Nenormálny blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

August 2013

A zasa sme na pokraji volajakej vojny. V Sýrii na predmestí Damasku si dakto zašpásoval s chemickými zbraňami a hlavným podozrivým sa stal ujo Asad. Keďže pri tom zarvalo temer 1500 ľudí, z čoho tretinu tvorili decká, amíci sa rozhodli, že to nenechajú len tak a tvrdiac, že už majú dôkaz plánujú útok. Ostatné krajiny sú zdržanlivejšie a čakajú, čo na to OSN, aj keď amíci majú ako vždy OSN na háku. Najviac sa to nelúbi rusom, ktorý nie sú presvedčený, že onen útok májú na svedomí Asadový ľudia. Taký Egypt je furt v prdeli, ba je to čoraz horšie. Na nepokojoch vyvolávaných moslimským bratstvom pribúdajú mŕtvy a cestovky hromadne rušia zájazdy. Taký Best Choice skončil so zájazdami nadobro, aj keď v tomto prípade za to moslimský bratia fakt moc nemohli. Cestovka totiž krachla a zanechala nejakých tých dovolenkárov na holičkách. I keď lepšie ostať na holičkách, ako si pochutnať na otrávenom jedle s dosť nechutnými následkami, ktoré postihli matku a dcéru z Čiech a čo je horšie, zdá sa, že tieto turistky smrteľne otrávil ich manžel a otec. Na druhej strane sa prestalo rýpať do Iránu, ale možno je to preto, že tam majú nového prezidenta, akéhosi Rúháního, ktorý síce melie čosi o tom, že chce zmeniť zahraničnú politiku, ale na druhej strane chce ísť v stopách slávneho Ahmadinedžáda. V Iraku je to furt o ničom a amíci sa asi niečoho boja, lebo celkovo v moslimskom svete zatvárajú ambasády. Možno je to aj preto, že akýsi vrtuľník NATO zastrelil štyroch afgáncov a zistilo sa, že šlo o vojakov, ktorý boli na tej správnej strane. Aspoňže turci nám zrušili víza a bola tam nejaká politická čistka, pri ktorej si odsúdili vysokopostavených vojenských papalášov. Toľko k blízkemu východu a jemu blízkemu okoliu.
V Európe bolo horko jak sviňa, padali teplotné rekordy a ani ktovieako nepršalo. Na juhu sa nám normálne roztápala diaľnica. Ďalej Berlusconi dostal domáce väzenie za daňové úniky, britom sa do mora zdrbal vrtuľník, pričom z 18-tich pasažierov to traja neprežili a Gašpi si užíval dovolenku za peniaze chorvátskych daňových poplatníkov a so slovami, že im to raz vráti. Vtipálci hneď varujú, aby Gašpi nepozval chorvátskeho prezidenta na poľovačku, bo nebolo by dobré pohnevať si našu obľúbenú dovolenkovú destináciu náhodným odstrelením prezidenta. Poľský prezident Komorowsky by nám ale asi nechýbal. Veď ako inak si visvetliť jeho okázalý príchod plťou po Dunajci, kde sa nám pár dni predtým už jedna plť rozpadla aj s turistami. I keď celkovo poľským prezidentom zmysel pre adrenalín asi nechýba. Bratia češi riešia iné problémy. Zemanom dosadený Rusnok nezískal dôveru, no napriek tomu ho chcel Zeman nechať ešte vládnuť, kým sa nevyšetrí tá aférka s Nečasom a Nagyovou. Okrem toho tam mali aj nejaké protirómske protesty.
U nás protestovali nejaký sudcovia, lebo ujo Harabín mení senát v kauze Duckého zmeniek a to je vraj protiústavné. Harabín sa teda už tradične súdi o prachy, bo opäť bola ohrozená jeho česť, ktorú podľa každého normálneho človeka aj tak nemá. Veď kto to kedy počul, aby sa skutočne čestný človek súdil o nekresťanské peniaze zakaždým, keď počuje niečo nepríjemné o svojej osobe. No ale nechajme Harabína Harabínom, prejdime k nášmu nadovšetko milovanému Smeru. Vláda konečne vyhlasuje vojnu takzvaným šmejdom, čo sú kvázypodnikatelia, ktorý babkám nanucujú drahé hrnce a pripravuje pre bežnú slovač bločkovú lotériu, od ktorej si sľubuje poctivejšie vydávanie daňových dokladov. Zubárom sa zas prišlo na volajaké prúsery s falošnými plombami a tak. Okrem toho hasiči pri Betliari bojovali s ohňom a na výbušných prácach na tuneli Šibenik zahynul strejlmajster. Zrejme bol chudák prepracovaný a tak sa mu chyba stala osudnou. Navždy nás opustil aj režisér Bednárik.

Čo sa stalo | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014