Nenormálny blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Júl 2016

Protest proti Kalimu začína pripomínať telenovelu s bohatým obsadením. Pred bytovým domom Bonaparte sa pravideľne poriadajú demonštrácie, rozdávajú pagáčiky a poslanec Osuský k tomu pridal nejakú tú facku Vaskému, ktorý mu tam nadával do fašistov. Opozícia chce odvolať aj Danka, ktorý odložil odvolávanie Kaliho na september, lebo sa mu nepáčili Matovičove transparenty v parlamente. Odvolávaniu mal čeliť aj sám veľký Fico, no ďalší ujo Hrnčiar šikovne zatrhol Nicholsonovej otvoriť schôdzu odvolávajúc sa na podpis predsedu Danka, ktorý bol zrovna na dovolenke, takže onen podpis sa zdal opozícii dosti podozrivý. Taktiež začalo trestné stíhanie prokurátora Špirka, čo je chlapík, ktorý sa snaží vyšetriť tú Kaliňákovu záležitosť. Akurát je vtipné, že Špirka budú stíhať Kaliňákovi ľudia. No a nakoniec sa do kauzy Bašternák zamotal aj smerák Glváč, na ktorého to práskla novinárka zo Smečka. Glváč podáva obratom žalobu na onú novinárku, Švecová chce, aby Harabin vrátil odmeny, ktoré si v 2009-tom sám veľkoryso nadelil, začo Števko už tradične žiada odškodné a voľajaký Šafárik sa stal riaditeľom SIS-ky. Aby sa maďari z SMK necítili tak trochu bokom, prišlo sa im na to, že sú financovaný okrem iného aj občianskym združením, ktoré dostáva prachy zo štátnej maďarskej lotérie, takže vlastne maďarská vláda financuje slovenskú stranu, čo asi nie je tak celkom košér. Okrem toho začalo Slovensko predsedať EÚ, v Mochovciach si užili policajnú raziu, bo sa nám Mochovce akosi podozrivo predražujú a v Bratislave sa konal dúhový pochod. Taktiež sa tešíme z rekordnej úrody a sám Fico pred kamerami demonštratívne požmolil klas.
Inde v Európe to bolo úplne na prd. Najskôr v Nice magori hlásiaci sa k islamskému štátu vrazili dodávkou do davu ľudí čakajúcich na ohňostroj pri príležitosti osláv dobytia Bastily a i strieľajúc pomohli na onen svet asi 80-tim z nich, potom dvaja debili kričiac niečo o Alahovi vtrhli počas omše do kostola, kde podrezali staršieho kňaza. V Nemecku sa tiež zomlelo každú chvíľu niečo. Mali tam afgánskeho utečenca, ktorý sa vo vlaku oháňal sekerou, v nejakom obchoďáku v Mníchove si to počas streľby odnieslo 9 ľudí, ďalší chlapík tam zabil jednu poľku a do štvorice sa v Bavorsku odpálil neúspešný žiadateľ o azyl. Ale to ešte dopadlo celkom dobre, chlapík zabil len seba, ďalších 15 ľudí zranil, hoci zopár dosť ťažko. No v tom Mníchove sa vraj strieľalo aj zbraňami zo Slovenska. Islamský štát vraj stojí za bombovými útokmi v Bagdade, kde začiatkom mesiaca zarvalo cez 120 ľudí, stovky obetí si vyžiadali boje v Južnom Sudáne a v Amerike mali niekoľko zabitých policajtov, bo sa pár afroameričanom nelúbi, že poliši strieľajú viac po čiernych.
No a do toho ešte v Turecku prebehol nepodarený vojenský prevrat s cieľom zvrhnúť Erdogana. Samotný pokus o prevrat stál asi 300 ľudí život a nakoniec ujovi Erdoganovi aj prišiel vhod, bo to bola úžasná príležitosť zbaviť sa nepohodlných. V následných čistkách si to odniesli generáli, sudcovia, učitelia, novinári, boli zakázané mnohé spravodajské média a dokonca sa hovorilo o znovuzavedení trestu smrti. Turecko sa stalo názorovo veľmi rozštiepené, mnohý Erdoganovi fandia a ostatný sa obávajú, že Turecko sa vzďaluje od Európy, ktorú naďalej Erdogan vydiera imigrantami. Novinári to nemali ľahké ani v Kyjeve, kde skončila jedna reportérka dobodaná nožom, inému kritikovi ruských a bieloruských predstaviteľov buchla v aute bomba. V Taliansku sa pre zmenu zrazili na jednokoľajke vlaky, čo vyrobilo 27 nebožtíkov a v Texase skydol balón so 16-timi ľudmi. Ďalej rusov vyhodili z olympiády v Riu kvôli dopingovému škandálu, v Británii vystriedala chudáka Camerona nejaká Mayová, v Rakúsku si dajú repete prezidentských volieb, takže nácek Hofer dostal druhú šancu a vo Varšave sa konal summit NATO, na ktorom sa spomínala ochrana proti rusom, či akcie v Stredozemnom Mori ohľadom prevádzačov a tak. Na slávnej WikiLeaks boli zverejnené e-maily amerických demokratov, ktorý z úniku vinia rusov, bo uniknuté e-maily môžu pomôcť Trumpovi a ten by vraj Putinovi sedel viac. A napokon mnoho ľudí zblbla pokémonmánia. Môže za to appka Pokémon GO, ktorá vyhnala mnohých do reálneho sveta loviť pokémonov, pričom povznikalo kopec kurióznych situácií.

Čo sa stalo | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014