Nenormálny blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Február 2015

A furt sa píše o tej Ukrajine. Mnohý sa obávajú najhoršieho a vidia v tom zárodok tretej svetovej, podobne ako náš súdruh Fico. Na okresné úrady prišlo preto cez 12 tisíc odmietnutí nástupu do vojny, s čím sa dotyčné úrady ešte nestretli. Skrátka ľudia pre nejakých blbých politikov a vojnových štváčov umierať, či zabíjať ani zaboha nechcú. Ohľadom krízy politici poriadajú pravideľné stretká. Po granáte, ktorý zasiahol Doneckú nemocnicu sa stretla Merkelka, Hollande a Putin v Moskve, kde si bez valného výsledku pokecali 5 hodín. NATO medzitým špekuluje, či dodať Ukrajine zbrane, protiruské sankcie sa stále pritvrdzujú a explózia zabila 4 ľudí aj vo vzdialenejšom Charkove, kde sa práve konal pochod za mier. Druhé stretko, ktoré zas zorganizoval Lukašenko v Minsku už vyzeralo nádejnejšie. Politici, vrátane Porošenka a zástupcu proruských separatistov, spolu kibicovali rekordných 16 hodín, z čoho napokon vzišla Minská dohoda, ktorá mala zabezpečiť ukončenie bojov. Ale potom prišiel prúser s Debaľcevom, kde je dôležitá železničná križovatka. Zrejme si obe strany mysleli, že si to stihnú vydiskutovať do prímeria, ale nejak im to nevyšlo a povstalci odtiaľ vyhnali ukrajinských vojakov márne čakajúcich na posily nejaké dva dni po platnosti prímeria. Potom je tu ešte tá záležitosť s plynom. Rusi chcú znovu odstaviť Ukrajinu, bo neplatí, hoci naši papaláši nás ubezpečujú, že Slovensko je v pohode, máme zásoby a v prípade núdze vieme zohnať plyn inou cestou. V pohode by mali byť aj maďari, ktorých ujo Putin navštívil, dohodol sa s Orbánom na plyne a v Budapešti kládol vence na pomníky sovietskych vojakov. Dokonca aj takých, ktorý zomreli pri potláčaní protikomunistického povstania v 50-tich rokoch. Potom si ešte odbehol na Cyprus, kde si dohodol možnosť využívania letísk na humanitárne akcie, koncom mesiaca však musel riešiť takú zapeklitú vec akou bola vražda bývalého vicepremiéra Nemcova. Keďže tento politik bol ako na potvoru jeho kritikom, mnohý by si mohli myslieť, že s tým niečo má.
Svet sa ale netočí len okolo Ukrajiny. V Číne popravili prachatého oligarchu, ktorý sa zrejme nelúbil ostatným papalášom, v Španielsku rachla chemička a urobila taký pekný toxický oblak a nemci zrušili 90 minút pred začiatkom populárny festival, bo bol vraj ohrozený útokom islamistov. Amíci si užívajú veľkú kosu, vďaka ktorej im tam zarvalo už minimálte 20 ľudí. Akčnými zábermi sa pochválil Taiwan, keď sa tam krátko po štarte zrúbalo do rieky lietadlo. Krídlom pritom zavadilo o taxík na moste a taxikár mohol byť rád, že to prežil. V lietadle také šťastie nemali a vytiahli odtial cez 30 nebožtíkov. Napokon sa strieľalo i v Kodani, istý karikaturista usporiadal diskusiu o slobode slova v nejakej kaviarni a akýsi magori spustili z auta na kaviaraň paľbu. Vyžiadalo si to jedného mŕtveho, ale potom to tam schytal aj nejaký mladý žid pred synagógou. Inak, keď už sú spomínaný karikaturisti, vraj zbrane, ktoré minulý mesiac zabíjali v Charlie Hebdo, boli zo Slovenska. Je tu totiž ľahké dostať sa k znefunkčneným zbraniam, ktoré sa akosi predsalen dajú zfunkčniť. Písalo sa ešte o záhadnej veľkej obchodnej dohode EÚ a USA a keďže o tom veľa nevedeli ani tí, čo to majú schvalovať, obyčajný smrteľníci majú odôvodnené obavy, že zas pôjde o nejaký odrb. Antivirák Kaspersky odhalil šikovný hackerský útok, za ktorým zrejme stojí slávna americká NSA. Ide o ukrytie škodlivého kódu priamo vo firmwari zariadení, vďaka čomu sa ho nedá zbaviť ani premazaním diskov, či preinštalovaním systému. A funguje to už aspoň 14 rokov. Treba len dúfať, že tie slávne vrtuľníky Black Hawk, ktoré Slovensku odklepli amíci budú v poriadku. No a gréci dostali naviac 4 mesiace úverovej pomoci, bo inak by boli bez prachov a zrejme by z EÚ odišli.
Na Slovensku bolo udalosťou číslo jedna referendum, ktoré poniektorý označujú za rodinu, iný o homosexuáloch. Mnohý pritom zistili, že majú za suseda akéhosi aktivistu Bielika, ktorý po celom Slovensku rozdal do schánok listy o tom, aké dôležité je referenda sa zúčastniť. Napokon prišla len pätina voličov, farári boli sklamaní a zazneli otázky, či by sa tých 6 melónov, čo to stálo, nedalo využiť zmysluplnejšie. Začali tiež silnieť názory o odluke cirkvy od štátu, ale keďže máme super nevypovedateľnú zmluvu s Vatikánom, ktorou sa nemôže pochváliť žiaden iný štát, máme smolu. Aby sme z toho neboli smutný, tak Slovensko sa stalo členom (aj keď zatial neplnohodnotným) európskej vesmírnej agentury, Robo nám zľavnil aj traťové predplatné lístky na vlak a nazval to zľavou pre pracujúcich a chce zvýšiť minimálnu mzdu na 400 éčiek. Ešte by sa mali aj zrušiť poplatky za prednostné vyšetrenia, ale z toho už nie všetci sú nadšený. Médiá tiež džubú do Kotlebu, že kvôli nemu prichádzame o eurofondy a furt si zamestnáva svojich blízkych. Vláda mu preto chce zobrať nejaké právomoci. Ešte nám na Spiši havaroval český bus, čo si vyžiadalo dvoch mŕtvych. Šiel vraj rýchlo a narazil do stĺpu pri diaľnici. Česi zas mali streľbu v reštike v Uherskom Brode, nejaký magor tam zabil 8 ľudí a potom aj seba. Na to to ešte český prezident Zeman v moravských sklípkoch zaklincoval prípitkom: 'Smrt abstinentům a vegetariánům'. Však sranda musí byť.

Čo sa stalo | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014