Nenormálny blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Október 2008

Už je to tu. Finančná kríza dorazila na Slovensko. Politici si preventívne zdvíhajú platy a hoci Fico udatne bojuje (hlavne slovami), podniky aj tak oznamujú, že ak nezačnú rýchlo prepúšťať, padnú na hubu. No na hubu padá v dôsledku krízy i Island a samotná EÚ rieši celú vec výdatnými finančnými balíčkami a snahou chrániť bankové vklady. Amíci sa pre zmenu vrhli na literatúru v snahe pochopiť, čo sa to vlastne deje, ale zároveň neodtŕhajú pozornosť od prezidentských volieb, ktoré ich čakajú v novembri. Už sa našli obesené figuríny Baracka Obamu a akejsi Palinovej, čo spoľahlivo naznačuje, že predvolebné šialenstvo má tie správne grády.
No ale späť na Slovensko. Slovensko-Maďarské vzťahy sú zasa raz v prdeli, lebo maďarom sa nepáčili Mikolajove učebnice zemepisu a nechceli z nich ani zaboha učiť. Mikolaj teda špekuloval trochu ich prerobiť, ale ani to sa maďarom nepáčilo. Hoci samotná Európska Komisia, dala za pravdu slovákom, Smer maďarom nakoniec vyhovel, čím nasral nielen uja Mikolaja, ale aj celú SNS.
Janko Slota si zas zmyslel letieť do Pavlovíc vrtuľníkom za prachy súkromnej firmy kvôli dvojkrížu a Fico šiel do Srbska otvoriť ujovi Poórovi nejakú výrobnú linku. Inak súdruh premiér sa tento mesiac činil, okrem toho, že sľúbil Spišskej Novej Vsi napojenie na diaľnicu, koncom mesiaca skočil do Vietnamu vybaviť pre J&T volajaký kšeftík a zasa sa nasral na novinárov, lebo tí to všetko prezradili. Asi to malo byť prekvapko ako hra pána prezidenta na fujare, ktorou obšťastňoval jej veličenstvo Betku druhú z Anglie. Kráľovná si pozrela Tatry, vhodila úvodné buly zápasu medzi Popradom a Guildford Flames a odišla. Asi dobre urobila, lebo angláni ten hokej aj tak prehrali.
Náš národovec (i keď nie slovenský) Duray si to namieril autom do betonového stĺpika a znovu nechcel robiť skúšku na alkohol, Rakúsky politik Jörg Haider také šťastie nemal, tiež si hrkol, tiež mal havárku, už je po ňom. V Prahe chytili slovenského teroristu, ktorý sa vyznamenal vraždou Remiáša a bombovými atentátmi v Budapešti, v Čechách v regionálkach socialisti totálne vymleli pravičiarov a z Číny k nám dorazil nejaký toxický melanín. Okrem toho pri Trenčíne zas havaroval nejaký bus, pričom to piati neprežili, v Maďarsku sa zrazili vlaky so štyrmi mŕtvymi a v hmle sa nám tiež pozabíjali nejaký motoristi. Potom celé Slovensko dojal osud malého Dariusa, ktorý chcel skočiť z mosta, lebo jeho rodina je chudobná a všetci mu hneď začali posielať volajaké darčeky. Nie som si istý, či je to zrovna najlepší nápad, len aby nám z mostov zrazu nezačali skákať aj ostatné decká. A keď k tomu ešte prirátame schválenie zákona zakazujúceho dávať také výchovné po zadku, máme sa veru na čo tešiť.

Čo sa stalo | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014