Nenormálny blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Október 2016

Tak najskôr správy z domova. Koalícia furt rieši uja Matoviča, ktorého chce zbaviť mandátu, no na strane druhej Fico furt vykrikuje, ako Kalimu verí. A to napriek tomu, že sa prišlo na jeho prepojenie s firmou Erupsi, ktorá dostala štedré dotácie za ochranu Černohorských hraníc. Konateľom Erupsi je Kaliho kamarát Turčan, ktorý je aj konateľom v nejakých kšeftoch uja Bašternáka. Okrem toho staviteľská firma, ktorá Bašternákovi postavila nóbl barák Bonaparte, sa náhle presťahovala do chatrče v akejsi dedine a zmenila konateľa. Ale evidentne to podozrivé vôbec nie je. Aby si vláda vylepšila imidž, schválila protischránkový zákon, ktorý vraj znemožní opakovanie takých káuz, ako bol Váhostav, diaľničné mýto či iných a tiež špekulujú trestať väzením autorov fašistických statusov na sociálnych sieťach, čo možno na prvý pohľad neni až tak blbý nápad, akurát by sa to mohlo zvrhnúť v hon na čarodejnice, alebo pár exemplárnych trestov by mohol priniesť efekt opačný a to glorifikáciu tejto zvrátenej ideológie. A to by zrejme potešilo uja Kotlebu, ktorý stranícke peniaze minul na postavenie svojho domu, ktorý nazval sídlom strany. Veď veľký vodca sa musí nejak reprezentovať. No ale naspäť k našim veľkopodnikateľom, ktorý sa reprezentujú viac než dostatočne. Kočnerovi sa asi nelúbilo, že bol odsunutý na druhú koľaj, a tak sa pustil do Lipšica, ktorý pred štyrmi rokmi prezradil nejaké to info o pochybných pohyboch peňazí na jeho účte v penťáckej Primabanke. Dokonca zvolal aj tlačovku, ale novinári mali blbé otázky a skôr ich zaujímali oné pochybné prevody ako ujo Lipšic. Inak chudák Lipšic má zrejme smolu, bo záhadne uniknuté video jeho minulomesačnej nehody ukazuje, že toho chodca prešiel na prechode. Do toho nám ešte zomrel prvý slovenský exprezident Kováč, v rámci európskeho turné k nám zavítal ujo Dalajláma, s ktorým si pokecal akurát Kiska, bo Robo s ostatnými sa zľakli číňanov a objavili sa ďalšie predražené cétéčka.
S Dalajlámom si užili srandu aj naši bratia češi. Zeman sa hotoval vyznamenať nejakých ľudí, ktorý prežili hrôzy koncentrákov za druhej svetovej, keď tu zrazu objaví sa tento budhista a stretne sa s ministrom kultúry. Zemana to tak vzalo, že vyškrtol zo zoznamu vyznamenaných ministrovho strýka Bradyho. Ani naši južný susedia sa nenudili. Urobili si referendum o utečeneckých kvótach, ktorému k platnosti chýbalo nejakých pár perecent, ale Orbánovi to stačilo, aby mohol rešpektovať vôľu ľudu. Podľa opozície a európskych papalášov si tým prihrieva polievočku, ale opozíciu zrušil tak, že dal zlikvidovať jej najvplyvnejší denník. Francúzi pre zmenu likvidujú utečenecký tábor pri Calais zvaný džungľa, škóti opätovne špekulujú nad referendom o odtrhnutí a poliaci nám poslali salmonelové vajcia. Po tom všetkom obchodná dohoda CETA až také emócie nevzbudzuje a hoci pár valónov malo nejaké pripomienky, rýchlo boli presvedčení o opaku. Na rozdiel od TIPPu ide o dohodu s Kanadou, nejde v nej o geneticky modifikované potraviny a Fico, ktorý ako premiér predsedajúcej krajiny dohodu podpisoval sa dušoval, že Slovensko zas tak moc neovplyvní. Celkovo mala Európa dosť blbý mesiac. Jednak jej neplánovane drbla sonda na Mars, jednak v Španielsku začal proces okolo veľkej korupcie, do ktorej bolo zapletených viacero vplyvných podnikateľov a nakoniec ďalšie silné zemetrasenie zasiahlo i tak ťažko skúšaných talianov. Francúzi sa nasrali na egypťanov, bo im predali vojnové lode mistraly určené pôvodne pre rusov. Rusi vtedy zabrali Krym a tak boli zrejme radi, že ich niekomu strelili, ale teraz ich v rámci egyptsko-ruského priateľstva predal egyptský podnikateľ symbolicky za euro rusom. Len či to tak neplánovali od začiatku. Amíci furt riešia svoje prezidentské voľby, svojich 5 minút slávy si užil chlapík v červenom svetri, ktorý na papierku odrecitoval otázky týkajúce sa energickej zabezpečenosti krajiny s ohľadom na životné prostredie. Ale novinári už dávno vedia, že odpovede na takéto nudné otázky sa nepredávajú a tak nás obšťastňujú so sexuálnym zneužívaním zo strany Trumpa a uniknutými e-mailami chudákov Clintonovcov, ktoré vraj nahrávajú Trumpovi, ktorý sa chce kamarátiť s Putinom, z čoho vyplýva, že za tým únikom budú určite rusi. Existujú domnieky, že rusi chcú hacknúť volebný systém, čo by bol prúser jak hovado. Prúserom jak hovado sa dá označiť situácia na blízkom východe, kde sa začal boj o mesto Mosul, čo je druhé najväčšie mesto v Iraku podmanené islamským štátom. Iracký premiér by ho rád dostal späť a toto vyhlásenie spustilo sériu samovražedných atentátov. Saudská Arábia tiež nemá byť na čo hrdá, keď v Jemene na pohrebe zbombardovala cez 140 ľudí, čo spočiatku popierala. V Jemene sa totiž bojuje tiež, ale tu sú vraj povstalci tí zlí. Ďalej hurikán na Haiti zabil temer 900 ľudí a v nemeckom Chemitzi našla polícia u dajakých sýrčanov vcelku slušné množstvo výbušnín.
Aby sme skončili aspoň trochu optimisticky, tak sa rozdávali nobelovky, Dubaj začal makať na ďalšej najvyššej stavbe sveta a slovákov pobavil futbalista Weiss, ktorého zastavila polícia, on odmietol fúkať a potom tvrdil, že vlastne ani nešoféroval. I keď možno sedel šoférovi na kolenách, keďže bolil v tom aute narvaní desiati.

Čo sa stalo | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014