Nenormálny blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Január 2016

Ružové vnímanie sveta poniektorých jedincov ohľadom utečencov dostalo na frak postupným prevalením prúseru Silvestrovského masívneho obťažovania nemiek v Kolíne či iných mestách, ďalše sexuálne útoky potom potvrdilo Švédsko a Fínsko. Šlo hlavne o to, že polícia nechcela razantne zakročiť, bo mala obavy, aby im nenadávali do rasistov. Politici a média spočiatku hovorili o nižšom počte násilníkov a všetkých ubezpečovali, že utečenci s tým naozaj nemajú nič spoločné, čo nebola tak docela pravda. Mnoho švédov postavila na nohy vražda mladej pracovníčky azylového centra a istý bavorský politik poslal Merkelovej autobus plný utečencov, ako jej už predtým sľuboval. Samotná Merkelová mení rétoriku a po novom sa vyhráža prísnejšími azylovými podmienkami. Aj taký dáni už pochopili, že štát môže byť solidárny, len kým na to má a po novom už plánujú habať majetnejším utečencom časť ich majetku. Iróniou je, že v Nemecku sa zrovna teraz, po 70-tich rokoch znovu vydáva Hitlerov Main Kampf, samozrejme s visvetľujúcimi textami, ktoré sú väčšie, ako obsah pôvodnej knižky. Inak Islam sa nálepky agresívneho náboženstva asi tak skoro nezbaví. Bombový útok v Lýbii si vyžiadal najmenej 65 mŕtvych, nejaký magor sa odpálil v Istanbule, kde zarvalo 10 ľudí a darček v podobe nálože od IS dostali aj v Káhire, čo si odnieslo 9 nebožtíkov. Saudi si to tiež posrali, bo behom jediného dňa popravili 47 usvedčených teroristov z Al Kajdy, medzi ktorými bol aj významný šiítsky duchovný. Preto sa na nich nasrali v Iráne a arabov čakali bombové atentáty na ich ambasádu v Teheráne. Arabi následne prerušujú s Iránom diplomatické styky. Aspoň turci sa konečne pochválili nejakým tým bombartovaním islamského štátu.
Na Slovensku idú konečne utečenci ako tak bokom. Hrozba odchodu mnohých sestier z nemocníc je stále v kurze, ale dva mesiace pred voľbami začínajú frflať aj učitelia, ktorý šli do štrajku. Fico si myslí, že je za tým Matovičovo OĽaNO, celé je to predvolebný ťah a učiteľom odkazuje, že platy im už predsa zdvihli a takto pred voľbami sa už aj tak nič nestíha. Možno mali učitelia požiadať o radu pána Širokého, ktorému sa vlani podarilo neuveriteľne rýchlo presvedčiť vládu, aby mu zachránila Váhostav. Keď už je reč o voľbách, ten týpek Procházka sa ukázal ako veľký srandista, keď povedal, že za istých podmienok by so Smerom do vlády aj šiel, no na druhý deň to kategoricky odmietol. Ďalej sa nám tu črtá ďalšie predražené cétéčko a definitívne zanikol Fond Národného Majetku, hoci v konečnom dôsledku ho len presmerovali na nejaká správcovskú agentúru, aby ľuďom nepripomínal kauzy politických papalášov. Hoci taký Janko Slota sa pre istotu pripomenul ďalšou havárkou, opäť odmietol fúkať, opäť trval na tom, že nepil a neskôr sa nemocnica vytasila s tvrdením, že možno infarkt. Havarovala aj vodička MHD v Blave, keď trafila nejaký stĺp, čo si vyžiadalo 18 zranených, v Tatrách furt padajú turisti, takže ide o jednu z najtragickejších zimných sezón a s cestovaním to tiež nie je bohviečo, odkedy to štátne IC-čka zabalili. RegioJet síce pridal pár vozňov, ale počet vlakov nenavýšil a tak sa ľudia musia tlačiť v pomalších rýchlikoch. Rozlúčili sme sa taktiež so známym kňazon, Antonom Srholcom. Ale aspoň začala platiť nižšia dépéháčka na isté potraviny.
Zima, ako má byť u nás trvala asi týždeň. Strašili nás síce arktickými mrazmi, ale celkovo to bolo o ničom a ten akože arktický týždeň pred takými 20-timi rokmi by bol dlhý aspoň mesiac. Jako, zarvali nejaký ľudia, poväčšinou bezdomovci, napríklad v Poľsku to za jeden víkend nezvládlo 20 ľudí, ale väčšina mesiaca bola neuveriteľne teplá. Kým amíci si na východe užili parádnu snehovú búrku, u nás boli hmly, čo akosi nezvládali podaktorý vodiči. Najhoršie to skončilo v Slovinsku, kde sa v hmle zrazilo 70 áut a zarvali 4 ľudia. Ropa furt lacnie, v Indii je dokonca lacnejšia než voda, čo asi nie je celkom v poriadku. Svet tiež začína strašiť novorodenecký vírus Zika, Obama presviedčal amíkov, že väčšia kontrola zbraní by nebola na škodu a briti prišli s tvrdením, že vraždu Litvinenka si objednalo Rusko a odklepol ju aj sám Putin. Ukrajinci už konečne opravili to elektrické vedenie na Krym, ale elektrinu zatiaľ nepustili. Predsalen nie sú s rusmi taký kamaráti a okrem toho začínajú platiť sankcie na ruský alkohol a mäso. Aspoň Kim oslávil narodky ako sa patrí. Severokórejský súdruhovia mu pripravili darček v podobe testu vodíkovej bomby, ktorý bol vraj úspešný a tak to dobre dopadlo.

Čo sa stalo | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014