Nenormálny blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

August 2016

V brazílskom Riu sa konala letná olympiáda, odkiaľ si slováci odniesli 4 medaile. Ale celé podujatie bolo nejaké rozpačité, najzaujímavejšou bola záhada niekoľkých bazénov, ktorých voda zo dňa na deň ozelenela. Nakoniec sa zistilo, že za to môže peroxid, ktorý znižuje účinnosť chlóru, takže riasy sa mohli realizovať. Inak celkovo sa špekulovalo, či hostiť hry sa vôbec ešte oplatí nehovoriac o tom, že po ukončení akcie sa v Brazílii opäť rozhoreli protesty. Ani v Amerike to neni ono. V Milwaukee sa akože protestovalo tiež, no v skutočnosti sa podpaľovali baráky a tak, bo policajtom sa zas podarilo zastreliť nejakého týpka. V Európe sa stalo docela bežným, že nejaký magor nožom alebo mačetou ohrozuje ostatných a reve pri tom čosi o Alahovi. Napríklad jeden taký vo Švajčiarsku zranil vo vlaku 6 ľudí. Ale stále je to pohoda oproti Turecku, kde si na juhu užili viacero bombových útokov, najhoršie to dopadlo na kurdskej svadbe, kde sa odpálilo len 12 až 14 ročné decko a zabilo tým cez 50 ľudí, z čoho bola skoro polka taktiež detí. Erdogan za tým vidí islamský štát a začína obviňovať západ a USA z podpory minulomesačného neúspešného prevratu. Inak bomby rachli aj v Thajsku, v Macedónsku si užili záplavy, ktoré stáli život asi 20-tich nešťastníkov, v moskovskom sklade uhorelo 17 ľudí a požiar vypukol aj v nejakom francúzskom klube v meste Rouen, kde to neprežilo 13 ľudí. Nemecké úrady vyzývajú občanov, aby sa pre istotu zásobovali, čo vyvolalo menšiu paniku. V Prahe pre zmenu vyvolalo paniku predstavenie akýchsi aktivistov, ktorý zinscenovali obsadenie mesta moslimskými radikálmi. Do toho ešte silné zemetrasenie v centre Talianska zničilo zopár mestečiek, počet mŕtvych tam prekročil 270-tku a ešte aj tie blbé Alpy si v tento mesiac vyžiadali viac obetí ako obvykle. V jednom prípade, troch ľudí, z toho jednu slovenku, strhla lavína pri výstupe na Mont Blanc. Ropné mocnosti sa pre zmenu nechali počuť, že takto to s lacnou ropou ďalej nejde a musíme sa pripraviť na zdraženie. Chudáka Porošenka furt serie ten Krym, ako aj situácia na východe Ukrajiny, no zdá sa, že ostatné krajiny akosi strácajú záujem. Francúzi zakazujú moslimské plavky burkiny a v USA ešte furt žijú blížiacimi sa prezidentskými voľbami napríklad i tým, že v rôznych mestách sa objavujú sochy nahatého Trumpa. Ten si to možno vyslúžil i tým, že chce Putinovi uznať anexiu Krymu.
Ale ani na Slovensku sme sa nenudili. Začiatkom mesiaca nás potrápili silné búrky, užili sme si tiež akčnú naháňačku, keď sa policajti strieľajúc pokúšali zastaviť nafetovanú vodičku s jej priateľkami na ceste medzi Trnavou a Madunicami. Strieľalo sa aj v Nitre, kde niekto zastrelil akéhosi podnikateľa, ktorý však tiež nebol tak celkom svätý, ďalej nám horel v Hornej Marikovej drevený kostol, kotlebovcom zakázali hliadkovanie vo vlakoch a istý bratislavský penzión mal prúser, bo odmietol ubytovať nejakých turkov. Politici ani tento mesiac nesklamali. Strana Sieť sa rozpadá rýchlejšie jak malomocný s parkinsonom, zvolili si nového predsedu - ministra Brecelyho, načo sa Procházka zabúdajúc, že je v blízkosti mikrofónu nechal počuť, že im musí načisto jebať a zo strany odchádzajú ďalší ľudia, ktorých s otvorenou náručou víta v Moste ujo Bugár. Procházka má byť odprataný na teplé miestečko voľajakého sudcu. Pred domom Bonaparte to furt žije, protestujúci dokonca ukecali k účasti nejaké ovečky. Svojich pár minút slávy si užil i sudca Šamko, ktorý spochybnil obvinenie na prokurátora Špirka, ktorý vyšetruje Kaliho prepojenie s ujom Bašternákom a i sám Ficov spolužiak a generálny prokurátor Čižnár uznal, že toto obvinenie bolo tak trochu unáhlené. A slovenská pošta robí čo môže, aby nemusela distribuovať opozičný plátok "Kaliho špeciál", ktorý dosť obšírne pojednáva o Kaliňákových kauzách. Inak celkovo sa Dankovi v poslednej dobe nelúbi správanie opozície, bo chce zaviesť pokuty za transparenty, nahrávanie na telefón, či dlhé reči v parlamente. Asi budú musieť stačiť krátke heslá, o ktorých bude zakázané ďalej argumentovať. Prvým priekopníkom tohto zjednodušovania bude asi Kažimír, ktorý zbastlil akúsi šablónu na rozpočet, v ktorej chýbali sumy a tie vraj doplní neskôr. V Bratislave zasa záhadne zmizlo asi 3000 hárkov s podpismi proti hazardu, takže asociácia hier a športu petíciu spochybnila a druhá strana, ktorou je sám petičný výbor a ľudia z OĽaNO si myslia, že v tom majú prsty lobisti. Nakoniec nás ešte navštívila nórska premiérka, ktorá si bola v Blave zapoľovať na pokemónov.

Čo sa stalo | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014