Nenormálny blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Júl 2013

Tak už to aj chorváti dokormidlovali do EÚ. Pre obyčajných smrteľníkov to však znamená len toľko, že to bude k moru zas o čosi jednoduchšie. Na druhej strane, kam inam by sa tak obyčajný smrteľník už len trepal. V Egypte sa to zas akosi posralo. Ono ani prezident Mursí vraj nebol to pravé orechové, takže ho armáda zvrhla, čo sa zas nepáčilo moslimskému bratstvu, ktoré sa s Mursím kamaráti. Dokopy to dalo pár desiatok mŕtvych. Nejakých 30 ľudí zarvalo aj v Nigérii, keď volajaký islamisti zaútočili na školu a najhoršie dopadol iracký Bagdad, kde sa bombové útoky stávajú akousi letnou tradíciou. V Afganistane dokonca jeden talibanista zákerne zastrelil nášho vojaka a dvoch ďalších zranil. Síce ho aj chytili a zabásli, ale za pomoci strážnika im zdrhol a Fico vyhlásil niečo v tom zmysle, že pri jeho dolapení ho môžu rovno aj zastreliť. Preto človek musí obdivovať pápeža Františka, ktorý sa dotrepal do Brazílie bez nepriestrelného papamobilu a spomínal tam čosi o tom, že gayovia mu v podstate nevadia. Inak keď už tu máme takého sympaťáckeho pápeža, naši veriaci sa znovu snažili orodovať za uja Bezáka. Slovenský biskupi mu dokonca ponúkli finančné zabezpečenie, ale on to radšej odmietol.
Slovenský politici prázdninujú, takže nás až tak moc nepobavili. Pobaviť nás musel buď Brusel, ktorý chce zrušiť bankové poplatky za platby kartou, čo by malo vraj priniesť nejaké to zlacňovanie, alebo poliaci, ktorím zas prišli na to, že kuratá ládujú antibiotikami. Ale predsalen nás pobavil bratislavský Ftáčnik, na ktorého sa vytiahlo, že byť zároveň primátorom a členom dozornej rady súkromnej spoločnosti je protiústavné, alebo náš starý ujo, ktorý do poslednej chvíle tajil vymenovanie Čižnára čoby generálneho prokurátora, lebo médiá by sa na to mohli pripraviť a dávať mu nejaké blbé otázky. Samotný Čižnár s Kaliňákom nakoniec vytvorili superkomando, od ktorého si sľubujú riešenie daňových únikov. Kráľovský pár Viliam a Kate potom ešte pobavili svet svojim novým potomkom - malým princiatkom Georgom. Amíkmi stíhaný Snowden ostal zakysnutý na Moskovskom letisku, zatiaľčo rusi špekulovali, čo si s ním počať. Na jednej strane si nechceli pohádať amíkov, na druhej sa im ho nechce vydať, takže to nakoniec vyriešili udelením ročného azylu.
Okrem toho sa tento mesiac niesol aj v znamení nejakých nešťastí. S výnimkou zemetrasenia v Číne, či spadnutého busu v Taliansku, šlo tentoraz hlavne o vláčiky. Najskôr vykoľajil vlak s ropou kdesi v Kanade, potom pošahaná výhybka zabila 6 ľudí v Paríži a nakoniec sa vykýblil v takej blbej zákrute španielsky rýchlovlak, ktorý do nej vletel viac než dvojnásobnou povolenou rýchlosťou. Údajne rušňovodič telefonoval, čo malo za následok 80 nebožtíkov.
Na druhej strane sa v súčasnosti už chátrajúcemu automobilovému kingovi Detroitu nedarí ani poriadne zbankrotovať. To je tak, keď je niekto závislý len od výroby áut. Možno práve preto chce Fico zrazu nakopnúť našu železničnú dopravu posilnením spojov, čo v praxi znamená, že sa idú kupovať volajaké rušne. Taktiež sa u nás trochu písalo o Piťovcoch a vysoké teploty bez dažďa privádzajú poľnohospodárov a záhradkárov do šialenstva.

Čo sa stalo | stály odkaz

Komentáre

  1. Ďakujem,
    akosi sa mi nechcelo naše prominentné TV sledovať a tak si mi urobila dobrý prierez. Hneď som v obraze
    publikované: 07.08.2013 16:02:19 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014