Nenormálny blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Október 2014

Záujem o Ukrajinu pomaličky opadáva. Nie žeby nebola ešte furt zaujímavá, napríklad zas na východe prepukli boje a najväčšie zrejme o Donecké letisko a samotná Ukrajina si dokonca užila parlamentné voľby, v ktorých vraj vyhrali proeurópske strany, i keď oficiálne výsledky budú známe až v novembri. Putin mal dosť tvrdý prejav v Soči, kde ostro kritizoval Ameriku, že svetu nanucuje svoj pohľad na svet a trvá na tom, že ten bordel na Ukrajine majú na svedomí oni. Zatiaľ to však vypadá, že plyn na zimu bude, aj keď dodávky nám momentálne klesli na polovicu. Čo však začína Obamu strašiť viac, ako nasratý Putin je ebola. Akosi to v tej Afrike furt neni ončo, aj keď taká Nigéria to údajne docela zvláda. Faktom však je, že nejaký ten človek na ňu pošiel ako v Európe, tak aj v Amerike. V Madride sa nakazili nejaké zdravotné sestry, nejaký chlapík pochádzajúci zo Sudánu umrel v Nemecku a v tej Amerike skonal muž, ktorý prišiel z Libérie. Bratia češi sa museli zapodievať výhražným e-mailom, ktorý sľuboval zavlečenie vírusu do českých krajov, pokiaľ dotyčným nezaplatia v bitcoinoch. No a napokon tu máme Islamský Štát, proti ktorému Kurdi statočne bojujú, bo nemajú moc na výber. Ostatný, ktorých sa to až tak moc netýka sa síce tvária, že akože by aj pomohli, ale moc sa do toho nehrnú. Ono ani to americké bombardovanie zo vzduchu vraj nie je až tak moc účinné. A aby toho nebolo málo, ešte aj ten severokórejský Kim Čong-un záhadne zmizol. Všetci hneď začali špekulovať, čo za tým je, či nedajbože vážne neochorel, alebo ho neodpratali iný severokórejský papaláši.
Vatikán už zdráhavo uznáva, že teplý sú tiež len ľudia, nóri si odklepli povinnú vojenčinu pre ženy a švédi obviňujú rusov, že sa im vo vodách motá zablúdená ponorka, hoci rusi už tradične všetko popierajú a tvrdia, že tá ponorka bude najskôr z Holandska. V Maďarsku si Orbán vymyslel takú volovinu, že daň za internet, čo sa radovým maďarom pochopiteľne nepáčilo a vyšli do ulíc, no a ľudia sa búrili aj v Honkongu, bo prodemokrati považujú za neprijateľné, aby výsledky volieb museli odsúhlasiť komunistický papaláši loajálny Pekingu. Ďalej lavína v Himalájach zmietla nejaký tábor a vyžiadala si desiatky obetí, medzi ktorými sa nachádzali aj dvaja slovenský horolezci a Európou sa prehnala výchrica, ktorá vo Francii zabila dve ženy.
Slováci si tiež užili srandy kopec. Asi najvášnivejšie sa diskutovalo o vlakoch pre dôchodcov a študákov zadara, čo by malo platiť od polky novembra. Mnohý to považujú za diskriminačné, napríklad mnohé trate sa v minulosti zrušili a ako k tomu prídu tí chudáci, ktorý majú funkčnú zastávku tak nejak od ruky a spokojní nie sú ani autobusári. Objavujú sa tiež názory, že plamenné diskusie o vlakoch umožnili nášmu jedinečnému Smeru odklepnúť v relatívnej tichosti novelu daňového zákona, pomocou ktorej vyžmýkajú z bežných smrteľníkov viac, ako im darujú na tých vlakoch nehovoriac, že žmýkať budú najviac z tých, ktorý ani tie vlaky zadara mať nebudú.
Ďalšou udalosťou mesiaca bola nepochybne kúpa denníka Sme finančnou skupinou Penta. Polka redakcie vrátane vedenia dala demonštratívne výpoveď a špekulujú si založiť niečo vlastné. Objavila sa tiež správa, že Džejenťáci kupujú Nový Čas, ale to si len niekto robil srandu. J&T sa namiesto toho spolčili s číňanmi a je možné, že majú zálusk na slovenskú energetiku. Opozícia na Slovensku prakticky neexistuje, Frešo sa zubami nechtami drží predsedníctva takmer mŕtvej SDKÚ, Fico si pokecal s Angelou Merkelovou o Ukrajine a nakoniec ho ešte vyznamenal český Zeman za to, že upevňuje česko-slovenské vzťahy. Harabínova nástupkyňa Švecová, si našla po Števovi len holý kancel, Harabín si proste pobral všetko s tvrdením, že už to bolo aj tak staré, zviera ostáva na Slovensku stále vecou, čo sa zvieracím aktivistom nelúbi a na fotbale pražskej Sparty so Slovanom sa to trochu pobilo. A aby sme sa mali aj na niečo tešiť, v budúcnosti nás čaká referendum o homosexuáloch, týkajúce sa adopcie detí, manželstva a tak. Akurát obe strany sú naštvané, Aliancia za tradičnú rodinu preto, že do referenda neprešla otázka registrovaného partnerstva a Inakosť preto, že referendum vôbec prešlo.

Čo sa stalo | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014