Nenormálny blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Október 2015

V Sýrii je furt bordel. Aby sme ako tak pochopili,že o čo tam ide, tak amíci chceli naprv odstaviť Asada a teda podporovali povstalcov. Povstalci sa však rozdrobili, najsilnejšou frakciou sa stal takzvaný islamský štát a ten začal akože v mene všemohúceho páchať väčšie svinstvá ako ujo Asad. Tož amíci sa museli obrátiť proti tým, ktorých predtým podporovali, takže niet sa čo diviť, že ich ofenzíva je tak nejak rozpačitá. Okrem toho amíkom sa podaril letecký nálet na nemocnicu v afgánskom Kundúze, kde zarvalo 30 ľudí, takže mali čo visvetľovať. Rusi sa takými prkotinami nezaoberajú, keď sa rúbe les, lietajú triesky, a hoci amíci tvrdia, že Putin kope za Asada, asi mu skôr ide o tú ruskú základňu, ktorú by bez Asada až takú istú nemal. Existujú preto špekulácie, či to vlastne nie je konflikt USA verzus Rusko, pričom obe strany len navonok vytvárajú dojem, že IS je ich spoločný nepriateľ. Inak turci si pozvali na koberček ako ruského tak aj amerického veľvyslanca, bo sa im nepáči, že obe krajiny vyzbrojujú kurdov. Vtipné je, že chudáci kurdi tiež bojujú proti IS, ale turci ich proste nemajú radi a bojujú proti nim úpornejšie ako proti islamistom. Tu sa už bežný smrteľník stráca v politických intrigách a presúva svoju pozornosť na riešenie utečeneckej krízy, ktoré akosi neprichádza. Merkelka furt bojuje za kvóty, ale celkovo ju utečenecká politika stojí popularitu u radových nemcov. Aj taký rakušáci hovoria o stavbe plotu na Slovinských hraniciach, i keď neskôr to popreli a hovorili už len o "stavebných opatreniach". Zrejme slovo plot prestalo byť politicky korektné. Maďari uzatvárajú hranicu aj s Chorvátskom, pričom im slováci poslali na pomoc 50 policajtov.
Aspoň na Ukrajine je to pokojnejšie. Síce sa koncom mesiaca trochu strieľalo, ale už to nemalo také grády ako predtým. Možno povstalcov naštvala správa vyšetrovateľov zostreleného malajzijského lietadla, ktoré bolo naozaj zostrelené ruskou raketou buk. Ináč sa tam konali aj také divné komunálky s veľmi slabou účasťou a rusom sa koncom mesiaca zrúbalo na Sinajskom poloostrove lietadlo s dovolenkármi, čo si odnieslo cez 200 životov. Hneď sa k tomu priznali islamisti, ale rusi tomu tak moc neverili. Zhruba stovku mŕtvych si vyžiadali aj bombové útoky v Ankare, kde sa práve pochodovalo za mier, v Amerike si užili ďalšieho školského strelca, ktorý v Oregone zastrelil 10 osôb a 7 ich zranil a tentoraz si nejakého maskovaného magora užili aj švédi, ktorý sa tam dotrepal do školy s mečom a zabil učiteľa a jedného žiaka. Vo Francii si zrážka kamiónu s busom vyžiadala 43 mŕtvych, prevažne dôchodcov a zemetrasenie v Afganistane a Pakistane vyrobilo cez 200 nebožtíkov. Ani Volkswagen ten svoj emisný prúser nejak nezvláda, číňania opúšťajú politiky jedného decka, po novom už môžu mať dve a Playboy tiež nebude čo býval, keďže po novom už nebude uverejňovať nahotinky. Aspoňže niektoré veci sa nemenia. Takého Lukašenka si za prezidenta bielorusi zvolili aj po piaty krát a tradične sa rozdávali i nobelovky.
U nás jednej noci vyhorel hotel Junior v Jasnej, ľudia museli narýchlo vypadnúť, v Žiline nejaký chlapík vykopol z autobusu iného, ktorý to potom neprežil a po hádke vyskočili dvaja ľudia z vlaku pri Šenkviciach, pričom ich hneď nabral protiidúci rýchlik. Dosť sa písalo aj o otcovi, ktorý odpojil od prístrojov 20 rokov nevládneho syna a Majského už zas odsúdili do väzenia. Pokutu však platiť nebude, lebo je to len chudobný dôchodca. Komu sa v štátnej sfére darí až moc dobre je bezpečnostná agentúra Bonul, ktorá má po novom strážiť aj Všeobecnú zdravotnú. Inak opozícia chcela odvolať ministra Čisláka, ale potom sa ani neunúvala dostaviť na hlasovanie. Ujo Kotleba má pre zmenu problém s divadlami a nejakým gymplom, lebo im neodklepol granty. No ale najväčší problém majú vlastníci bytov v piešťanskom baráku Centroom, ktorý sa im začal rozpadávať pred očami a došlo to až tak ďaleko, že sa museli vysťahovať, bo hrozilo, že im to drbne na hlavu. Statiku baráku odobril volajaký Tomčáni, ktorý síce už statikom neni, ale keď ešte bol, tak odobroval Trinity, kde sa v 2012-tom prepadli garáže, či Apollo centrum, ktoré má tiež nejaké problémy.

Čo sa stalo | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014