Nenormálny blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Máj 2015

Konečne svetlo sveta uzrela slávna Matovičova nahrávka, v ktorej chcel Procházka počas prezidentskej kampane údajne platiť za inzerciu bez bločkov. Ono taká bomba to zas nebola, kecali spolu asi hodinu, furt to nejak zahovárali a tak obaja ostali v tom, že to dopadlo v ich prospech. Fico so Zemanom sa napriek kritike vybrali do Moskvy, osláviť s Putinom koniec vojny, aj keď na tú jeho slávnu vojenskú prehliadku neostali. Fico mal pôvodne deň predtým oslavovať v Kyjeve, ale ukrajinci sa rozhodli, že sa zaobídu i bez zahraničných papalášov. Evidentne si však Miloš s Robom výlet do Moskvy užili, pretože po návrate nás ohúrili odvážnym plánom prepojiť Moravu s Váhom vodným kanálom. Taký Kiska na Dukle len zapálil sviečky a keďže ho pri tom nič podobné nenapadlo, odskočil si špeciálom na hokejové majstrovstvá do Ostravy. Moc to nepomohlo, bo naši sa do semifinále aj tak nedostali.

Kánik v rozstrieštenej SDKÚ zakladá vlastnú myšlienkovú platformu, bo sa mu nelúbi, že Frešo v podstate odobril smerákom šéfa NKÚ. Zato samotní smeráci chceli zakázať kurvítka, čo bol nápad iste dobrý. Potom však novelu stiahli, lebo tá zrejme až tak dobrá nebola. Ale presadili si, že v rádiách bude znieť aspoň 20% slovenskej tvorby a neskôr musí byť slovenská každá štvrtá pesnička. Žánrovo orientované rádiá hrajúce žáner, ktorý na Slovensku nik nerobí to budú mať asi blbé. Fico nás ešte oblbuje ďalšími sociálnymi balíčkami ako nižšou dépéháčkou za potraviny, či materský príspevok, vraj Slovensko je na tom dobre a môžeme si to dovoliť. Možno zabralo to vyháňanie ľudí z druhého piliera vďaka ďalším listom rozposielaných sociálnou poisťovňou. Kiska sa inak kvôli dôchodkom nasral na vládu, bo novelou o minimálnom dôchodku chce diskriminovať ľudí, ktorý v tomto piliery ostávajú. Ale bolo mu to prd platné, Robo mu odkázal, že takýto sporiteľ musí počítať s rizikom podnikania a tým to haslo. Hlavne, že Váhostav je zachránený. Reštrukturalizáciu im odklepla nejaká dobrá sudkiňa, štát prebral časť dlhov a diaľnice nám bude stavať naďalej. Robilo sa akože nejaké vyšetrovanie, na polícii sa zastavil sám veľký Široký a zrejme mu tam urobili fajnovú kávičku a dali si záležať i na chlebíkoch, lebo odtiaľ odchádzal v dobrej nálade a vysmiaty.
V takej Británii sa konali parlamentné voľby, zas to vyhral Cameron, takže referendum o zotrvaní Británie v EÚ je stále v kurze. V Poľsku boli pre zmenu voľby prezidentské, v ktorých súčasného Komorowského porazil konzervatívny Duda a íri si v referende odsúhlasil sobáše teplých. Inak do Európy prúdi tisíce nelegálnych utečencov, takže európska politická elita vymyslela kvóty pre jednotlivé krajiny, čo sa nášmu Ficovi vonkoncom nelúbi a tentoraz s ním výnimočne súhlasil aj europoslanec Sulík. Ukrajina si zas lacno požičala miliardu dolárov pod garanciou USA, takže z istého uhlu pohľadu to možno tak lacná pôžička nebude. Veľký korupčný škandál otriasol aj slávnou futbalovou FIFOU. Jej šéf Blattner ho však napokon ustál a bol dokonca zvolený na ďalšie funkčné obdobie. Celý ten prúser sa nelúbil Putinovi, ktorý amíkov podielajúcich sa na vyšetrovaní podozrieval z marenia šampionátu v Rusku roku 2018. Okrem toho ako vendetu za stále trvajúce sankcie zakázali rusi niektorým západniarskym papalášom vstup do Ruska.
Ďalej vo Švajčiarsku prerástol rodinný spor do streleckej drámy, v ktorej si to odniesli štyria ľudia plus samotný strelec, v Indii si dlhodobé a extrémne horúčavy vyžiadali takmer 2000 obetí a aby to nestačilo, Nepál i Indiu zasiahlo ďalšie veľké zemetrasenie, pričom chudáci nepálčania počítajú nebožtíkov ešte po tom predošlom. Kalifornia zas bojuje s prasknutým potrubím a únikom ropy do mora. Ani u nás to nebolo bohviečo. Pod Tatrami vytočili ľudí nejaké prietrže a rozvodnené potoky, v Žilinskom Baumaxe padol z regálu nejaký hranol a zabil trojročného chlapčeka a v Mochoveckej atómke to istý mladík nerozdýchal, keď sa nadýchal uniknutého argónu.


Čo sa stalo | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014