Nenormálny blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Júl 2015

Teploty opäť raz prepisovali rekordy a je srandovné, že sú tu stále ešte ľudia, ktorým to príde ako normálka. Svoje by o tom vedel povedať chlapík z Nitry, ktorý šiel do práce, zabudol si dcérku v aute a tá to už nerozdýchala. Celkovo záchranári len na Slovensku riešili stovky kolapsov. Naviac ani moc nepršalo. Keď konečne prišli nejaké tie búrky, blesky sa postarali o ďalšie dve tragédie. Celkovo mali slovenský záchranári čierny mesiac. V Slovenskom Raji trafili vrtuľníkom nejaké drôty, keď sa snažili nájsť zraneného nemeckého chlapca, pričom zarvala celá posádka čítajúca štyroch ľudí. Chlapca potom musela ratovať ďalšia skupina. Vrtuľník, tentoraz vojenský nám potom padol aj kdesi pri Prešove, kde to neprežil jeden človek.
Poriadne vypečené počasie si užívali aj na blízkom východe, napríklad v Bagdade mali skoro 50 v tieni. Európa sa vraj má pripraviť na prílev miliónov utečencov, ktorý zdrhajú buď kvôli vojne, alebo nepríjemným dôsledkom klimatických zmien. Akorát prúser je v tom, že nezvláda ani tých, ktorí už sem zdrhli. Naši politici sľúbili rakušákom, že im dočasne dohliadneme na 500 utečencov, grékom, ktorí majú aj iné problémy, už kempujú v Aténach, maďari začali vo veľkom stavať múr pri srbských hraniciach a Eurotunel do Británie sa zrejme dočká akéhosi opevnenia. Okrem teplôt vyčíňajú aj islamisti. Najmenej 100 duší vyhaslo počas útoku na Sinajskom poloostrove, Boko Haram sa postaralo o masaker v Nigérii v počte 150-tich mŕtvych, v Libanone zmizlo nejakých 5 čechov a samozrejme pokračuje aj ničenie historických pamiatok. Tento mesiac padli za obeť starobilé sochy v sýrskej Palmíre. Konečne sa rozhodli pritvrdiť svoj postoj k islamskému štátu aj turci, ktorý veľkodušne prenechali NATO jednu svoju základňu. Stalo sa tak po samovražednom atentáte v Suruči, pri ktorom zarvalo 32 ľudí. Zároveň však končí aj prímerie s kurdami, ktorí síce tiež poctivo bojujú proti ISILu, ale turci ich aj tak nikdy nemali radi a v poslednej dobe im zrejme liezli na nervy ich prehlásenia, že sú voči islamistom až moc benevolentní. Na druhej strane sa Irán dohodol so západom ohľadom obmedzenia svojho jadrového programu za zrušenie sankcií, čomu sa bežný iránci docela potešili.
Rusku sa pre zmenu sankce nerušia, ale predlžujú, začo rusi rozšírujú embargo na západný tovar, tentoraz aj na kvetinky. S Ukrajinou to furt neni ružové, okrem východu, sa problémy objavujú aj na západe, kde Jaceňukom označovaní pašeráci majú problém s políciou. Inak Ukrajina už nemá plyn priamo z Ruska, bo sa nedohodli na cene, ale tečie tam plyn cez nás. Aj v Grécku to majú blbé. Okrem utečencov, tam majú zatvorené banky, sú obmedzené výbery z bankomatov, ale aj tak v referende odmietli navrhované reformy, dokonca minister financií nazval veriteľov teroristami. Na poslednú chvíľu potom predstavili vlastné návrhy riešení a Európa im to zase zbaštila. Takže krach sa nekoná, i keď grékov zrejme ťažké privatizácie predsalen počkajú. Inak čínska burza na tom tiež nie je najlepšie, v Káhire zasiahla nejaká explózia taliansky konzulát, kde to jeden človek neprežil a v americkom Tennessee zabil nejaký magor 4 vojakov a seba. Ešte aj toho chudáka populárneho leva Cecila afričanom nelegálne odbachol nejaký americký zubár. Aspoň sonda New Horizon nás obšťastnila peknými fotkami Pluta a Chárona, ktoré cvakla, keď letela okolo. A koncom mesiaca Microsoft oficiálne pustil do sveta svoj Windows 10.
V Čechách to narvalo pendolino do poľského kamiónu, čo si vyžiadalo dvoch mŕtvych na mieste a 5 ťažko ranených, a aj z toho to jeden nešťastník nezvládol. Kamionista, ktorý ignoroval svetlá na priecestí zdrhol, ale potom ho chytili a čaká ho basa. U nás na Pohode sa akurát našiel magor, ktorý prerezal na 150-tich autách pneumatiky. Inak sme si mohli prečítať, že Harabínov senát spochybňuje inšpekcie ministerstva vnútra a oslobodzuje ľudí usvedčených z korupcie a džubalo sa aj do Kisku, bo požičal nejakých firmám nejaké prachy a ani zaboha nechcel povedať komu a koľko. Ale najviac sa džubalo do Rada Procházku. Tak napríklad Igimu Matovičovi nešlo do hlavy, odkiaľ ten chlap berie prachy na všetky tie billboardy, ktorých má viac než dosť a tak dal aj s rodinkou dokopy tri milióny, ktoré mu ponúka ako bezúročnú pôžičku výmenou za transparentné financovanie kampane. Do Procházku sa pustil aj Fico, na ktorého sa obrátil Martinský primátor s kauzou Martinské Hole, v ktorej žiada štát o finančnú pomoc. Ide o to, že Martin má vyplatiť cez 8 melónov chlapíkovi, ktorému bol Rado na svadbe za svedka. Robo chce, aby Procházkov kamarát tú pohľadávku zrušil, ale Procházka sa tvári, že tá svadba bola veľmi dávno a zas taký kamaráti už nie sú. Ešte väčšou srandou je, že primátor Martina je vlastne podpredsedom Procházkovej Siete a Martin si vzápätí narýchlo najíma advokátsku kanceláriu, ktorej už sľúbili dva melóny bez ohľadu na to, či uspeje, alebo nie. Čo dodať.

Čo sa stalo | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014