Nenormálny blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Marec 2013

Zima, zima, zima a do toho nový pápež. Tak by sa dal zhrnúť tento mesiac. Teploty často nevystúpili nad bod mrazu ani na južnom Slovensku a po celý mesiac nakydalo viac snehu ako túto i minulú zimu dokopy. Vraj za všetko môže Atlantik a to blbé topenie ľadovcov, za ktoré kompetentní stále odmietajú prijať svoj diel zodpovednosti, takže je korektnejšie obviniť blbú prírodu ako blbé ľudstvo. Obyčajný človek s malým o môže akurát tak sledovať množenie a rast výtlkov na našich cestách, ktoré naši cestári na rozdiel od okolitých krajín nevedia skrotiť, čomu sa ešte aj sami divia. Aby aj nemci prispeli svojou troškou ku globálnemu otepľovaniu, plánujú úplne odstaviť jadro a namiesto toho postaviť výkonné uhoľné elektrárne. Kto sa však na jadro vôbec nevykašľal bola Severná Kórea, ktorá stále straší atomovkou a domácim púšťa propagandistické videá pochybnej kvality o tom ako to pekne natrú Južanom, či imperialistickej úesá. Len škoda, že sa o tom už nepresvedčí venezuelský Hugo Chávez, ktorý nám ako 58-ročný skonal, takže na svete máme zas o jedného srandistu menej.
No ale vráťme sa k pápežovi. Kardináli vcelku rýchlo zvolili volajakého Bergoglia, ktorý prijal meno František a hneď začal mať nejaké divné móresy. Snaží sa pôsobiť strašne skromne a byť so všetkými zadobre, z čoho jeho ochranka nie je moc nadšená. Fero totiž úplne ignoruje nepriestreľný papamobil, rozváža sa s ostatnými v autobuse a ani bývať v pápežskom paláci sa mu moc nechce. Na druhej strane mohol by byť príkladom pre mnohých iných. Taká Británia to už pochopila a špekuluje obmedziť sociálne dávky imigrantom, ktorý sa tam do práce až tak nehrnú. Celkovo to s EÚ ide dole vodou. Ďalšiou krajinou na spadnutie je známy daňový raj menom Cyprus. Európa podmienila jeho záchranu zdanením vkladov, čo sa tamojším papalášom moc nelúbi a vyhrážajú sa opustením únie. Inak Obama navštívil Izrael, odkiaľ ho vyhnala piesková búrka, v Británii sa odporučil na onen svet ďalší ruský miliardár nemilujúci Putina, poliaci mali zas nejaký prúser s mäsom a češi si užili niekoľkodňový hackerský útok, keď im každý deň nefungovalo na nete niečo iné.
Ale aj na tom krpatom Slovensku to nebolo celé len o zime. Našim papalášom sa taktiež nechce šetriť a plánujú naliať veľké prachy do štadiónov. A celkovo boli naši politici tak nejak športovo založení. Fico začal presviedčať slovač, že usporiadať olympiádu v Tatrách by bolo fasa a teda skutočne by to aj fasa bolo, hlavne pre istú finančnú skupinu, ktorej toho v Tatrách patrí už viac než je zdravé. Každopádne pán predseda sa cítil silný v krampflekoch hlavne po tom, čo sa košická US Steel predsalen rozhodla ostať, čo bolo dobre, lebo starý ujo Dzurinda doňho furt kvôli tomu rýpal. Veľmi zábavná bola taktiež debata o alkohole. Obyčajný človek s veľkým O Igy nadhodil tému vykázania podgurážených kolegov z parlamentu, na čo sa prívrženci frťana oháňali tvrdením, že s nejakým tým promile im to aj tak lepšie myslí, ako poniektorým abstinentom. Z politiky ešte treba spomenúť poslanca Hlinu, ktorý sa akčne pobil s troma smerákmi, uja Sulíka, ktorý ostáva šéfom SaS-ky a starého uja Gašparoviča so starým ujom Klausom, ktorý sa vzájomne vyznamenali. Nakoniec treba spomenúť tragédiu v Seredi, kde sa do Váhu zrýpal turistický vrtulník. Pilot si totiž nevšimol oceľové lano nad riekou a to stálo život jeho 14-ročného syna. Taktiež sa písalo o Juhászovi, čo je chlapík, ktorý vo frustrácii zabil v Hurbanove nejakých neprispôsobivých a teraz mu súd naparil 9 rokov. Rómskym organizáciám sa to zdá málo a sú preto dosť naštvané.

Čo sa stalo | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014