Nenormálny blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Máj 2016

Tak v prvom rade sa v Rusku konali majstrovstvá sveta v hokeji. Češi to mali našlapnuté dobre, ale potom im nevyšiel zápas s amíkmi. Aj rusi ostali smutní bo skončili tretí a vyhrala to Kanada. Ruský vlastenecký motorkári Nočný Vlci si aj tento rok šli pripomenúť koniec vojny do Berlína, pričom sa zastavili aj v Blave na Slavíne. Inak z Ruska prúdi do Európy rekordné množstvo plynu, čo je akosi v rozpore so snahou Európy stať sa energeticky nezávislou od matičky Rusi a na Ukrajinu bola prepustené pilotka Savčenková, ktorá bola v Rusku obvinená za zabitie dvoch novinárov. Je pravdou, že EÚ teraz Rusko až tak nerieši, problémy jej robí skôr Turecko, ktoré splnilo len väčšinu podmienok bezvízového styku a myslelo si, že to stačí. Erdogan sa ešte vyhrážal, že bude púšťať do Európy viac utečencov a naďalej si upevňuje moc tým, že zbavuje opozičných poslancov imunity. Taktiež je nasraný, bo kurdom sa podarilo ruskou iglou zostreliliť jeden vrtulník. Inak celkovo magorov na najvyšších postoch pribúda. Donald Trump to v amerických voľbách dosť valcuje a aj rakušáci si temer zvolili nacionalistu Hofera. Ten chlap to prehral len o desatinu percenta. Takže na jednej strane sa európsky papaláši čudujú vzostupu extrémizmu, na strane druhej si myslia, že trestať krajiny za každého odmietnutého utečenca pokutou 200 litrov je super nápad. Veď aj sám pápež uznáva, že utečencov je akosi priveľa a je blbosť prijať ich sem všetkých.
Nešťastia a katastrofy sa nám nevyhli ani tento mesiac. V Stredozemnom Mori vraj vďaka bombe na palube skončilo lietadlo letiace do Egypta, čo neprežilo 56 ľudí, Bagdadom otriaslo tiež niekoľko atentátov a v Afganistane sa zrazili dva busy s nejakou cisternou, kde zarvalo 96 ľudí. V Rakúsku si užili magora, ktorý si na koncerte trochu zastrieľal, odniesli si to dvaja ľudia a potom sa šiel picnúť i samotný magor. Gréci pýtajú ďalšie prachy, bo krachnú (už zasa) a v ekonomickej kríze sa zmieta aj Venezuela, ktorá je na tom tak zle, že kokakola im tam zrušila výrobu, bo nevie zohnať cukor. Vo Florencii sa pre zmenu prepadla časť cesty, čo si odnieslo 20 zaparkovaných áut. Aspoň že astronómov potešil prelet Merkúru pred Slnkom a Londýnu bude starostovať akýsi moslim.
Aj u nás sa udialo kopec vecí. Tak najskôr sa združeniu katolíckych škôl nelúbila volajaká kniha od Pišťánka, bo sa v nej sprosto hreší, takže v osnovách ostane len pár nezávadnejších poviedok. Objavili sa ďalšie správy o zrušení gastráčov a zrejme sa nevyhneme zvýšeniu koncesionárskych poplatkov. Taký Haščák chcel zasa parlamentu súdne zakázať prejednávanie o Gorile a pripomenul sa aj ujo Harabín, na ktorého behom jedného pojednávania, kde si odsrdca zanadával na Švecovú a Kisku, skoro skydla lampa a on v tom videl pokus o vraždu. Okamžite napísal prokurátorovi Čižnárovi, že prečo ešte nezačal trestné stíhanie proti podozrivým, medzi ktorými sa ocitol aj ujo Kaliňák, ktorý si to u Števka posral vlaňajšou inšpekciou a keď to nepomohlo, napísal aj Ficovi, aby Kaliho aspoň odvolal. Sulíkovie Riško tiež všetkých prekvapil, keď vyhlásil voľbu predsedu v SaS skoro o rok skorej. Zlé jazyky hovoria, že to spravil, aby odrovnal Mihála, ktorý chcel najbližšie tiež kandidovať a takto to zasa vyhral Riško. Hovorilo sa aj o bratislavskom obchvate, ktorý nás bude stáť 2 miliardy, vraj je to hotová vec a nikto by nemal špekulovať, či sa to dá lacnejšie, alebo či je to vôbec treba. V Blave tiež sprístupnili vynovený starý most, ktorý skolaudovali v decembri, na električky si však ešte počkáme. Taktiež budeme mať nový vládny špeciál, ktorý je už 10 rokov starý a kúpený od francúzov. Slovákov ešte otriasol prípad malého Marca, ktorého nasilu odviedli zo školy, bo oň náhle prejavila záujem jeho matka žijúca vo Švajčiarsku a koncom mesiaca nás pobavil hrdina Záhumenský, ktorý ani bohovi nechcel uhnúť sanitke a potom z neho vyliezlo, že jej len razil cestu.

Čo sa stalo | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014