Nenormálny blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

December 2014

Zasa padali teplotné rekordy. Na Vianoce bolo niekde aj cez 10 stupňov, našťastie posledný týždeň nás obšťastnilo aj trochu mrazivejšie počasie. Či to bude stačiť, aby vykapala všetka tá pliaga, ktorej sa v poslednej dobe tak darí je otázne. Ľuďom je to evidentne jedno. O donecké letisko na Ukrajine sa furt bojuje, keci o prímerí moc nepomáhajú a Hollandovi imidž mierotvorcu tiež moc nevyšiel, keď sa narýchlo stretol s Putinom, aby mu dohovoril. Putin si však dohovoriť nedal, stále obviňuje západ a amíkov, snaží sa správať hrdinsky zatiaľčo rubeľ klesá ako blbý a ruský ľud berie obchoďáky útokom. Koncom mesiaca museli naliať kopec prachov do nejakých bánk, aby im tam nedajbože nekrachli. Ukrajina medzitým odstriháva Krym od dodávok elektriny, čo na Vianoce zvlášť naserie a obmedzila aj dopravné spojenie - vraj kvôli bezpečnosti. Už aj Putinov odporca Chodorkovskyj tvrdí, že sankcie proti rusom sú blbosť a možno si spomenul na iný národ, čo to mal v kríze 30-tich rokoch minulého storočia obzvlážť blbé a všetci vieme, ako to vtedy dopadlo. Zatiaľ rusi stopli výstavbu plynovodu Southstream, bo bulhari to neodklepli a tým je to vraj uzavreté.
Kým vzťahy amíkov a rusov pomaly ale isto spejú do péčka, tie kubánsko-americké sa pre zmenu zlepšujú, dokonca sa hovorilo aj o zrušení nejakého toho embarga. Treba si urobiť aspoň z nejakej krajiny kamaráta, keď už Holywood nasral severokórejcov komédiou s atentátom na božského Kima. Premiéra filmu bola pre hrozby útokmi odložená, čím sa mu dostalo patričnej reklamy a severokórejčania si za to užili pár výpadkov internetu a mobilných sietí. Ďalej sa písalo o 17-hodinovej rukojemníckej dráme v Sydney, kde sa nejaký magor zabarikádoval v kaviarni žiadajúc vlajku islamského štátu, v Pakistane vtrhol taliban do školy a zarvalo tam cez 130 detí, pri Grécku dramaticky vzbĺkol trajekt, čo dopadlo ešte relatívne dobre, v Tanganike sa potopila preťažená loďka a skoro 130 ľudí to neprežilo a kdesi nad Jávskym Morom zmizlo ďalšie malajzijské lietadlo. Ako sa neskôr ukázalo, naozaj kydlo do mora a zrejme to nik zo 162 nešťastníkov neprežil. V Zakopanom si užili požiar luxusného hotela, pričom museli evakuovať asi 400 hostí, Irak si užil ďalšie bombové útoky a v Amerike neobvinili belošského policajta za to, že onehdá zastrelil černocha, takže tam mali zase bordel. Ináč na verejnosť sa dostala časť správy CIA o mučení väzňov v Guantanáme a hoci za niektoré praktiky by sa nehanbili ani v temnom stredoveku, nevypadá to, že by sa za to mal niekto zodpovedať. A Greenpisáci to tiež prehnali, keď pridali k dávnym obrazcom na planine Nazca ekologické posolstvo, pričom tieto obrazce poškodili. Aspoňže sa môžeme vytešovať z lacnej ropy. Oproti letu jej cena klesla o 40 percent, hoci mnohý za tým vidia boj Saudskej Arábie proti Iránu, keďže iránsky rozpočet nie je na lacnú ropu stavaný.
Aj náš Fico s obavami sleduje dianie na Ukrajine a všetkých presviedča, že z toho bude veľká vojna. Opozícia si myslí, že zasa len trepe, aby odviedol pozornosť od iných vecí a Fico na to, že už toho má dosť a vyhráža sa demisiou. Vzápätí však dodáva, že bez neho by to na Slovensku aj tak nešlo. Náš premiér to má v poslednej dobe naozaj ťažké. Po predraženom cétéčku sa prišlo aj na nie celkom košér financovanie nemocničného stravovania, nejaké nemocnice prišli o svojich riaditeľov a Počiatek čelil odvolávaniu, lebo dohodil nejaké kšeftíky kamarátom z J&T. Pellegriny musel ukľudňovať protestujúcich, ktorým sa nepáči, že podzemné garáže pod hradom sú pre vládu dôležitejšie, než archeologické pamiatky, ktoré sa na tých miestach nachádzajú. Sulík pre zmenu obvinil Dzurindu, že za pád vlády v 2012-tom nebol Euroval, ale to, že Miki sa chcel zbaviť Radičovej. Trošku sa na scénu vrátil aj Gašpi, ktorý si robil srandu z verdiktu ústavného súdu, podľa ktorého porušil Čentéšove práva. Čentéš to už moc riešiť nechce, Čižnár odstúpiť nehodlá, namiesto toho trvá na kritizovanej kúpe služobného autíčka za 100 litrov. Vláda potom schválila strop na služobné autá. Okrem toho máme schválený aj rozpočet a po tej patálii s nemocnicami aj zákaz účasti schránkových firem na štátnych tendroch. Ale ešte nie je všetko stratené. Možno sa zas vrátime ku garážovkám.

Čo sa stalo | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014