Nenormálny blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Marec 2015

Už je to tu. Všetky súdne pojednávania musia byť nahrávané. Sudcom sa to moc nelúbi, vraj im pribúdajú povinnosti a náklady a že vraj to nie je len o zapnútí a vypnútí jedného blbého diktafóna. Potom sme tu mali taký šibnutý nápad, že zrušiť gastráče. Mnohý sa radovali, no hneď ich to prešlo. Ministerstvo práce nám totiž okamžite dalo na vedomie, že bežný pracujúci slovák je strašne sprostý a bez gastráčov je vážne ohrozené jeho zdravé stravovanie. Takže štedrý gastráčový byznis pofrčí ďalej. Ešte sa pretriasal druhý pilier, Smer špekuluje obmedziť minimálnu penziu pre tých, čo tam ostanú a napokon prišiel na pretras aj smerácky poslanec Jánoš, ktorý týral svoju ženu. Aj sa vzdal poslaneckého mandátu dúfajúc, že mu to pomôže a z vyšetrovacej väzby sa dostal zložením kaucie 20-tich litrov.
O najväčší slovenský prúser sa postarala žilinská nemocnica. Dalo tam výpoveď 15 lekárov, následne 50 sestier vypovedalo súhlas s nadčasmi a napokon dalo výpoveď 25 sestier z JIS-ky. Dôvodom boli práve tie nadčasy a zlá hygiena. Nepomohla ani návšteva ministra Čisláka, ktorý bol potom na koberčeku u Kisku a ktorého chcela opozícia už tradične odvolať. Aj keď ono to odvolanie nebýva až tak hrozné. Napríklad Čislákova predchodkyňa Zvolenská, ktorú položilo predražené CéTéčko má byť odprataná na teplé miestečko poradcu v Bruseli. Ale rýpalo sa aj do Kisku, vraj prekročil svoje právomoci keď nevymenoval sudcov a domov sa vozí vládnym špeciálom. Širokého Váhostav zas vyplatí len šestinu dlhu svojim dodávateľom, bo musel dumpovať ceny, aby vyhral tender na diaľnicu. Na strane druhej sa štátnym železniciam nepáči, keď dumpuje cenu Jančurov RegioJet, kvôli čomu musia porušiť vlastné IC-čka. Inak RegioJeťáckemu IC-čku sa podarilo zlomiť dve výhybky, jednu zrejme pod ním prehodili v Blave a druhá si to odniesla kdesy pri Bytči, keď si rušňovodič nevšimol červenú a zrazu oproti rýchlik. Našťastie vlaky šli pomaly, takže to v pohode ubrzdili. V Galante to bolo horšie, tam vlak zramoval osobné auto a odniesli si to dvaja ľudia.
No úplne najhoršie to bolo v Alpách. Zrúbalo sa tam veľké dopravné lietadlo, nik zo 150-tich ľudí nemal šancu prežiť. A to len preto, že kopilot mal mindráky, chcel sa zasamovraždiť a využil chvíľku, keď si kapitán odskočil na wécko. Veľké mnnožstvo životov maju na svedomí aj islamský radikáli. Samovražední magori sa vybúrili v Nigérii, v Pakistane si užili bombové útoky na kresťanské kostoly a takzvaný islamský štát (malými písmenami zámerne) rozšíril svoje pôsobenie zo stínania hláv aj na ničenie historických pamiatok Sýrie a Iraku, pričom Lýbia sa bojí o tie svoje. Džihádisti majú na svedomí aj masaker v Tunisskom múzeu, čo si odnieslo 25 ľudí, zväčša turistov. Akurát tie češky sa z Pakistanu po dvojročnom zajatí vrátili domov. V Brazílii sa z útesu zrúbal bus, bo mu zlyhali brzdy a zahlušil 50 ľudí, v Argentíne sa pri nakrúcaní televíznej show zrazili vrtuľníky s francúzskymi športovcami a v tichomorí vyčíňala búrka Pam, ktorá si tiež odniesla zopár mŕtvych a hlavne veľa domov. Grékom hrozí furt bankrot, Izrael si užil parlamentné voľby s rekordne vysokou účasťou a v Brazílii si užili protesty jak proti prezidentke, tak aj na jej podporu. Ale aspoň v Európe sme si na jarnú rovnodennosť užili čiastočné zatmenie slnka.
Nemali by sme zabudnúť ani na Ukrajinu a Rusko. Dosť sa popísalo o Borisovi Nemcovi, čo ho zabili minulý mesiac a keďže to bol Putinov kritik, tak to všetci vidia na politickú vraždu. Sám ujo Putin sa vrhol do vyšetrovania, i keď úprimne, objektivita vyšetrovania takýchto prípadov je aj tak o ničom, nech ich vyšetruje ktokoľvek. Nakoniec sa hlavným podozrivým stal akýsi čečenec Dadajev, čomu opozícia aj tak neverí a tvrdí, že priznanie bolo z toho chudáka vymlátené. Vladko nás tiež na pár dní opustil, čo zas spustilo šuškandu, či aj jeho náhodou niekto neodbachol, no ale potom sa zas ukázal. Akosi podozrivo však umierajú aj Janukovičovi funkcionári, dokoncia jeho syn sa utopil v Bajkale. Prímerie na Ukrajine je aj nie je. Sem tam sa voľačo zomelie a ani Porošenko nevie, či Minská dohoda vlastne platí, alebo nie. V Donbase pri výbuchu metánu zarvalo 33 ľudí a aj s tým ruským plynom je to všelijaké. Ukrajinci platia v poslednej chvíli a aj to len na pár dní dopredu. Ročné výročie pripojenia Krymu k matičke Rusi však rusi osláviť nezabudli.

Čo sa stalo | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014