanovila tak prísne normy, že sa proste odrbávať musí. OSN menovala na čelo ľudskoprávnej komisie Saudskú Arábiu, čo mnohý považovali za vtip, francúzi napokon strelili tie pôvodne ruské mistrali egypťanom a NASA s veľkou pompou vyhlásila, že na Marse je tečúca voda. Teda ono je to skôr nejaký strašne slaný sajrajt, ale hlavné je, že to aspoň občas tečie.
No vráťme sa na Slovensko. Harabín sa vracia do senátu, bo sa celkom príhodne v Turecku utopil jeho člen Karabín a mnohý teraz špekulujú, ako sa ho čo najskôr zbaviť. Zbaviť sme sa museli aj riaditeľa Všeobecnej Zdravotnej, akéhosi Foraia, bo poisťovňa často kšeftovala s firmami, v ktorých pôsobí jeho teta a napokon odísť musela aj riaditeľka piešťanskej nemocnice a to kvôli vlaňajšiemu cétéčku. Taký Hlina sa zviditeľnil zatknutím pri stavaní múriku pred vchodom istej nebankovky, ktorá poskytovala nie celkom košér pôžičky a Matovič ešte furt rýpe do Fica ohľadom Belize, hoci verejnosť sa sľúbených dôkazov nedočkala. Akurát Robo nám zamával nejakým papierikom, ktorý údajne hovorí, že na neho či na jeho manželku nič v Belize písané nie je. Potom už musel riešiť plánovaný plynovod Nordstream, ktorý jak s Ukrajinou, tak so Slovenskom nepočíta, takže spolu s Jaceňukom sú nasraní a považujú to za odrb. A to tu ešte bol generálny tajomník NATO, ktorý kecal niečo o Ukrajine a ruskej zodpovednosti za vyostrovanie konfliktu. Inak Slovenskom tiež prechádzal americký vojenský konvoj, ktorý sa mal účastniť cvičenia v Maďarsku. Prenocovali pri tom v Kuchyni a okúsili guláš. Ešte nám v Blave protestovali taxikári proti Uberu, v Devínskej Novej Vsi sa vykoľajilo pár nákladných vozňov, ktoré zničili dve výhybky, takže vlaková doprava do Malaciek bola na istý čas v háji. No a Sagan nám vybicykloval zlato, takže národ mohol byť aj na niekoho hrdý.

Čo sa stalo | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014