Nenormálny blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Zhasnite prosím

Vozne sa delia na fajčiarske a nefajčiarske, na nevykúrené a vykúrené, a posledne by som zaviedol i zhasnuté a vysvietené.

Patrím medzi tých masochistov, ktorý dennodenne chodievajú do práce vlakom. Dá sa na to zvyknúť. V týchto dňoch však uprednostňujem vozne, kde sa moc nesvieti. Jednak patrím medzi tých fanatikov, ktorý čumia do okna, aj keď to už n-krát videli a jednak v prítmí sa lepšie dospáva, ak musím doplniť deficit skorého vstávania. A hlavne, ak sa vo vozni svieti, tak čumím v odraze okna na svoj ksicht, čo nie je práve to, po čom hneď po ránu túžim.

Keď sú kupáky, tak je to zväčša v pohode. Horšie je to, keď kupáky nie sú. Potom si nájdem čo najtmavší vozeň a dúfam, že nepríde nejaký dobrodinec, ktorý rozsvieti a príjemnú idylku nočného cestovania zruší. Bohužiaľ sa to stáva až príliš často. Ba dokonca už vtedy, keď vlak vlastne ani nie je ktovieako plný. Proste príde nejaký chlap, resp. nejaká pani a hoci sú okolo vysvietené ešte takmer prázdne vozne, suverénne si zažne, čím urobí škrt cez rozpočet nie len mne, ale aj ostatným ľuďom, ktorý sa rozhodli cestovať potme.

Viem, že je to v podstate blbosť, ale nepoukazuje to aj na niečo iné? Napríklad na to, že ľudia často vidia iba seba a dopad ich konania na ostatných ich už netrápi? Alebo to snáď robia s dobrým úmyslom, niečo ako: títo chudáci tu sedia tak potme, asi nikto z nich netuší ako sa to zažne a tak mu to ukážem? Ide vlastne o princíp. Ak by už bol problém nájsť si miesto, tak to je iná vec. Ale napoky ísť do jediného tmavého vozňa, že si tam zažnem...

Ani neviem, prečo ma dnes napadajú takéto kraviny. Možno to bude tým počasím. Nuž čo, hádam už skoro vypadnem domov a budem mať šťastie na nerozsvietený vozeň.


Svet vôkol nás | stály odkaz

Komentáre

  1. relatívne...
    teba trápi dopad tvojej tmy na ich dušu? možno im tma vo vozňoch nerobí dobre, možno z nej majú depresie. vieš na každú vec existujú dva rôzne uhly pohľadu. ak nie viac :) trochu som si rypla ale v zasade viem co si chcel povedat :) mna stve ked otvorim okno v autobuse a niekto ho zatvori... ze mu fuka, pritom mna irituje ze tam tolko ludi naraz dycha...
    publikované: 14.01.2008 17:56:25 | autor: katka (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. RE: relatívne
    To beriem. Len tu ide o to, že mnohý majú na výber. Ak chcem cestovať v rozsvietenom vozni, tak nastúpim tam, kde sa svieti a až keď tam nenájdem miesto, prejdem ďalej. Osobne mi nevadí, keď niekto príde, zažne si, keď je už problém nájsť si prázdne miesta, len proste nechápem, prečo človek, ktorý si chce vo vlaku čítať ide naschvál tam, kde sa nesvieti, keď naokolo je rozsvietené. Možno to má nejakú logiku, ale ja ju nevidím.
    publikované: 15.01.2008 08:23:16 | autor: nenormalny (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014