Nenormálny blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

September 2016

Prázdniny síce skončili, ale inak funguje všetko po starom. Kaliňák furt zatĺka, žeby poznal volajakého Bašternáka, hoci ich dietka chodia do rovnakej škôlky, učitelia z fleku oznámili stupňovaný štrajk, bo sú vraj slabo ohodnotení a Danko získavajúc čoraz väčšiu popularitu stále srší zaujímavými nápadmi. Teraz prišiel na to, že keby zaviedol nutné minimum členov pre strany, ktoré môžu do parlamentu povedzme na 500, odpálil by tie odporné malé straničky, ktoré len poukazujú na kauzy koalície, ktorá potom nemôže pracovať pre blaho občanov. Najviac ho evidentne serie ujo Matovič, ktorému by vraj slušala zvieracia kazajka. Našťastie Igor si zasa zabudol zrušiť živnosť a hoci ju už nevyužíva, Kali aspoň mohol odrážať otázky dotieravých novinárov ustavičným odkazovaním sa na Matoviča. Očividne nezrušená živnosť je väčším prúserom pre Slovensko ako napojenie Smeru na Bašternáka, či popieranie holokaustu, za čo istý kotlebovský poslanec napokon stíhaný nebude. Ujovi Lipšicovi sa pre zmenu podarilo v noci zraziť chodca. Šlo o staršieho pána, ktorý bol v tmavom a tak si ho Lipšic neskoro všimol. Pán bohužial skonal, Lipšic sa vzdal mandátu a všetkých ubezpečoval, že prijme svoj podiel viny, ak sa teda preukáže, že nejakú vinu nesie. Z uja Danka neskôr vypadlo, že dotyčnú obeť poznal a neskôr sa objavili svedkovia, ktorý svedčili proti Lipšicovi, takže neprajníci koalície mali námet na tvorbu konšpiračných teórií.
Zdá sa, že na Slovensku je politizovanie káuz, ktoré pôvodne politické až tak nie sú, zrovna v kurze. Tak napríklad v odvykacom útočisku drogovo závislých Čistý deň v Galante sa prišlo na sexuálne zneužívanie maloletých zverenkýň a hoci sa riaditeľ najskôr vykrúcal, že s tým zamestnanci nemajú nič spoločné, opak je zrejme pravdou. Hoci sa na inštitúciu ozývajú aj pozitívne ohlasy z radov klientov, treba dodať, že neziskovka Čistý deň brala celkom štedré dotácie a riaditeľ obviňuje SaS, že dotlačil matku zneužívanej k podaniu trestného oznámenia na jeho osobu. Inak pôvodne sa malú Natálku hotoval právne zastupovať onen ujo Lipšic, ale potom sa mu stala tá peripetia s chodcom, takže z toho asi nič nebude.
Ešte treba spomenúť, že strana Sieť prakticky prestala existovať a musela sa znovu podpisovať koaličná zmluva, opozícia neúspešne odvolávala Kaliho a Fica a európsky papaláši si na summite v Bratislave urobili výlet loďkou po Dunaji, kvôli čomu bolo uzavretých viacero hlavných ťahov. S vidinou dopravného chaosu si teda mnohý radšej pobrali dovolenky, alebo pracovali z domu, takže namiesto dopravného kolapsu sme tu mali vyľudnenú Blavu. Samotný summit bol o ničom, hovorilo sa o ochrane hraníc, spoločnej armáde, ale bez akýchkoľvek návrhov. Inak nejaká výletná loď na Dunaji aj havarovala kdesi pri Vojke, bo kapitán mal trochu hrknuté, ale bohužiaľ to nebola tá summitová. Horšie skončila havária záchranárskeho vrtuľníku pri Banskej Bystrici, neprežili to traja záchranári a prevážaný zranený a potom sme tu mali zrážku vlaku s kamiónom pri Veľkom Mederi, čo si vyžiadalo 30 zranených. Polícia mala robotu aj na bratislavskej onkológii, kvôli primárovi, ktorí tam bral úplatky.
Svet funguje taktiež po starom. Bomby tentoraz búchali v New Yorku, Drážďanoch, či Budapešti, ale boli to len také amatérske výtvory, ktoré maximálne pár ľudí zranili a v Drážďanoch ani to nie. To už drsnejšie pôsobí istý mobil od Samsungu, ktorému vybuchujú baterky. V Sýrii je to stále blbé, bolo tam aj nejaké akože prímerie, ale potom bol zbombardovaný humanitárny konvoj v Aleppe a prímerie skončilo. Dosť sa písalo aj o 15-tom výročí pádu amerických dvojičiek čo oživilo konšpiračné teórie. V Amerike volebný súboj Trumpa a Clintonovej pokračuje, Hillary mala aj nejaké zdravotné problémy, v Rusku si užili voľby do vládnej dumy, čo zas vyhralo Putinovo Jednotné Rusko a sám Putin sa chce zasa kamarádiť s Erdoganom, na ktorého bol predtým naštvaný za ten zostrelený bombardér. Inak ruských volieb sa zúčastnil aj Krym, čo sa Ukrajine moc nelúbilo. V Amerike sa furt búria černosi, Angelina Jolie sa rozviedla Bradom Pittom, bo ju sralo, ako Brad vychováva ich deti a číňania sa pochválili najväčším teleskopom na svete, od ktorého si sľubujú veľké veci. No a napokon sa kontroverzná obchodná dohoda TIPP odkladá, bo vo viacerých európskych krajinách sa chystajú voľby a keďže si to politici nechcú u voličov rozhasiť, radšej vyhlasujú, že svet na liberalizáciu obchodu ešte pripravený nie je.

Čo sa stalo | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014