Nenormálny blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Marec 2016

Výsledky volieb boli pre mnohých veľkým prekvapkom. Jednak prekvapil ujo Sulík, ktorý to dotiahol na pekné druhé miesto, extrémistu Kotlebu taktiež uzrieme v parlamente, na druhej strane úplne pohorela Sieť uja Procházku, ktorý sa už videl ako líder pravice a teraz môže byť rád, že vôbec preliezol cez 5 percent. No taký kádeháci, ani posledné zvyšky SDKÚ sa do parlamentu nedostali vôbec a Smer taktiež nezískal toľko, koľko by si želal. Sulíkovie Riška úspech 12-tich percent tak zblbol, že sa už videl na čele zlepeneca, ale napokon si svoj zlepenec poskladal Fico a sklamaný Sulík sa vrátil do Bruselu. Ono Rado zrejme dlží nejaké prachy sponzorom a Bugy si chcel ešte pred dôchodkom posedieť v koalícii, takže si nakoniec s Robom plácli, čo mnoho voličov Mostu a Siete zobralo ako odrb. Zo Siete odchádza viacero nasratých členov, hlavne aj podpredseda Beblavý, ktorý si pred voľbami prihrial polievočku poukázaním na nejaké kauzy, ako bol masér Kostka, či posledne Cardioservice. Robo do koalície ešte pribral SNS, i keď už bez Slotu a do parlamentu sa dostal aj Kollár so svojou Rodinou. Nesmieme zabúdať aj na Matoviča, ktorý skončil na treťom mieste a tiež tak trochu dúfal, že po boku Sulíkovcov bude bojovať za krajšie zajtrajšky. Každopádne sa finančné skupiny dosť zhrozili, žeby Smer nemusel skladať vládu a tak nás média na ne napojené chvíľu obšťastňovali katastrofickými scenármi o predčasných voľbách, úradnickej vláde a čo všetko bude na Slovensku bez božského Smeru zrazu ohrozené. Dozvedeli sme sa, že Kollár sa paktoval s mafiánmi a Sulík si vraj niekedy pokecal aj s Kotlebom. Inak s Mariánom prichádza do parlamentu iná sranda. Podaktorý členovia jeho ansáblu tam prišli ozbrojení a sám Kotleba s veľkou pompou zrušil divadeľné predstavenie, ktoré si sám objednal, bo sa tam sprosto hreší. Možno mal ten Kiska recht, keď ho na povolebné stretko ani nepozval.
No ale dosť bolo o slovenskej politike. Problémy s utečencami pretrvávajú, macedónci uzatvárajú hranice a vlaky nejazdia, bo utečenci kempujú na koľajniciach. Zúfalá EÚ sa preto dohodla s Tureckom, aby im mohla za nejaký ten finančný bakšiš nejakých imigrantov vrátiť. Ale ani tam to neni ružové. V Ankare si užili ďalší bombový útok, pri ktorom zarvalo temer 40 ľudí a vraj sú za tým kurdi. Na druhej strane sa rusi zo Sýrie stiahli, Asad tvrdí, že urobili svoje a aj s ich pomocou jeho vojská postupne dobyli Palmýru. V Bruseli zas chytili Abdeslama, čo je magor, ktorý viedol teroristické útoky v Paríži. O pár dní na to, si Brusel užil bombové utoky v metre a na letisku, ktoré si dohromady vyžiadali 34 mŕtvych a asi 230 zranených, načo ostatné európske krajiny vrátane Slovenska posiľňujú protiteroristické opatrenia. V Rusku sa zrúbalo lietadlo spoločnosti FlyDubai, bo piloti sa nejak nedohodli, čo si odnieslo všetkých 62 ľudí a 13-tich nebožtíkov vyrobil aj bus, ktorý havaroval so študentami kdesy vo Španielsku. A to sa ešte Kim Čong-un pochválil, že už vie atomovky namontovať na balistické rakety. Ale aspoň na Kube sa to ubera pozitívnejšou cestou, poctil ich tam návštevou sám veľký Obama a kubánci z toho boli docela hotoví. K bratom čechom sa namiesto Obamu dotrepal čínsky prezident, čo podaktorí brali špatne a tak poškodili čínske vlajky či naopak rozvešali po Prahe vlajky tibetské. U nás ešte pri nočnom sánkovaní na Plejsoch zahynulo mladé dievča, ktoré tam bolo so školou na lyžovačke, na Dunaji našiel smrť aj známy ekonóm Filko, ktorý sa tam prevrátil na kanoe bez vesty a blaváčky zas otravoval nejaký fekálny fantóm, ktorého napokon aj zatkli. Inak Blava bude celkovo do leta v prdeli, bo sa tam opravujú vyťažené úseky ciest, kvôli nášmu predsedníctvu v Eurokomisii. Veď musíme tým európskym papalášom ukázať, aké super cesty máme.

Čo sa stalo | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014