Nenormálny blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Júl 2014

Teplé letné mesiace sú spravidla tými, v ktorých sa to vo svete asi najviac melie. V takej Ukrajine sa to melie už pomaly rok, aj keď posledne sme tu mali také rozpačité prímerie vyhlásené Porošenkom, ktoré aj tak nikto nebral vážne. Takže bolo hneď aj zrušené a boje mohli vypuknúť s novou vervou. Rusi zatkli ukrajinskú pilotku, ktorá je vraj zodpovedná za smrť ruských novinárov, Putin stále melie čosi o práve na sebaobranu a obe strany vykrikujú do sveta, aký sú tí druhý hajzli a nehrajú fér. Vzbúrenci ustupujú pred ukrajinskou armádou a vyhadzujú za sebou mosty. Keď na ruskú stranu dopadol nejaký granát a zabil nejakého maníka, rusi sa nasrali a varovali Kyjev, nech si dáva bacha, kam to hádže. Na oplátku im zostrelili dve vojenské lietadlá. Prúser nastal, keď do tretice padlo na ukrajinskú pôdu aj civilné lietadlo letiace z Amsterdamu do Kuala Lumpur, čo si vyžiadalo vyše 300 civilných obetí. Všetci sa potom začali hádať, kto ho zostrelil a či to bolo úmyselne, alebo, čo je viac pravdepodobné, šlo o omyl. Separatisti sa zmocnili čiernych skriniek, ktoré odmietali vydať ukrajincom. Namiesto toho ich odovzdali Malajzii, ktorá ich podstúpila britom, bo tí vraj na to majú super labák. Na mieste nešťastia bol vyhlásený pokoj zbraní. Civilné lety nad východnou Ukrajinou boli kompletne odklonené. EÚ uvaľuje ďalší balík sankcií na Rusko, Putin na oplátku vyhlasuje obchodné embargo na európske ovocie z dôvodu jeho nízkej kvality. Aby toho nebolo málo, ešte sa aj ukrajincom rozpadla vláda, keď z koalície odstúpili dve strany a demisiu podal aj premiér Jaceňuk, hoci parlament mu odkázal, nech nešpekuluje a demisiu zamietol.
Melie sa to aj medzi Izraelom a Palestínou. Rozbroje prišli po zabití mladého palestnínčana, ktorého možno zabili za zavraždenie nejakých izraelčanov, ale... čert to ber, keď sa tak utešene tlčú na Ukrajine tak blízky východ nemôže byť výnimkou. Okrem toho nejaká izraelská strela zasiahla palestínskych chlapcov hrajúcich futbal, takže tak skoro ten bordel neskončí. V Sýrii ide tentoraz o náleziská plynu, čo si odnieslo cez 200 mŕtvych, bombový útok v Nigérii pripravil o život najmenej 50 ľudí a v Lýbii sa bojovoalo o letisko v Tripolise. Asi je to váže, bo amíci odvolávajú z Lýbie svojich veľvyslancov. Na Filipínach pre zmenu hromadne zabíjal tajfún, v Moskovskom metre sa vykoľajilo niekoľko vozňov, čo neprežilo 21 ľudí a v Texase si amíci užili vyčíňanie ďalšieho strelca, ktorý stihol skoliť šiestich nešťastníkov. V Poľsku sa akurát vydžubalo lietadlo s parašutistami, čo neprežilo 11 ľudí. Nemci sú furt nasraný na amíkov, kvôli odpočúvaniu, Merkelová dokonca žiada, aby sa z krajiny odsťahovalo najvyššie velenie CIA. Francúzi si zatkli svojho exprezidenta Sarkozyho pre čo iné, ako korupčnú kauzu. Ale teoreticky to naňho mohol niekto prásknuť, bo existuje šanca žeby bol znovu zvolený v 2017-tom a keď slovák číta tie dôvody zatknutia, musí sa čudovať, prečo u nás nie je v base aspoň polka súčasných i minulých ministrov. Smutná je i Brazília. Nemci ich na futbalových majstrovstvách až hanebne odrovnali a chudáci skončili bez medaily. Keby sa horšie nestávalo...
K nám na Slovensku vojna chvalabohu nedorazila, my sa zatiaľ môžme pochváliť hlavne skorumpovanými politikmi. Na najsamlepšiehio Fica sa lepí ďalší veľký malér, keď jeho meno bolo spomenuté v kauze Pandúr. Ide o vojenské vozidlá pre bratov čechov, ktorých predaj vraj sprostredkuvával Robov kamarát Výbuh, ktorý je aj kamarát Topolánkov, takže sa spolu stretli. Ale možno to až taký malér nebude, určite sa ukáže, že náš premiér tam len tíško sŕkal kolu. Veď lepšieho premiéra si Slovensko nemôže priať. Napríklad v tento mesiac odvolal ministrov Čaploviča a Malatinského, pričom novým ministrom školstva bude volajaký Pellegrini a ministra hospodárstva nám bude robiť dáky Pavlis. Okrem toho chce vtrepať do ústavy ochranu slovenskej vody. Ale Kiska sa taktiež činí. Kandidátov na ústavný súd si dal pekne preveriť a namiesto troch, vymenoval len jednu, takže nám tam budú chýbať dvaja sudcovia. A asi sa tam nebudú robiť nadčasy. Na verejnosť taktiež prenikla slávna nahrávka Igiho Matoviča ohľadom Rada Procházku, pričom Igi sa tvári, že s jej zverejnením nič nemá. No a nakoniec treba spomenúť, že vo Vrátnej Doline silná búrka strhla časť cesty aj so zaparkovanými autami, čím ju odrezala od sveta a svah sa zosunul aj pod budovou lanovky. Pri známom kupku Vincov Les zas zhorelo 50 áut, ktoré vraj aj tak stáli, kde nemali, hoc návštevníci tam parkujú odjakživa.

Čo sa stalo | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014