Nenormálny blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Júl 2011

Svet sa stále točí po starom. Kaddáfí furt bliaka, že Európu stihne krutý trest, Nový Zéland si užil nejaké to zemetrasenie a východná Afrika je už úplne v prdeli, lebo na nich došlo rekordné sucho a ľudia tam mrú ako muchy. Dokonca i taká bašta slobody a demokracie, nám úspešne padá na hubu, bo Obama sa so senátom ani bohovi nevedia dohodnúť o navýšení dlhového stropu. Ešte aj tie raketoplány končia svoju slávnu éru z čoho mali chlapci z NASA dosť blbú náladu. Popritom sa stihol v Indii zraziť vlak s busom, v Číne to boli pre zmenu dva rýchlovlaky a na Volge sa friško potopila preťažená loď vyrobená ešte onehdá v ČSSR. Rusi boli z toho dosť smutný, lebo si to odnieslo viac ako sto ľudí vrátane všetkých detí. V Turkménsku rachla volajaká pyrotechnika a oficiálne miesta v snahe ututlať čo sa dá optimisticky hlásia smiešne malý počte obetí. S lietadlami to tiež nebolo moc ružové. Jedno drblo kdesi v Kongu, no ale nejaké lietadlo sa zlomilo na dve časti aj v Južnej Amerike, a tam to nejakou šťastnou náhodou všetcia prežili.
Koncom mesiaca si ale všetku pozornosť uzurpovali inak nenápadný nóri. Našiel sa totiž medzi nimi nejaký debil, ktorého evidentne nenadchlo politické smerovanie sociálneho a imigrácii otvoreného Nórska a tak odbachol v Osle volajakú bombu, potom sa prezlečený za policajta vybral do tábora pre mladistvých, ktorý bol spätý s istou politickou stranou a spustil masaker, ktorého výsledkom bolo 69 mŕtvych tínedžerov. Blbec si tým získal až nechutnú publicitu a nasratí nóri začali volať po tvrdších trestoch.
Popri týchto udalostiach sa zdá byť prípad Straussa-Kahna obvineného zo znásilnenia docela nezaujímavý. Keď dotyčná chyžná obvinenie stiahla, na scéne sa objavila ďalšia ženská, ktorá mu nejaké to znásilnenie opäť prišila. Takú Tymošenkovú zas súdili za prekročenie právomocí, Južný Sudán sa úspešne odtrhol od toho Severného a v Murdochovom mediálnom impériu sa rozhorel škandál s odpočúvaním ľudí, ktorý možno sami seba označujú ako významní. Skončilo sa to posledným číslom bulváru News of the World, ktorý tak prestal vychádzať po 168 rokoch svojej existencie. Murdochov prúser zasiahol aj samotný Scotland Yard, ktorý tiež museli z fleku opustiť nejaký papaláši. Neveselo obišiel aj taký Putin. Mal totiž dostať volajakú cenu, ale Havlovi sa nelúbilo že by mal ešte niekto takú istú cenu ako on, a tak mu ju nakoniec nedali.
Na Slovensku sa takisto diali všelijaké veci, akurát v trochu menšej mierke. Tak napríklad v Galante mafiánske praktiky naberajú na obrátkach a tentoraz sa tu strieľalo i protitankovými granátmi a mali sme tu aj nejakú tú nečinnosť policajtov, ktorí sa v zopár prípadoch tvárili, že sú s páchateľmi dobrí kamaráti a nechali ich veľkodušne ujsť takpovediac pred očami chudáka poškodeného. Možno i preto ujovi Spišiakovi namerali na okreske 130-tku. Neveselé to majú i v Malackách, kde sa do susedského sporu s našimi neprispôsobivými spoluobčanmi zapojil i známy aktivista Alojz Hlina, aj keď ani to nepomohlo. Ešte sa tu riešil volajaký prúser ohľadom solárnych elektrární a Ficovi po celý mesiac vadila volajaká košická budova daňového úradu. Nikto ho ale moc nepočúval, lebo v koalícii sa medzitým vadili o tom, či zrušiť gastráče a či presúvať sviatky na piatky patrí medzi nápady, ktoré sú dôležité. Oboch návrhov sa domáhal náš starý známy Igi Matovič a keď mu to neprešlo, zasa si trošku kopol do koalície a život mohol ísť ďalej. A nakoniec náš sociálne cítiaci prezident podpísal nový zákonník práce, čím všetkých a možno i seba samého poriadne prekvapil.

Čo sa stalo | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014