Nenormálny blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Máj 2017

Vo Francii to nakoniec v prezidentských voľbách vyhral Macron. Väčšina ľudí si vydýchla a internetová verejnosť si mohla robiť prdel z prvej dámy, ktorá je proti Macronovi trošku staršieho razenia a bývala Macronovou učiteľkou. Pred jeho zvolením sa hackerom podarilo zverejniť nejaké kompromitujúce e-maily, no mnohé boli aj tak falošné. Na druhej strane si Trump zmyslel odvolať šéfa FBI Comeyho za to, že nazvláda e-mailovú aféru Hillary Clintonovej, hoci pred voľbami ho za toto vyšetrovanie chválil. Preto sa špekuluje, či Comey nedostal kopačky za vyšetrovanie prepojenia Trumpa na rusov. Najvyšší svetový papaláši sa potom bavili vzájomnými návštevami. Trump si pokecal s ruským ministrom zahraničia Lavrovom, potom si odskočil aj s rodinkou pozdraviť pápeža. S Putinom a Lavrovom sa stretol i Zeman, ktorý vypotil hlášku o likvidovaní novinárov, bo ich je vraj veľa a samotný Putin si čakanie na stretko v Číne krátil hrou na piáno, kde si zahral pár skladieb zo sovietskych čias. Ohľadom Číny sa dosť písalo o obnovení hodvábnej cesty, čo by znamelo ešte viac nálepiek Made in China v európskych obchodoch. No a nakoniec sa gé sedmička stretla v Taliansku, aby sa dohodli na spoločnom postupe voči teroristom a klimatickým zmenám, čo Donald zabil vyhlásením, že si to ešte premyslí a dá vedieť o týždeň. To už nasralo aj Merkelovú, ktorá pripustila, že na amíkov sa už nedá spoľahnúť. Inak gréci sú na tom furt blbo, vláda chystá ďalšie úsporné opatrenia, proti ktorým sa ľudia búria a vo východnej Ukrajine sa stále strieľa, pričom sa obe strany obviňujú z porušovania prímeria, ktoré tam tým pádom nie je. V Ríme buchla pri nejakej pošte podomácky vyrobená bomba, ktorá akurát poškodila auto, no oveľa horšie dopadol bombový útok v Manchestri po koncerte speváčky Ariany Grande, ktorý neprežilo 22 prevažne mladých ľudí a detí. K útoku sa prihlásil islamský štát, ktorý sa rád prihlasuje k takýmto útokom zbabelých debilov a koncom mesiaca otriasol masívny výbuch Kábulom, ktorý vyrobil cez 90 nebožtíkov. Veľké škody, i keď nie na životoch urobil aj kybernetický útok WannaCry, ktorý zašifroval dáta na 200 tisíc kompoch po celom svete a žiadal výkupné v bitcoinoch. Šírenie sa podarilo zastaviť mladíkovi, ktorý kúpil neexistujúcu doménu, na ktorú sa škodlivý kód odkazoval. Problémy spôsobil britskému verejnému zdravotníctvu, nejaké kompy boli napadnuté aj v nitrianskej fakultnej nemocnici.
Bratia češi majú zas vládu v rozklade. Premiér Sobotka mal plné zuby Babišových prúserov a tak sa šiel vyrozprávať k Zemanovi. Miloš sa už tešil na prijatie demisie, no Sobotka mu povedal, že o demisii síce uvažuje, no zatiaľ ju podať nehodlá, čo prezidenta tak vzalo, že okamžite odišiel a namiesto vybúraného Sobotku sa venoval omilosťovaniu populárneho vraha Kajínka, ktorý následne vyliezol z  lochu v sexy zelenom tilku. Babiš pochopiteľne z politiky odísť nehodlá, no keď sa prefláklo, že si sem tam akože neoficiálne pokecá s redaktorom jeho Mafry nadhodil, že ak by predsalen musel odísť, mala by na jeho miesto nastúpiť akási Schillerová, ktorá sa taktiež Sobotkovi nelúbi. No i tak je tu vidieť istý rozdiel oproti slovenskej politike, kde náš Kali seká jeden prúser za druhým a Fico nielenže neuvažuje o demisii či odvolávaní, ale opakuje jak pokazená platňa, že Kaliňák má stále jeho plnú dôveru. Jeho priateľstvo s ujom Bašternákom nahrádza kauza predraženého klientskeho centra, ktorú naňho vyťahuje poslanec Beblavý a Matovič k tomu prihadzuje aj znalecký posudok. Inak náš Igy prestal chodiť do parlamentu, lebo už má dosť buzerácií zo strany kapitána Danka, ktorý sa ho vraj pokúša fyzicky zlikvidovať. Sám kapitán Danko si užil trochu vzrušenia, keď bol so svojimi synmi v Manchestery akurát deň pred útokom. Inak nám Fico na sviatok práce nadšene predstavil ďalšie sociálne balíčky ako vyššie minimálne mzdy, či otcovsku dovču, kvázipodnikateľ Kočner si spomenul na Ruskove zmenky a chce sa súdiť s Markízou, Smeru začal zrazu vadiť šéf ústavu pamäte národa a Kotlebovi špekulujú zasa zrušiť stranu. Či sa tým zníži radikalizácia spoločnosti je otázne, ale však načo riešiť príčiny, keď dôsledky sa zakrývajú ľahšie a riešením príčin by sa zrejme strieľalo i do vlastných radov. Hlavne, že posledný deň v mesiaci súd zrušil Mečiarove amnestie a na hokejových majstrovstvách sme nevypadli zo skupiny, hoci to bolo tesné. Na majstrovstvách sme totiž vyhrali len jeden zápas a to s Talianmi, aj to bolo v predĺžení a aj to nám zahrali slovinskú hymnu miesto slovenskej. Keďže slovenský hokej je čím ďalej tým viac v prdeli, hokejový tréner sa pohádal so šéfom hokejového zväzu, po ktorom žiada jeho odstúpenie. Mesiac lásky nepotešil vinárov a ovocinárov, páč zmrzláci prišli skôr a mrazy boli silnejšie, v Prešove spadol vrtulník pri nácviku záchranárskej akcie, čo neprežili dvaja hasiči a zahynul aj horolezec Vladko Štrba, keď sa po druhý raz neúspešne pokúšal zdolať Mount Everest. Neskôr záchranári našli štyri ďalšie telá, čím tohtoročná bilancia najvyššej hory sveta stúpla na 9 mŕtvych.<

Iný uhol pohľadu | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014